5 retro-toekomstige haartrends die in 2023 alle rage zullen zijn

Ben je benieuwd naar de aankomende haartrends van 2023? Dat waren we, dus besloten we wat huiswerk te maken en je de aankomende trends te brengen. We hebben de afgelopen maanden gekeken en aantekeningen gemaakt van alle kapsels en kapsels die we tijdens de modeweek wereldwijd zagen. We kunnen zien dat minimalistische kapsels en accessoires volgend jaar de norm zullen zijn. Dus als je dol bent op natte kapsels, eenvoudige vlechten, rommelige knotjes en gestructureerde pony’s, zul je dol zijn op 2023-haar.

Het lijkt erop dat het thema voor de kapsels van volgend jaar is: Ik werd net zo wakker haar, en we zijn er voor. De aankomende trends zijn een mix van retro-toekomstige kapsels, waaronder Y2k-kapsels, van teruggetrokken haar tot een extreem natte futuristische afwerking.

1. Ultra nat haar

haartrends 2023
De natte haarlook past bij elke haartextuur. Foto credit: Indigitalimages.

Modellen met zeer nat haar liepen tijdens de modeweek over de felbegeerde catwalks van New York en Europa. Maar we hebben het niet over de klassieke natte afwerking, maar over een nieuw, doorweekt, bijna druipend nat kapsel. Het verschil tussen deze 2023 nathaarlook en de klassieke zit hem in de hoeveelheid gebruikte product. De truc om deze bijgewerkte natte look te creëren, is door meer product te nemen dan je normaal zou doen voor een natte afwerking. Natuurlijk hebben we het over een haargel, maar het ultra natte kapsel vereist ook een sterke hold mousse.

Bepaalde producten worden klassiek omdat ze werken, en TRESemmé TRES Twee Extra Stevige Controle Gel is er daar één van. Het beste aan deze gel is dat het houvast en controle geeft aan elke stijl met een niet-kleverige afwerking. Deze gel is perfect voor het creëren van trendy nat haarlooks en andere coole stijlen voor volgend jaar.

2. Haartrends 2023: Bedhoofd

haartrends 2023
Laat je krullen op natuurlijke wijze vloeien met een klein beetje product of geen. Foto credit: indigitalimages.com.

Voor onze onderhoudsarme vrienden, die niet graag te veel tijd besteden aan haaronderhoud, staat 2023 in het teken van het vieren ervan. Als je favoriete kapsel degene is die eruitziet alsof je net uit bed bent gerold, ben je trendy. We hebben het over de unieke bedhead look, bestaande uit rommelig haar met weinig tot geen stylingproducten. En met een beetje haarlak of balsems kun je je favoriete moeiteloze look compleet maken.

We houden bijvoorbeeld van de zachte afwerking van Suave Droge Textuur Finishing Spray. Geformuleerd met aminozuren, biedt deze haarlak houvast en behoudt het volume dat je hebt gecreëerd. Een beetje gaat een lange weg met deze spray; midden in je steegje.

3. Asymmetrisch zijdeel

haartrends 2023
Een diep zijgedeelte complimenteert elke haartextuur. Foto credit: Indigitalimages.com.

We waren erg enthousiast toen we zagen dat het asymmetrische zijgedeelte een van de haartrends 2023 is. De elegantie die een zijdeel biedt, is onmiskenbaar en verheft elke outfit. Bovendien helpt een zijdeel ook om je gezicht te contouren, vooral als je een diep zijwaarts geveegd deel over je voorhoofd draagt dat één jukbeen bedekt. Je kunt een zijdeel maken met een fijne kam en wat haarlak spuiten.

Aan de andere kant kun je ook een vrije vorm zijscheiding maken door je vingers en een anti-kroesproduct te gebruiken. We houden vooral van Bedhoofd van TIGI Get Twisted Anti-Frizz Finishing Spray. Deze spray temt je kroes tot 72 uur en geeft je een lichte houvast. Hoe dan ook, je kiest, je zult genieten van de glamour van dit eenvoudige kapsel.

4. Haartrends 2023: Eind jaren 90 Begin jaren 2000

haartrends 2023
Retro haaraccessoires zullen volgend jaar enorm zijn. Foto credit: Edelman.

Y2k-mode en kapsels zijn overal op sociale media dankzij de passie van GenZs voor de nostalgie, vooral het Millennium-tijdperk. Alles uit de late jaren 90 en vroege jaren 2000 is erg in trek, inclusief haartrends. We zien dat kapsels uit 1999 terugkomen, en we zijn er dol op. Bijvoorbeeld, teruggetrokken half-up kapsels met zachte golven, side pony’s met krullen, losse vlechten en lage knotten waren enkele van de stijlen die toen rockten. In feite was de algehele afwerking van de Y2k-kapsels au naturel hotel; met andere woorden, niets stijfs of overgeprepareerd. Daarnaast mogen we retro haaraccessoires zoals strikken, klauwclips en scrunchies niet vergeten, die van wat we zien, volgend jaar allemaal zeer populair zullen zijn.

5. Geknoopte pony’s, broodjes en vlechten

haartrends 2023
K-pop maakte deze look populair, en nu draagt elke celeb het. Foto credit: Edelman.

We kunnen altijd rekenen op mannelijke en vrouwelijke K-pop groepsleden voor forward hairstyle ideeën. We hebben meisjesgroepleden zien schommelen met multi-driestrengs vlechten die aan elkaar zijn geknoopt in een pony. In één adem waren er catwalkmodellen met onafgewerkte half-up pony’s en rommelige broodjes. Je kunt bijvoorbeeld een hoge pony dragen met verschillende kleurrijke elastieken of microvlechten op willekeurige delen van je haar. Ten slotte is het doel om accessoires zoals kanten knopen, schoenveters en elastiekjes te dragen om eenvoudige kapsels meer gestructureerd te laten lijken. Laat je creatieve sappen stromen en je fantasie de vrije loop, waardoor je haar volgend jaar wordt geaccentueerd.

Alles bij elkaar genomen, over welke van deze haartrends 2023 ben jij het meest enthousiast?