5 soorten bruiloft haaraccessoires voor een showstopper look

Een bruidshaarstuk is een van die kleine details die een laatste speciale touch geeft aan je bruidslook. Of het nu gaat om een subtiel takje gypsophila of een weelderige tiara – uw bruidskapsel ziet er meer uit met een goed gekozen bruidshaaraccessoire.

Zie hoe verschillende soorten bruidshoofdstukken uw kapsel kunnen aanvullen en welke punten u moet overwegen bij het kiezen van uw ideale bruidshoofdtooi.

Hoe kies je je trouwhaaraccessoire?

Overweldigd door de invloed van sociale media en talloze bruidsmodeblogs, lijkt het onmogelijk om beslissingen te nemen als het gaat om bruiloft winkelen. Ik heb een paar aanbevelingen samengesteld om deze taak voor u gemakkelijker te maken:

  • Denk na over hoe je je haar zou willen stylen en wat voor soort sluier je gaat dragen (zo ja). Het kennen van een concept van je algehele haarlook op de trouwdag zal helpen om het juiste haarstuk te kiezen.
  • Match je bruidshaaraccessoire met je jurk en sieraden: denk aan het motief van je jurk, de materialen – parels, kristallen of edelstenen, evenals de kleur van het metaal van je bruidsaccessoires. Een minimalistische, ingetogen jurk kan worden aangekleed met een statement haarstuk, terwijl een weelderige trouwjurk kan worden gecombineerd met een delicater haaraccessoire.
  • Het is de moeite waard om rekening te houden met de grootte van het bruidshaaraccessoire. Grotere tiara’s of clips zien er ongerijmd uit op tengere meisjes of mensen met fijner, korter haar. Aan de andere kant kunnen kleine, delicate spelden ‘verloren’ gaan in het volume van lang, vol haar.

Soms is het hoofddeksel degene die de centrale rol speelt. Als je een familierelikwie gaat dragen, zorg er dan voor dat je erover praat tijdens de allereerste ontmoeting met je trouwstylist.

Een van de eerste dingen die Harriet, een van mijn bruiden van 2020, bijvoorbeeld noemde toen ze naar haar bruidshaar informeerde, was dat ze de bruidstiara van haar grootmoeder zou dragen. Het is een familietraditie: Harriet’s moeder en zus droegen dit prachtige vintage stuk op hun bruiloften. Ik was volkomen geïnspireerd door deze romantische traditie en wilde graag werken rond dit prachtige familiehaaraccessoire. We gingen voor een ontspannen en getextureerde lage knot, met wat krullen die de zijkanten van de hoofdtooi losjes omwikkelen – modern met het ‘antieke’ verbinden.

Soorten bruidshaarstukken

Laten we het hebben over verschillende soorten bruidshaaraccessoires en hoe je het perfecte opvallende stuk kunt kiezen, de moeite waard om door het gangpad te worden gedragen.

#1: Tiara’s

Een tiara is een van de meest populaire haarstukken voor een bruid door de eeuwen heen. Het is eigentijds en tijdloos, ademt die prinsessenvibes en doet denken aan iconische bruidslooks zoals die van Grace Kelly of Miranda Kerr.

Tiara’s passen bij elk kapsel dat je maar wilt, van een formele knot tot steil haar naar beneden en zien er fantastisch uit in combinatie met elk type sluier. Als je afstand wilt nemen van de meer traditionele bruidslook, denk dan aan Alice-bandachtige stukken of moderne, edgy kronen.

#2: Haar wijnstokken

Haarranken zijn de laatste tijd enorm populair geworden met het boheemse thema dat op het toneel komt. Grillig en verfijnd, wijnstokken zien er geweldig uit in enigszins ongedaan gemaakte, moeiteloze kapsels zoals een ontspannen knot, boho vlecht of een half half dons kapsel met vlechten of wendingen.

Een chique bruidskapsel voor medium haar kan worden gecreëerd door een boho twisted updo te versieren met een elegante haarrank.

Dezelfde wijnstok kan op verschillende manieren worden gedragen: om het broodje gewikkeld, ‘geweven’ in de stijl of over de voorkant als een hoofdband of tiara.

Als je het over de rug plaatst, kun je het haarstuk iets decentreren voor een meer ingewikkelde look.

#3: Bruids haarclips of kammen

Een bruidshaarclip of kam is het meest veelzijdige bruidshaarstuk – het vult moeiteloos elk haarupdo aan en ziet er prachtig uit in combinatie met een sluier of op zichzelf.

Clips zijn gemakkelijk te bevestigen en voegen die kleine verblinding toe aan je haar zonder de aandacht van de jurk af te leiden.

#4: Haarspelden

Een set haarspelden is een goede keuze als je de textuur van je kapsel wilt benadrukken, dimensie wilt toevoegen en verschillende accenten in je updo wilt maken.

Drie tot vijf sierlijke bruidshaarjuwelen voegen ingewikkeldheid toe aan een boho-vlecht of een moeiteloos gevlochten half half dons kapsel.

Half Up Half Down Kapsel met Vlechten Afgewerkt met Sierlijke Pinnen

Haar / @bridal_hairstylist Haarspelden / @ivyandibridal

De meeste bruiden hebben de neiging om een sluier te dragen alleen voor de ceremonie en deze af te doen voor de receptie. Als je je look niet wilt overweldigen, kun je alleen ’s ochtends kiezen voor een sluier en deze ’s avonds vervangen door sprankelende haarspelden.

#5: Echte Bloem Haarstukken

Echte bloemen zien er absoluut opvallend uit als bruidshaaraccessoires in rustieke of romantische looks. Passend bij uw bruidsboeket, zullen echte bloemen dat romantische, zomerse gevoel oproepen.

Enkele bloemen, trossen of een hele kroon – bloemen in je bruidskapsel zijn zo’n showstopper.

Maak je geen zorgen dat het hoofddeksel tegen het einde van je bruiloft zal vervagen: voorbereid door professionele bloemisten, blijven deze haaraccessoires de hele dag en nacht fris.

Een ander fantastisch idee is om een droogbloem haarkroon te dragen, die perfect een vintage geïnspireerde jurk kan aanvullen en een knipoog kan geven naar de algehele rustieke sfeer van de bruiloft.

Bruids haaraccessoires voor verschillende kapsels

Hier zijn enkele voorbeelden van accessoires die voor verschillende stijlen werken. Sla de moodboards op om op de goede weg te zijn bij het selecteren van haarversiering voor je bruiloft.

Twijfel je nog niet over je trouwkapsel? Laat de keuze gewoon tot na de haarproef. Vraag je stylist om advies – veel van mijn klanten hebben geen vast idee over haaraccessoires wanneer ze voor hun bruidsconsult komen. Bruidsstylisten hebben vaak een selectie van monsters om te passen en te zien wat past bij je updo.

Ik hoop dat je dit inspirerend en nuttig vond. Neem gerust contact met me op als je een second opinion nodig hebt over welk stuk je moet kiezen of moeite hebt om degene te vinden die je echt leuk vindt. Ik ben er altijd om te helpen bij @bridal_hairstylist.