5 soorten hairextensions en hoe u de beste optie kiest

Lange, weelderige lokken worden veel gebruikt in haarcommercials, tijdschriftadvertenties en Instagram-pagina’s van salons, waardoor we dromen van Rapunzel-achtige lokken. Gelukkig maken verschillende soorten hairextensions het nu mogelijk om onze “lange haardoelen” te bereiken en de volheid van het haar te vergroten zonder maanden te besteden om het te laten groeien. Als u denkt dat u het eens zou kunnen proberen, laat ons u dan kennis laten maken met alle haarverlengingsopties, u helpen bij het kiezen van het soort hairextensions dat het beste voor u werkt en belangrijke onderhoudstips geven, zodat u uw haar niet beschadigt tijdens het dragen van de inslagen.

Welke soorten haarverlenging zijn er?

Er zijn drie verschillende factoren om naar te kijken bij het beschrijven van haarverlengingstypen:

1. Waar hairextensions van gemaakt zijn

Afhankelijk van deze factor kies je tussen synthetische en natuurlijke hairextensions. Onnodig te zeggen dat het tweede type er natuurlijker uitziet en aanvoelt en gemakkelijker te stylen is; het is ook veel duurder.

Een groot verschil tussen deze types is dat je natuurlijke haarverlenging kunt rechttrekken, krullen en zelfs kleuren. Hete stylingtools en bleekmiddel kunnen synthetische materialen beschadigen en je extensie verpesten, dus je moet vanaf het begin het extensie haarkrultype kiezen en hebt niet veel ruimte om later kapsels te veranderen.

2. Hoe lang hairextensions meegaan

Afhankelijk van hoe lang je neplokken in je haar kunt dragen zonder ze te hoeven verwijderen, zijn extensions onderverdeeld in:

  • permanent – blijf enkele maanden in je haar
  • semi-permanent – blijf 6 tot 8 weken in uw sloten
  • tijdelijk – worden ingeklemd voor een dag of een avondje uit en verwijderd direct nadat u thuis bent

Dit brengt ons in feite bij de toepassingsmethode voor hairextensions, wat de derde manier is om extensies te categoriseren.

3. Hoe extensies worden bevestigd

De toepassingsmethode geeft namen aan clip-ins, tape-ins, fusies, microlinks en andere soorten hairextensions die verder in meer detail moeten worden uitgelegd.

#1: Clip-In Extensies

Clip-ins zijn de veiligste hairextensions, waar je zonder langdurige verbintenis van kunt genieten. Het grote voordeel van clip-ins is dat je ze in slechts een paar seconden zelf kunt aanbrengen: je plaatst de stukken die aan de basis zijn bevestigd gewoon waar je wilt en drukt zachtjes om een gevoelige clip op je haar te laten klikken.

In tegenstelling tot andere permanente extensions, worden clip-in extensions aangebracht zonder chemicaliën of hitte, wat betekent dat ze geen schade aan je haar kunnen veroorzaken. Bovendien hoef je ze niet de hele tijd te dragen en kun je gewoon extra volume inknippen voor het maken van een volumineuze paardenstaart of een rommelige knot.

#2: Naai-In Hair Extensions

De kunst van het samenvoegen van je natuurlijke haar met extensions voor een lange lengte kan gebeuren met inaashengten, algemeen erkend als weefsels. Deze methode omvat het maken van een track van je natuurlijke haar met strakke vlechten – cornrows – en vervolgens de extensions met draad op de vlechten weven.

De resultaten zijn altijd onberispelijk en uiterst veilig, waardoor je enkele van de beste naaibare kapsels kunt dragen. Toch, let op de methode die uren kan duren om in een salonstoel te zitten om te voltooien. Ook moet je het weefsel elke 6-8 weken verwijderen en diepe conditioneringsproducten gebruiken om je hoofdhuid gezond te houden.

#3: Micro Link-extensies

Gezien als de meest natuurlijke techniek in de weefwereld van extensions, omvat microlinking kleurgematchte cilinderachtige hulpstukken die aan elke streng van je haar worden toegevoegd. De extensie wordt dichtgeknepen in de hulpstuk die elke 3-4 weken moet worden aangespannen om uw haargroei en de natuurlijke uitstraling die u wilt hebben bij te houden.

Het is een kosteneffectieve manier om langer van geweven kapsels te genieten, vooral als u hoogwaardige extensions kiest die maanden mee kunnen gaan.

#4: Zelfklevende Tape-In Extensions

Tape-in extensions bevatten inslagen van extensions die dicht bij je hoofdhuid zijn geplakt met een plakstrip om een gebonden look te creëren die naadloos en gemakkelijk te beheren is. Dit proces duurt niet zo lang als andere methoden: het duurt slechts ongeveer een uur om uw extensies geïnstalleerd te krijgen en vervolgens enige tijd om ze te laten verwijderen de volgende keer dat u uw salon bezoekt. Het kan echter schadelijker zijn, omdat extensions worden gelijmd met behulp van warmte.

U wilt echter voorzichtig zijn met deze extensies wanneer ze nat zijn, omdat de lijm op dit punt gevoelig kan zijn. Vergeet niet om niet aan je haar te trekken als het vochtig is om de tape niet los te maken, en je zult klaar zijn. Vermijd ook het aanbrengen van conditioner op de wortels om de tape niet naar beneden te laten glijden.

#5: Voorverbonden Hair Extensions

Bonding is een techniek waarbij hairextensions dicht bij je hoofdhuid worden gesmolten met een hitteijzer (daarom wordt dit extensietype ook wel fusion genoemd). Fusie kan worden gedaan met behulp van verschillende lijmen; keratinepuntstrengen worden echter het meest gebruikt. Tijdens de procedure lijmt een machine haar aan individuele strengen natuurlijk haar of een warmteklem smelt de lijm van voorverlijmde haarverlenging, waardoor ze er stevig aan vastzitten.

Deze extensions kunnen langer duren dan naaibeurten, gedurende 6 maanden of langer, afhankelijk van hoe goed u voor hen zorgt, maar moeten elke 2-3 maanden worden verplaatst vanwege de haargroei. De nadelige kant is dat chemicaliën in de lijm haaruitval, breuk en irritatie van je hoofdhuid kunnen veroorzaken.

Hoe het juiste type te kiezen

Het kiezen van hairextensions is niet zo lastig als het lijkt. Het komt simpelweg neer op kwaliteit, prijs en je natuurlijke haartype. We zullen elk aspect opsplitsen om u te helpen de perfecte stukken te kopen.

Kwaliteit

De kwaliteit van de haarverlenging komt neer op de beslissing om synthetisch of menselijk haar te kiezen. Synthetisch haar bevindt zich aan de onderkant van het spectrum en is het meest betaalbaar; houd er echter rekening mee dat warmte niet kan worden gebruikt met dit type en in het zwembad komen met deze in is een duidelijk nee, nee.

Mensenhaar is de voor de hand liggende keuze aan het hogere einde die veel langer meegaat met de juiste verzorging en er het meest natuurlijk uitziet wanneer het wordt gemengd met je eigen haar. Nu met mensenhaar kan het bereik van Indiaas tot Chinees gaan, maar als je op zoek bent naar het beste van het beste, probeer dan Remy-haar. Remy menselijk haar is meestal klittenvrij, de gezondste van alle soorten, en behoudt de natuurlijke textuur van het haar.

Prijs

De prijs van extensies varieert en hoeveel u betaalt, is gebaseerd op de kwaliteit die u wilt hebben en de techniek die wordt gebruikt om toe te passen. Clip-in extensies kunnen in prijs variëren van $ 100 – $ 200, terwijl gebonden extensies met keratine soms tot $ 1.400 kunnen oplopen. Bonded extensions kunnen absoluut het duurste type zijn, omdat ze het langst meegaan en de methode kan vervelend zijn bij het fuseren van de extensie met je natuurlijke haar.

Natuurlijk haartype

De kleur die bij uw natuurlijke haar past, is het volgende belangrijkste detail op uw lijst bij het kiezen van een extensie. Als de kleur uit is, zal het duidelijk zijn dat de langere stukken niet natuurlijk zijn; natuurlijk zijn ze dat in werkelijkheid niet, maar we willen de illusie zo reëel mogelijk maken.

Experts adviseren om de kleur te bepalen door te verwijzen naar de tinten die verschijnen van de middenas tot de uiteinden van uw lokken. Door dit te doen, creëer je een natuurlijke mix waardoor het lijkt alsof je haar van de ene op de andere dag is gegroeid. Als je van nature steil haar hebt, zal elk van deze extensions gemakkelijk voor je werken, vooral de clip-ins. Terwijl als je van nature golvend of krullend haar hebt, naai- of gebonden extensions worden aanbevolen, omdat je deze op verschillende manieren kunt stylen zonder dat ze snel hun oomph en textuur verliezen.

Merk op dat als je dunner wordend haar en kale plekken hebt, het bevestigen van hairextensions het probleem niet zal oplossen; integendeel, het kan je sloten verder beschadigen. Overweeg dus om in plaats daarvan haartoppers te krijgen en overleg met een tricholoog over hoe het probleem aan te pakken.

Hoe zorg je voor hairextensions

Je extensies veel T.L.C geven is een absolute must als je wilt dat ze lang meegaan en er volkomen ongerept uitzien. Bekijk onze tips over hoe u uw extensies zo lang mogelijk kunt onderhouden zonder in de knoop of sleepboten te lopen.

Was

Wanneer u een shampoo en conditioner voor uw extensions gebruikt, is het belangrijk om er zo voorzichtig mogelijk mee om te gaan, omdat trekken of trekken ervoor kan zorgen dat ze losraken en hun grip verminderen. Met clip-in extensies hoef je je hier geen zorgen over te maken; je moet ze verwijderen om te wassen en mag het metalen deel niet nat maken.

Met de andere extensietypen wilt u een combinatie van vochtinbrengende en milde shampoo en conditioner kiezen. Breng de shampoo aan op je wortels en masseer zachtjes met warm water, terwijl je conditioner aan je uiteinden gebruikt om ze gehydrateerd te houden, wat de levensduur van je lokken verlengt.

Stijl &snit

Met een hoogwaardige haarverlenging kun je het stylen en knippen zoals je normaal zou doen met je natuurlijke haar. Het is echter gunstig om in gedachten te houden dat hoe zachter je bent met extensies, hoe langer ze kunnen duren. Zoals als het gaat om poetsen, wil je een brede tandenkam gebruiken die niet aan klitten trekt, maar in plaats daarvan je haar gladstrijkt zonder breuk te veroorzaken.

Oververhitting van je extensions is ook iets om te voorkomen, dus hete gereedschappen zoals krultangen en stijltangen moeten niet de hele tijd worden gebruikt. Wanneer u ze gebruikt, kan een warmtebeschermer zeker een lange weg gaan om uw extensions out van harm’s way.

Vermijd het toevoegen van te veel gewicht

De toevoeging van extensions aan je natuurlijke haar kan wat gewicht op je schouders toevoegen – letterlijk. Hoe meer haar je hebt, hoe zwaarder het natuurlijk kan zijn, dus je wilt er zeker van zijn dat je met extensions gaat die niet zo dicht zijn. Als je degene kiest die extensies aan de basis van je nek zijn of plaatst, in plaats van op de sterkere delen van je haar zoals het midden, dan zal je natuurlijke haar beginnen te trekken, waardoor er meer fall-out ontstaat bij het stylen of verwijderen.

We hopen dat we je hebben geholpen bij het vinden van de perfecte match op je lange haarreis. Deel je stijlen met ons op Facebook en Instagram. We kijken graag wat je kunt maken.