5 toptips om je haar ’s nachts recht te houden

Je haar overdag glad en strak houden is al moeilijk genoeg, laat staan terwijl je slaapt. Maar er zijn enkele slimme en eenvoudige manieren om je rechtgetrokken manen op punt te houden wanneer je ’s ochtends opstaat. Verlies dus geen schoonheidsslaap meer, je kunt nu leren hoe je je haar ’s nachts recht kunt houden!

Probeer gewoon enkele van onze favoriete beproefde tips, zodat je wakker kunt worden met prachtig fris, knikvrij haar!

hoe je je haar 's nachts steil kunt houden
Hoe houd je je haar ’s nachts recht: Sloot je haarbanden. Foto credit: indigitalimages.com

Tip 1: Vermijd haarbanden

Hoe verleidelijk het ook is om je haar in een paardenstaart of knot te binden – doe het niet. We raden aan om haarbanden te vermijden of je haar ’s nachts vast te binden, omdat het deuken achterlaat in je poker-steil haar – om nog maar te zwijgen van het feit dat het extra voorbereidingstijd toevoegt aan je ochtendroutine. Dus, gooi je bedtijd updos weg als je wilt beheersen hoe je je haar ’s nachts recht kunt houden en klaar voor de ochtend!

Tip 2: Gebruik droogshampoo

Deze tip is geweldig voor dames die last hebben van vet haar. Voordat je naar bed gaat, probeer je haar te besprenkelen met wat droogshampoo. Klinkt gek, toch? Maar we zijn serieus, dit wonderhaarproduct helpt om overtollige olie en zweet ’s nachts te absorberen. En dat niet alleen: het helpt ook om je rechte kapsel langer te laten duren, plus je wordt wakker met mooi, schoon aanvoelend haar!

Waarom probeer je het niet Dove Between Washhes Verhelderende droogshampoo? Concentreer de droogshampootoepassing gewoon op je wortels om je lokken onmiddellijk op te frissen! En raak niet in paniek, met deze droogshampoo zijn er geen vervelende witte resten, dus je hoeft ’s ochtends geen tijd te besteden aan het uitborstelen.

Psst! Vergeet niet om te zien hoe je droogshampoo gebruikt voor de meest effectieve resultaten.

hoe het haar 's nachts steil te houden haarolie
Hoe houd je je haar ’s nachts steil: Breng voor zwart haar een beetje haarolie aan. Krediet: Indigitalimages.com

Tip 3: Probeer een haarolie

Ok, we weten dat dit klinkt als het tegenovergestelde van de tip hierboven, maar deze is voor dames met rechtgetrokken zwart haar of droog haar patiënten. Probeer een paar pompjes van een lichtgewicht haarolie aan te brengen, zoals Het goede spul Frizz Control Olie, om ervoor te zorgen dat je haar soepel en gevoed aanvoelt. Bovendien helpt het ook om kroezen te bestrijden. Maar probeer haarproducten op waterbasis te vermijden, zoals spray leave-ins, omdat dit je rechte lokken onmiddellijk zal doen knikken!

Tip 4: Wikkel je haar om je hoofd

Als je haarbanden probeert te boycotten, vraag je je waarschijnlijk af welk kapsel is veilig om je haar ’s nachts steil te houden. Maak je geen zorgen, we hebben een eenvoudige oplossing voor de kwestie. Kam je lokken voorzichtig naar één kant, veeg het dan helemaal rond, wikkel het om je hoofd en gebruik bobby-pinnen om je haar op zijn plaats te houden. In tegenstelling tot haarbanden zorgen spelden ervoor dat je haar ’s nachts geen knikken krijgt!

hoe je je haar 's nachts recht kunt houden zijden sjaal
Houd je haar steil en kroesvrij door te slapen met een zijden sjaal. Foto credit: Craig Alexander

Tip 5: Gebruik een zijden sjaal

Nu je je haar om je hoofd hebt gewikkeld, is het tijd om je klaar te maken voor bed. De beste manier om je haar te beschermen terwijl je slaapt, is door het te bedekken met een zijden sjaal. Waarom? Omdat dit niet alleen helpt om je haar de hele nacht netjes om je hoofd gewikkeld te houden, maar omdat zijde superglad is, helpt het minder kroes-inducerende wrijving aan je lokken te veroorzaken dan je katoenen kussensloop!

Nu kun je wakker worden met prachtig steil haar zonder dat je je ‘do’ opnieuw hoeft te doen. Je bent welkom!