5 uitstekende manieren om ananas natuurlijk haar te gebruiken

Ananas bladerdeeg is gemakkelijk te stylen en ziet er schattig uit op natuurlijk haar voor elke gelegenheid. Het kan een lui kapsel zijn, of je kunt er wat accessoires, een knal of gestylede babyharen aan toevoegen en een heel andere look maken. Het is ook een goede keuze voor een krullend haar bedtijd routine!

Lees verder voor meer informatie over het ananas van natuurlijk haar voor bescherming ’s nachts en een moeiteloze glam-look overdag.

Ananasmethode voor natuurlijk haar

Ananas is een losse, hoge paardenstaart gemaakt bovenop je haar. Het is een perfect 2-in-1 kapsel voor mensen met krullende en coily haartypes, wat betekent dat je het overdag en tijdens het slapen ook kunt rocken. Hier is waarom het aanbrengen van je natuurlijke haar zo’n geweldig idee is om te slapen:

  • U voorkomt het afvlakken van uw spoelen, waardoor u uw wasdagresultaten langer kunt behouden en een gezonder haarwasregime kunt ontwikkelen.
  • Wrijven tegen het kussen veroorzaakt breuk en kroeshaar. Haar omhoog brengen in een ananas is een van de zekere manieren om kroezen te voorkomen.
  • Het behoud van natuurlijke oliën en vocht is essentieel om natuurlijk haar gezond te houden. Een ananasmethode helpt het vocht vast te houden, en het effect is nog beter als je er een motorkap of een satijnen sjaal bovenop legt of op een zijden / satijnen kussensloop slaapt.
  • Het ontwarren van natuurlijk haar kan een echte proef zijn, daarom is het voorkomen van de knopen een ander voordeel dat je zal overtuigen om je haar nooit voor de nacht over te slaan.

Om je haar te ananaseren, buig je voorover en verzamel je je haar bovenop je hoofd, dichter bij de voorkant. Loop het elastiek of een scrunchie slechts één of twee keer, zodat een ananas op zijn plaats blijft zitten maar niet aan het haar trekt. Als dat het geval is, kun je ’s ochtends hoofdpijn hebben en een vervelende inkeping in je haar. Een andere handige tip is om een satijnen scrunchie te gebruiken die eventuele breuk verder minimaliseert.

Als je haar lang is, kies dan voor een ananasbroodje; als je haar kort is, ananas het met een satijnen sjaal, helemaal geen scrunchie gebruiken. Voor schouderlang haar werkt het misschien het beste om je krullen bovenop te knippen voordat je ze in een zijden sjaal wikkelt. Raadpleeg deze videozelfstudie als je een beter idee wilt hebben over hoe je deze nachtelijke kapsels kunt stylen.

Beste Ananas Kapsels

Hoewel ananas klinkt als één kapsel, zijn er 5 verschillende manieren waarop je het kunt stylen om dingen te ruilen. Kijk hoe ik het doe en experimenteer met accessoires om het meest flatterende beschermende kapsel voor elke gelegenheid te krijgen.

#1: Ananas Pony

Dit is mijn go-to kapsel, de ananas puff. Het is gemakkelijk te bereiken: gebruik gewoon een elastische haarband of paardenstaarthouder met trekkoord om je krullen samen te voegen. Ik voeg mijn favoriete Mielle Organics randgel toe aan mijn randen en enkele accessoires om de stijl te veranderen.

Ananas op natuurlijk haar met een trendy accessoire

Een andere optie om de ananaspony naar een hoger niveau te tillen, is het toevoegen van blonde tips aan je krullen. In mijn geval had ik volledig blond haar, maar besloot het uit te laten groeien. Dus knip ik de blondine, waardoor er wat tips overblijven om een andere look te bereiken. Zie hoe deze blonde tips de algehele look van een ananas bladerdeeg verbeteren!

Blonde Highlights op zwart haar in een ananas gedaan

#2: Ananas haar met bangs

Dit is een van mijn favoriete kapsels wanneer ik een evenement heb of gewoon een moeiteloos kapsel wil. Om deze stijl te bereiken, knip ik mijn haar en laat ik een paar krullen uit. Omdat mijn haar aan de voorkant langer is, gebruik ik wat bobby pinnen om de krullen op te spelden.

Ananas Hair Updo voor natuurlijk haar

Hier is hetzelfde kapsel met de knallen gesneden en aan de zijkanten geplaatst om wat trendy gordijnslagen toe te voegen aan de krullende ananas.

Ananas met Curly Bangs

#3: Ananasbroodje

Ananas knot is een super makkelijk en snel kapsel, zeker als je een oude wash and go hebt. Meestal is dit mijn dag 5 kapsel. Voor deze stijl gebruik ik twee elastische haarbanden en bundel ik mijn haar samen. Ik voeg ook mijn favoriete randgel toe aan mijn randen om het broodje op zijn plaats te houden.

Ananas Bun op Natuurlijk Haar

#4: Half Up Half Down met een Ananas

Deze stijl is een combinatie van twee werelden: de knot en het losse haar. Voor deze stijl heb ik gekrulde clip-ins toegevoegd voor extra lengte en volume.

Kapsel met Krullende Clip-In Extensions voor Zwarte Vrouwen

Een andere combinatie die mijn 3 favoriete kapsels laat zien is de half omhoog half naar beneden met knallen. Om deze look te bereiken, moet je het haar in 3 secties verdelen voor de knallen, de ananas en het blad eruit.

Half Up Half Down Kapsel met een Ananas Bun en Bangs

#5: Ananas met een Sjaal Wrap

Accessoires maken een enorm verschil als het gaat om deze stijl! Een makkelijke optie is een head wrap. Je kunt verschillende stijlen voor natuurlijk haar doen met een sjaal en ananas, en dit is er een van.

Ananas met een Head Wrap

Wil je dit makkelijke en mooie kapsel rocken? Volg de bovenstaande stappen of volg me op Instagram @iliandraa om mijn tutorials en tips voor natuurlijke haarverzorging te bekijken.