50 halve updos voor uw perfecte dagelijkse en feestelijke looks

Half up dos zijn een geweldige manier om haar fancy te houden zonder formeel te zijn. Ideaal voor dagelijks gebruik of meer chique gelegenheden, half tot half dons kapsels zijn geweldig voor alle haartypes en lengte, waardoor ze altijd een populaire stijlkeuze zijn.

Table of Contents

De mooiste halve updo’s op het web

Bekijk de ideeën in onderstaande foto’s om inspiratie op te doen.

#1: Mooie Zeemeermin-Achtige Updo

Alle The Little Mermaid superfans noemen: Ariel-achtig haar overschaduwen is mogelijk. Deze charmante keuze biedt een ontspannen, zomerse sfeer; het werkt echter ook als een verfijnde finishing touch van een kleine zwarte jurk of een kantoorklaar ensemble.

#2: Half Up met losse kanten vlecht

Vergeet Franse en boxervlechten: een losse kanten vlecht kan het hoogtepunt zijn van je half up half down kapsel. Niet alleen is deze keuze helemaal ladylike, maar je lokken zullen een zachte golf erven zodra je die mooie vlecht ongedaan hebt gemaakt. Hoewel deze optie geweldig is met alle haarkleuren, is het vooral opvallend wanneer het wordt verbeterd met enkele hoogtepunten.

#3: Half omhoog gedraaid

Sinds de beatleshit ‘Twist and Shout’ uit 1963 zijn we allemaal geobsedeerd door alles wat opgerold is. Deze half up half down stijl is geen uitzondering. Als je geen vlechtprofessional bent, beschouw deze keuze dan als een geweldige (lees: gemakkelijke) manier om wat pit toe te voegen aan een verder eenvoudig silhouet.

#4: Half Down met Crown Braid

Eenvoudige verticale vlechten zijn zo gisteren. Voor een stijl die ingewikkeld, meisjesachtig en gepolijst tegelijk is, probeer dan een platte kanten vlecht om je hoofd te wikkelen. Het is een creatieve manier om die verdwaalde strengen ver van je gezicht te houden, plus het is geschikt voor zowel informele als formele gelegenheden.

#5: Vlechtvariaties

Het vinden van kapsels met vlechten kan frustrerend zijn, omdat velen er gewoon te jong uitzien. Deze is echter erg leuk om te dragen en te observeren. Door dikke, dunne en medium vlechten te combineren tot één gedenkwaardige stijl, blijft deze do op zijn plaats en blijft je je heerlijk voelen.

gevlochten halve updo voor dik steil haar

Bron

#6: Wilde Golven

Houd half half dons haar eenvoudig met een stijl die geen tutorial vereist om te voltooien. Krul je haar met een strijkijzer of hete rollers en verzamel vervolgens een paar kroonlokken om terug te trekken. Veilig met wat haarspelden en je bent klaar om de dag aan te gaan.

krullende halve updo met een bouffant voor lang haar

Bron

#7: Royal-Approved Half Up

Heb je als klein meisje niet altijd prinsessenwaardig haar gewenst? Gelukkig is dit je kans. Het ladylike silhouet is perfect voor mensen met lange lokken, om nog maar te zwijgen van het feit dat gladde krullen de natuurlijke highlights in je haar naar voren kunnen brengen.

#8: Anti-Basic Half Down

Als je de neiging hebt om de voorkeur te geven aan een meer traditionele half-down stijl, maar het drama slechts een smidge wilt opvoeren, geef dit alternatief dan een werveling. Van de voorkant is deze stijl gewoon je gemiddelde, gepolijste coif. Maar van achteren? Het getextureerde broodje heeft een lichte punch. Om deze look te kopiëren, maak je een kleine paardenstaart met de bovenste laag van je haar, draai je het uiteinde, wikkel je los en zet je de gedraaide staart op zijn plaats.

#9: (Niet-Zo) Lui Half Omhoog

Soms gebeuren je beste stijlmomenten wanneer je eruitziet alsof je minimale moeite hebt gedaan. Maar in werkelijkheid? Het kan je schelen. Heel veel. Beschouw dit als een mix tussen een half up stijl en een rommelig broodje. Natuurlijk kunnen beide opties mogelijk op zichzelf lui lezen, maar samen? Ze creëren een look die even geschikt is om in huis te loungen of een drankje te pakken met je vriendinnen. Voor een finishing touch biedt het toevoegen van wat textuurspray een chique geval van bedhoofd.

#10: Easy Boho Half Up

Als je op zoek bent naar een mooie upgrade naar deze klassieke ‘do that’t veer in het territorium van “prom hair”, probeer dan twee kleine watervalvlechten aan de achterkant van je hoofd samen te voegen. Voeg een sierlijk element toe aan deze eenvoudige stijl met losse stuiterende krullen voor de uiteinden van je lange lokken.

#11: Weelderig gevlochten half opgetrokken haar

Als je op zoek bent naar prom kapsels, overweeg dan zeker een stijl met veel volume en drama. Kies voor grillige krullen en een half opgetrokken vlecht om de look samen te binden met verschillende texturen en lengtes. Nette en haar-tot-haar updo’s zijn niet alles; en deze perfect gekrulde coif is het bewijs.

#12: Rommelige vlechten en golven

Half up half down kapsels kunnen een geweldig canvas zijn om je persoonlijkheid te laten zien. Deze zilverachtige manen zijn letterlijk engelachtig omdat hij een vlecht gebruikt om de platina lokken als een halo te versieren.

#13: Chunky Braid Balayage

Net toen je dacht dat balayage niet mooier kon worden, is dit half up hlucht bewijst dat het kan. De dikke vlecht combineert prachtig alle tinten van de blonde verfbaan en stelt ze tentoon. Grillige krullen en stompe uiteinden trekken de look samen met een schone afwerking.

#14: Half Down met Fishtail Braid

Losse fishtail vlechten maken een grote impact met hun minimalistische stijl. Rechte, platina accenten trapsgewijs uit de updo, spelen het betoverende effect van de coif op.

#15: Volumineuze Bouffant Half-Updo

Voor lang haar zijn half-up kapsels een chique alternatief voor full-on updos voor formele zaken. Achterwaartse sloten zijn misschien te mooi om weggestopt te houden voor een avondje eten en drinken, maar een chique half-updo is een makkie om te onderhouden en het is net zo stijlvol.

#16: Fishtail Braid en Bob

Zin om textuur toe te voegen aan je rechte lokken? Probeer je lokken te verlevendigen met een paar fishtail-vlechten. Bovendien werkt het naar achteren trekken van je haar, zoals getoond, als een hoofdband, waardoor flyaways uit je gezicht worden gehouden op je drukke dagen.

#17: Half up en Off Centered

Draag je half-up kapsel opzij met een strik (of een stuk schattige stof) voor een eigenzinnige afwerking van je coif. De geek chic is het perfecte compliment voor side-swept bangs en oversized glazen. Gemakkelijk thuis na te maken, de stijl is een eenvoudige manier om je look te veranderen, of je haar nu kort of lang is.

#18: Fancy Franse en Fishtail Braids

Wees creatief met je halve updo’s. Meng gewone vlechten met fishtails voor een look met intriges en textuur, in gelijke mate. Spelend met verhoudingen is dit kapsel een kunstwerk. Upgrade je lokken met losse krullen om hun betoverende allure te verbeteren.

#19: Perfect Sweet Half Up Bow

Je hoeft geen jumbo stoffen strikken te maken om een lieve meisjesachtige stijl te bereiken. Gebruik gewoon een haarstrik voor een kapsel dat net zo schattig is, maar 100 keer indrukwekkender. In combinatie met krullen is het totaalpakket een charmante keuze voor een semi-formele.

#20: Schattige Blonde Half Updo

Komt er een groot evenement aan? Kies voor weelderige ringetjes en een gedeeltelijke updo. De grillige gedraaide knot knalt echt tegen de goudblonde lokken, terwijl de nog lichtere stukken een glans aan de lokken geven.

#21: Niet-zo-rommelig Half Up Kapsel

Met zijn schattige ringetjes en schouderafschuimende lengte is dit halflange half dons haar de perfecte combinatie van zoete stijl en verfijning voor een bruidsmeisje of galaganger. Een voordeel voor een gemiddelde lengte is hoe de stijl met haar er prachtig uitziet, terwijl je je jurk toch het podium laat betreden.

#22: Mooie losse vlechten

Frame losse krullen met nog lossere vlechten, voor een perfecte ladylike look. Rol de uiteinden van je vlechten op en speld ze op om een getextureerd broodje te creëren. Deze specifieke stijl werkt prachtig met steil haar, omdat de knikvrije lokken gemakkelijk die mooie drape bereiken.

#23: Half Down Locks met Chunky Crown Braid

Als je lokken een beetje plat vallen, voeg dan wat textuur toe met een supergrote half-up vlecht. Gemakkelijk genoeg om thuis te doen, je hoeft alleen maar de stukken van de vlecht uit te waaieren nadat je het hebt voltooid. Het is een snelle truc om je lokken de illusie van dikte te geven.

#24: Met bloemen versierde Brunette

Als je je haar half omhoog half naar beneden draagt, zijn er oneindig veel manieren om de look te verlevendigen, afgezien van grillige vlechten. Het uitproberen van losse wendingen is een begin, maar het verfraaien van de coif met een bloemig haarstuk zal je lokken een beeld van romantische stijl maken.

#25: Makkelijke en creatieve Half Up Knot

Op gehaaste ochtenden is het moeilijk om de deur uit te komen en er onberispelijk uit te zien. Maar als je in een tijdnood zit, trek dan gewoon het bovenste kwart van je haar terug in een rommelige knoop. De coif straalt een moeiteloze stijl uit, maar niemand hoeft te weten hoeveel tijd je die dag daadwerkelijk in je uiterlijk steekt.

#26: Straight Half Down Kapsel

Rechte strengen kunnen vervelend zijn omdat ze gemakkelijk uit paardenstaarten vallen en voor velen geen krul vasthouden. Kleed je lokken dus aan met vlechten, een failsafe voor elke haartextuur. Breng twee fishtails samen aan de achterkant van je hoofd en speld ze vast voor een moderne stijl die de hele dag op zijn plaats blijft.

#27: Etherische grijze lokken

Lang haar is prachtig, maar hoe houd je het uit de weg als je onderweg bent? Donskapsels zijn berucht omdat ze een eigen geest hebben, dus waarom zou je niet een gedeeltelijke updo proberen. Het is een stap hoger dan een eenvoudige paardenstaart en kan helpen om die sloten bezonken te houden. Vlechten gemengd met een losgemaakte draai die over de achterkant van het hoofd is gespeld, zullen de schoonheid van je weelderige lokken verbeteren.

#28: Voluminous Caramel Kapsel

Pomp het volume van je haar op met een perfect geplaagde, half opgevoerde coif. Gebruik een dunne vlecht als barrette met een waterval van chique layers om een unieke afwerking aan dit kapsel te geven. Laat je lange, karamelkleurige lokken vloeien, in plaats van ze op te spelden tot een updo. Dit kapsel is veel opmerkelijker.

#29: Golvende Blonde Balayage

Zo eenvoudig maar verbluffend, deze golvende lokken kunnen je overal van een festival tot een semi-formeel evenement brengen. De losse twists vullen de moeiteloze allure van de coif aan, terwijl de blonde uiteinden het een natuurlijke zonovergoten finish geven.

#30: Krullende halve donsbanden

Haar is altijd leuker met meer volume. Een schare van back-skimming bouncy krullen zorgt ervoor dat deze zachte chocolade-en-karamel manen klaar is voor een nacht om nooit te vergeten. Het is uniek en onverwacht. Bovendien kunnen half up half down kapsels vaak meer gepolijst zijn dan vrij vallende krullen.

#31: Spiraalvormige Updo

Hoe geweldig de halve updo ook is voor dagelijks gebruik, het is niet altijd het meest geschikt voor formele evenementen. Maar als een mix van een spiraalvormige draai en een Franse vlecht langs de bovenkant, zou deze er verpletterend uit kunnen zien in combinatie met een luxe avondjurk. En als sommige van je wortels meer beginnen te vertonen, zorgt deze stijl ervoor dat de verschillende tinten van je haar er totaal hypnotiserend uitzien in plaats van hard.

#32: Knotty Half Updo voor lang haar

In de meeste schoonheidssferen is knoeshaar een totale faux pas. Maar hier zijn de overdreven knikken meer verfijnd dan slordig. Deze optie bestaat uit een luie paardenstaart met losse knopen langs de uiteinden. Het idee is geschikt voor een breed scala aan lengtes; het is echter vooral edgy op langere sloten.

#33: Street Style-Approved Half Updo

Zoals elke haargoeroe weet, is een bovenste knoop een van de edgiest, onderhoudsarme kapsels op dit moment. Combineer deze favoriet met je zijdezachte half op half dons haar en je krijgt een manen met “cool girl” erop geschreven. Deze heeft ook een snelle inside-out vlecht, dus het ziet er geweldig uit met een eenvoudig T-shirt en jeans.

#34: Vlecht Perfect Half Up

Heb je een voorliefde voor vlechten? Deze optie is perfect voor u. Tenzij je een totale meester bent in alle wevingen en vlechten, is de overgang van de twist naar de strak geweven fishtail misschien niet gemakkelijk, maar we kunnen er zeker van zijn dat het veel Instagram-likes verdient. Als je deze look wilt kopiëren, trek dan eerst je haar recht om dit bezig te houden met ‘do polished’.

#35: Slanke en verfijnde Updo

Groot haar kan geweldig zijn; soms zie je er echter meer Dolly Parton uit en minder een cool, modieus meisje. Gelukkig sluiten het omarmen van krullen en een slanker silhouet elkaar niet altijd uit. Deze do is half modern, half meisjesachtig, maar 100 procent draagbaar.

#36: Half Up voor Curly Girls

Het dragen van een hoofd vol stuiterende krullen vergt veel lef. Als je geen extreem volumineuze stijl wilt, laat je gekrulde lokken dan niet los, maar laat ze in spiralen achter, die langs je rug stromen. Balanceer het volume omlaag met een bouffant. Als je gezegend bent met natuurlijk krullend haar, voeg dan gewoon wat haarlak toe en bind je haar half omhoog half naar beneden.

#37: Medium Haar in Half Updo

Zet je schrap, krullende cues: deze verende stijl geeft de ringetjes van Shirley Temple wat stevige concurrentie. Hoewel dergelijke speelse spoelen voor sommigen misschien te jeugdig zijn, kan een set strakke krullen een schattig tintje toevoegen aan een combinatie van blouse en flirterige rok. Als extra bonus is deze stijl geweldig voor dames met schouderlang haar.

#38: Gevlochten Half Updo voor steil haar

Vervloekt met steil haar dat nooit een krul lijkt vast te houden? Vrees niet, er zijn nog steeds pittige, half omhoog half dons kapsels om uit te testen. Deze biedt bijvoorbeeld een schattige en doordachte draai aan je favoriete probleemloze stijl. Maak eenvoudig een halve haarkroon door twee Franse vlechten aan elke kant van je hoofd te weven en breng ze samen met een neutraal elastiek.

#39: Eén Updo die de zwaartekracht trotseert

Als plat, super steil haar gewoon niet jouw ding is, is het verheffen van de schoonheid van je helft gemakkelijk door je lokken wat wortelvolume te geven. Voor de nachtelijke aantrekkingskracht en de maximale glamoureuze impact, voeg je een matte hoofdband toe.

#40: Onconventioneel Krullende Helft Naar beneden

Beauty buffs opgelet: mooie half updo’s worden niet langer gemaakt binnen de grenzen van een simpele half up paardenstaart. Om wat bereik toe te voegen aan je verzameling ladylike coiffures, probeer je twee zijlokken van je haar terug te pinnen voor een optie die even gepolijst is. Til deze look naar een hoger niveau door enkele grote ringetjes aan de mix toe te voegen.

#41: No Nonsense Nautisch

Verzamel je lokken in een half half half dons kapsel bij het transformeren van je normaal steil haar voor een speciale gelegenheid. Wees de mooiste onder de rang van bruidsmeisjes of doe gewoon je haar met een aantal schattige op zee geïnspireerde haarspelden om je de hele dag mooi te voelen.

zijwaarts geveegd krullend kapsel met een vlecht

Bron

#42: Lange accessoires

Wees creatief met een prachtig accessoire dat net zo lang is als je haar. Deze stijl wordt geaccentueerd met een kralen gewikkelde haarsjaal. Houd het op zijn plaats door er een losse, romantische Franse vlecht op te draperen.

gevlochten half opgetrokken kapsel voor lang haar

Bron

#43: Korte opties

Je hoeft geen lange, vloeiende lokken te hebben om te profiteren van de mooie half-up kapsels. In feite stappen veel vrouwen in een haarsleur omdat ze geloven dat ze plaats moeten maken voor degenen die het geluk hebben om perfect haar te hebben. De waarheid is dat bijna iedereen een half up stijl kan trekken, ongeacht hoe kort je haar is.

half up kapsel voor bob lengte

Bron

#44: Renaissance Schoonheid

Romantisch en tijdloos, deze stijl voor lang haar is een van de weinige halve updo’s die echt in elk tijdperk kan worden getrokken. Misschien is dat de reden waarom het bovenaan de lijst blijft staan voor veel meisjes die graag ingewikkelde stijlen sporten.

half up fishtail met een hoofdband

Bron

#45: Dikke vlechten en krullen

Op zoek naar echt uniek bruidshaar? Als je gezegend bent met dikke manen, voeg dan wat ranken en een zijvlecht toe die zich als een kroon om de bovenkant van je hoofd wikkelt. Dit kan natuurlijk ook geweldig werken voor het schoolbal, thuiskomst of een andere elegante gelegenheid.

krullend half up kapsel voor dik haar

Instagram/ @husseinsafwann van @PACEELUCE

#46: Ingewikkelde stijlen

Dit is echt een half half half down kapsel dat het publiek zal verbazen. Het werkt het beste op medium haar. Reden is dat een beetje textuur nodig is om deze indrukwekkende opstelling van wendingen, vlechten en bijeenkomsten uit te voeren. Dit is een stijl die u van tevoren wilt testen – of een professional wilt inhuren.

fancy gevlochten half opgetrokken kapsel

Bron

#47: Romantische Vlechtkroon

Kapsels hoeven niet super ingewikkeld te zijn, en als je haar voorbij je schouders is, zal dit er prachtig uitzien. Bevestig eenvoudig het bovenste deel van je haar in een dikke kroonvlecht langs de achterkant van je hoofd, net boven de oorlijn. Voeg een versiering of twee toe als je je geïnspireerd voelt. Krullend haar ziet er ook geweldig uit met deze!

bruidsblonde half up kapsel met een vlecht

Bron

#48: Multi-Gevlochten Schoonheid

Word gek met vlechten, werk haar in een schattige, unieke stijl. Niemand zal deze look, die helemaal draait om je persoonlijke expressie – evenals veel vlechten , op dezelfde manier repliceren. Je zult blij zijn dat je niet bent gezwicht voor de verleiding van kort haar.

vier vlechten in één halve updo

Bron

#49: Dubbele waterval

Lang tot middellang haar ziet er prachtig uit met deze dubbele watervalvlecht. Voor jongere dragers – of degenen die zich uitzonderlijk ondeugend voelen – voeg wat bloemen toe om door de middelste vlecht te vallen. Deze look is veelzijdig genoeg om gedragen te worden door verschillende leeftijden en met verschillende haartexturen. Het past zeker bij de rekening.

half updo met waterval vlecht

Bron

#50: Gecoiffeerd met bloemen

Zacht gekruld haar ziet er prachtig uit en stroomt langs de rug van een jonge vrouw, en als je de neiging hebt om dagelijks een rommelige look te dragen, probeer dan iets formelers de volgende keer dat je de kans krijgt.

half krullend kapsel met bloemen

Bron

Halve updo’s zijn het beste van twee werelden – vrouwelijke updo’s en levendige speelse downdo’s. Vlechten, twists, knopen, hoofdbanden en hun variaties werken geweldig in half up half down stijlen. Mis geen kans om een nieuw mooi kapsel onder de knie te krijgen om je prachtige lokken op een nieuwe manier te kleden!