6 Beste hittebeschermende middelen voor haar en hoe ze te gebruiken

Gedurende onze moderne levensstijl en drukke dagen kan het handhaven van een gezonde en ongecompliceerde haarverzorgingsroutine een behoorlijke uitdaging zijn. Van alle stappen die we proberen te volgen in onze dagelijkse haarverzorging, herinneren of begrijpen we echt het belang van het aanbrengen van een hittebeschermer voordat we een hete stylingtool gebruiken?

Ik wed dat je deze stap eerder hebt overgeslagen of vergeten, dat deden we allemaal, en ik ben hier vandaag om uit te leggen waarom je deze essentiële stap niet vooruit moet springen op het gebruik van je styling hot tools.

Hoe werken hittebeschermende middelen?

Ik vergelijk warmtebescherming graag met een zonnebril, een essentieel accessoire op een zonnige dag!

Zoals onze zonnebrillen zijn ontworpen om onze ogen te beschermen, zijn warmtebeschermende middelen geformuleerd om de schade veroorzaakt door de hitte te minimaliseren. Ze doen dit door een beschermingslaag te creëren tussen het hete gereedschap en het haar, de blootstelling aan hitte te verlagen en uit te schakelen en de hoeveelheid water / vocht die tijdens het proces uit het haar verdampt te verminderen.

Hoe warmtebeschermende stoffen op de juiste manier te gebruiken

Gezien de verscheidenheid aan vormen en formuleringen van hittebeschermende stoffen, is er niet één juiste manier om ze toe te passen, en een veilige gok zou zijn om de gebruiksinstructies van het product te volgen.

Hittebeschermende middelen worden vaak aangetroffen in verschillende vormen zoals spray, crème of serum. De formules kunnen hittebescherming combineren met andere voordelen zoals conditionering, versterking en styling. Het kan worden gebruikt op vochtig of droog haar en kan sectie voor sectie worden aangebracht, waarbij het product gelijkmatig over elke sectie wordt verdeeld.

Voordat u uw warmtebeschermer kiest, test u eerst de porositeit van uw haar die veel vertelt over de conditie en definieert u het doel waarvoor u het gebruikt (dagelijks verzorgingsgebruik of styling en vasthouden, bijvoorbeeld). Winkel dus voor producten die het beste passen bij uw haarbehoeften. Hieronder staan enkele geweldige producten die ik gebruik en aanbeveel.

Beste hittebeschermende stof om te proberen

1. UniqOne van Revlon

Met 10 voordelen in één haarverzorgingsproduct is UniqOne een geweldige crèmeformule voor dagelijkse doeleinden, zoals thuisblazen of ruw drogen. Het is ideaal voor degenen die bedreven zijn in een onderhoudsarme routine – geen excuses om geen hittebescherming te gebruiken als het allemaal in één product wordt gecombineerd! Het kan op alle soorten haar worden gebruikt en voor het gebruik van hittebescherming moet het op vochtig haar worden aangebracht.

2. Color Fanatic Multi-Tasking Leave-In Spray van Pureology

Een andere dagelijkse en alle soorten haar, deze leave-in behandeling primes, beschermt en is een perfecte multi-tasking spray die 21 voordelen gebruikt om voor alle behoeften van uw haar te zorgen. Hydraterend, versterkend, herstellend en nog veel meer, deze formule geeft je zijdezacht, glanzend, benijdenswaardig haar. Is een geweldige keuze voor gekleurd haar!

3. Thermal Blond van Braé

Thermal Blond is een product ontworpen voor blond en geblondeerd haar. Het heeft een unieke anti-kroezen en anti-vergeling formule die geleidelijk verkleurde vezels regenereert en de strengen beschermt tegen hitte. Het kan worden gebruikt op nat of droog haar voor föhndoeleinden.

4. Snelle blowout van Redken

Deze föhnprimer en hittebeschermingspray is een geweldige optie voor mensen die chemisch behandeld haar hebben en een zware gebruiker zijn van heet gereedschap. Het verkort de föhntijd, beschermt tegen hitte tot 450 graden, helpt breuk te verminderen en biedt 24 uur durend volume zonder het haar te verzwaren, een goede optie voor dun haar. Het kan worden gebruikt op vochtig en droog haar. Ook te vinden in een crèmeversie.

5. Smoothing Cream van Oway

Een plantaardig en biodynamisch product, perfect voor droog, dik en moeilijk te beheren haar. Versnelt het stylingproces en versterkt de haarstructuur terwijl het wordt beschermd tegen warmtebronnen, waardoor het flexibel wordt en de definitie wordt verbeterd! Is ook te vinden in de vloeibare (serum) versie die gladder wordt zonder het haar te verzwaren. Gebruikt op vochtig haar.

6. Tecni.Art PLI Thermo-Modelling Spray van L’Oréal

PLI is een warmte-geactiveerde spray die vorm en geheugen geeft aan het haar. Het is een geweldige optie voor up-styles en langdurige doeleinden. Kan ook worden gebruikt als een stylingprimer om body en discipline aan de look toe te voegen, met behoud van een zachte textuur en natuurlijk gevoel. Gebruikt op handdoekdroog haar.

Heat Protectant alternatieven

Zoals met de meeste haarproducten, kunt u gemakkelijk warmtebeschermende alternatieven vinden. Populair zijn diy recepten met ingrediënten die je thuis hebt zoals sheaboter, aloë vera, avocado of kokosolie en etherische oliën. Al deze natuurlijke ingrediënten staan bekend om hun verzachtende, versterkende en herstellende voordelen, maar ze kunnen ook worden gebruikt als een natuurlijke optie voor thermische bescherming.

Hoewel ik al deze natuurlijke ingrediënten aanbeveels voor je haarverzorgingsroutine, raad ik niet aan om ze te gebruiken als zelfgemaakte thermische beschermingsmiddelen. Het formuleren van uw eigen hittebeschermende stof moet een goed geïnformeerde beslissing zijn, omdat onjuist gebruik ernstige schade aan uw haar kan veroorzaken.

Bescherm het – Style It – Herhaal!

Wanneer u uw haar föhnt, rechttrekt of krult, vergeet dan niet om het te beschermen met behulp van een warmtebeschermer die past bij uw haarbehoeften en eindresultaatdoelen. Voor meer tips en ongecompliceerde haarverzorging volg me op Instagram @dani.caldeira!