6 meest effectieve manieren om krimp in natuurlijk haar te voorkomen

krimphaar in natuurlijk haar

Instagram / @candicoatedcurls

Als je kinky, krullend haar hebt en je natuurlijke textuur rockt, heb je hoogstwaarschijnlijk te maken met krulkrimp. Hoewel de effecten misschien niet zo merkbaar zijn op bepaalde natuurlijke haarsubtypen, hebben sommige vrouwen beweerd krimp tot acht centimeter te ervaren wanneer hun haar van nat naar droog gaat. Wil je krimp zoveel mogelijk minimaliseren? Probeer deze tips uit voor lange, sterke lokken die nog steeds pronken met je natuurlijke textuur.

Wat is haarkrimp?

Krimp is een afname in lengte die optreedt als kinky, krullend haar van nat naar droog gaat. Het is typisch voor alle krullen van type 3 en 4, voor sommige lokken van type 2 en ongebruikelijk voor gezond type 1-haar. De reden voor dit verschil in lengte is dat terwijl het haar nat is, het wordt verzwaard, dus krullen strekken zich uit en vallen tot hun maximale lengte. Naarmate het haar droogt, verdwijnen centimeters lengte.

Zorg ervoor dat je begrijpt welk type haar je hebt om te beseffen welke methoden het beste voor je werken om krimp te minimaliseren. Meer opvallende krimp is in type 3c en types 4a, 4b, 4c natuurlijke krullen. Golven van type 2 en type 3a haar zien er bijna hetzelfde uit in natte en droge omstandigheden, dus met de juiste producten en stylingmethoden kunt u de afname in lengte voorkomen.

Merk op dat hoewel krulkrimp frustrerend of hinderlijk kan zijn en je er niet volledig vanaf kunt komen, krullen die weer op hun plaats stuiteren vaak de gezondste zijn.

#1: Blaas het uit

Als u uw lengte echt wilt maximaliseren, is een blow-out de beste keuze. Hoewel, er zijn een paar stappen die u moet nemen om de beste resultaten te krijgen met minimale schade. Omdat overmatige hitte de haarschacht kan verzwakken en beschadigen, is het belangrijk om het haar voor te bereiden met een hittebeschermend middel en een diepe conditioner voordat het föhnt. Zodra u bent voorbereid en geprimed, klemt u uw kambevestiging aan uw haardroger vast. De kambevestiging werkt met je krullen en helpt uiteindelijk de hoeveelheid tijd dat je warmte op je haar hebt te beperken. Wil je een alternatief voor een volledige föhn? Laat je haar ongeveer 80 procent aan de lucht drogen en föhn je wortels op een middelhoog vuur. Deze methode zal resulteren in iets meer lengte, maar zal je krullen intact houden langs de schacht.

#2: Omarm Bantoe Knopen

Bantoeknopen zijn de perfecte optie voor de dame die iets minder warmte op haar lokken wil gebruiken. Ze strekken het haar uit zonder warmte te gebruiken en vereisen geen speciale stylingvaardigheden. Om bantoeknopen te maken, wordt je haar in vierkanten verdeeld – houd er rekening mee dat hoe kleiner het gedeelte, hoe strakker de krul. Borstel alle knopen die je hebt eruit en begin te draaien! Zorg ervoor dat je een beetje ruimte laat tussen je hoofdhuid en je knopen om ervoor te zorgen dat je niet overdrijft met de druk op je hoofdhuid. Bantu knopen zijn ook een geweldige optie als het gaat om het stylen van je haar.

#3: Rock Je Roller Set

Rollersets zijn een veel voorkomende vondst in de badkamer van elk krullend meisje. Omdat rollersets worden gebruikt op nat haar dat aan de lucht kan worden gedroogd, zijn ze een van de minst schadelijke manieren om krullende knikken uit te rekken en zo natuurlijke haarkrimp te voorkomen. Zorg ervoor dat je eventuele knopen uitkamt voordat je gaat rollen om een verwarde puinhoop te voorkomen. Bedacht als de “bunning” -methode, strekt deze techniek krullen uit met een zeer kleine hoeveelheid inspanning. De bunning-techniek kan worden gebruikt op zowel nat als droog haar, waardoor het een geweldig alternatief is voor wanneer je krullen niet langer vochtig of vers gewassen zijn.

#4: Samenbinden

Banding dient als een andere hitteloze optie voor het krullende meisje dat een beetje extra lengte zoekt:

  1. Scheid natte lokken in kleine secties en beveilig ze allemaal met een addertje onder het gras aan de basis van je haar.
  2. Selecteer een streng en plaats een ander elastiek een paar centimeter lager dan de eerste.
  3. Ga zo door totdat je de uiteinden van de streng bereikt waar je aan werkt.
  4. Doe hetzelfde voor al je strengen.

Houd er rekening mee dat hoe kleiner de ruimtes tussen de banden zijn, hoe meer uitgerekt je krullen zullen zijn. Hoewel banderen een geweldige hitteloze optie is, moet u deze methode spaarzaam gebruiken, omdat dit kan leiden tot breuk.

#5: Doe je haar in een knot

Een andere manier om je extreme zwarte haarkrimp onder controle te houden, is het creëren van een hoge knot terwijl je haar nog vochtig is. Merk op dat het niet te strak moet zijn om vouwen te voorkomen. Om de krimp nog meer te verminderen, gebruik je bobby pins om je knot minder rommelig te maken. Houd je haar 1-2 uur in een knot. Verwacht niet dat je alle 100% van je haarlengte terugkrijgt, maar het resultaat van je inspanningen zal merkbaar zijn.

Dus, is haarkrimppreventie een mythe of een waarheid? Als we ontdekten hierboven, het is een natuurlijke staat voor krullend haar, dus gezonde lokken zullen zeker in lengte afnemen na elke haarwasbeurt. Magische anti-krimpproducten bestaan niet, maar je kunt dit fenomeen verminderen met behulp van de juiste kapsels voor krullend haar en diepe conditionering. Alles ligt in jouw handen!