6 tips voor de overgang naar grijs haar op basis van mijn ervaring

Hallo, mijn naam is Carla, ik ben 46 en zilver. The Right Hairstyles Magazine heeft een paar krachtige grijze haarverhalen gepost en ik wil ook mijn reis delen, die episch was. Bovendien heb ik VEEL nuttige tips geleerd, vooral voor lezers die niet weten waar ze hun overgang moeten beginnen.

Eerste Grays en inspiratie zoeken

Ik begon grijs te worden toen ik 14 jaar oud was; mijn eerste zilveren haren zaten aan de zijkanten van mijn hoofd en door de jaren heen werden ze steeds meer merkbaar. In 2013 heb ik echt overwogen om mijn natuurlijke grijze haar te laten groeien. Ik zocht inspiratie op internet omdat ik echte jonge vrouwen met natuurlijk zilverhaar wilde zien. Er was niet veel – slechts een paar foto’s van Sarah Harris die ik vond, en ik hield van haar uiterlijk – ze had lang zilver haar en zag er nog steeds cool uit. Mijn man is mijn grootste supporter geweest. Sinds ik in 2005 trouwde, zei hij dat ik grijs moest worden, maar ik was zo bang om op zijn moeder te lijken; hij is vijf jaar jonger dan ik, dus dat was mijn grootste zorg.

Ik wist dat cold turkey gaan niet het beste zou zijn om te doen. Ik had donkerbruin haar en van wat ik kon zien, waren mijn wortels behoorlijk wit. Ik besloot dat bleken een gemakkelijkere overgang zou zijn, en ik wilde ook mijn lange haar behouden – een paar centimeter onder mijn schouders. Ik heb thuis veel onderzoek gedaan naar het bleken van haar, maar besloot in plaats daarvan naar een professional te gaan.

Toen ik mijn styliste vertelde wat ik wilde doen, was haar gezicht een beetje sceptisch, maar tegelijkertijd werd ze uitgedaagd door de taak. Ze begon het proces: Na een paar uur waste ze mijn haar en het was oranje; na weer een bleekbeurt, een paar uur later, was mijn haar lichtgeel maar volledig beschadigd; het begon te breken en had een gummy textuur – ze vertelde me toen dat ze het moest knippen. Ik wist dat dat een mogelijkheid was, dus knipte ze mijn haar in een bob en gebruikte paarse shampoo om het te tonifiëren en vertelde me dat ik mijn haar een week niet moest wassen en terug moest komen voor een ander bleekmiddel. Na een vreselijke week van mijn haar niet wassen, mezelf niet herkennen in de spiegel, deed ze nog een rondje bleekmiddel waardoor ze onmiddellijk overging op grijs haar.

Carlas voordat ze kapsels overzet

Mijn zilveren haar laten groeien

Dat was mijn laatste verfklus, nou ja, in ieder geval mijn laatste permanente kleurstof. Het grijs vervaagde in een week en ik bleef achter met lichtgeel haar, dat ik zelf zou tonifiëren. Ik had wat online onderzoek gedaan en ontdekte dat je je haar alleen kunt tonifiëren shampoo gemaakt voor zilver haar. Ik kocht Shimmer Lights van Clairol. Volgens de aanwijzingen van de fles hoef je alleen maar je haar te bevochtigen en wat paarse shampoo erin te doen. Vervolgens laat je het vijf minuten in je haar zitten, alsof het haarverf is, en was je het dan af, waardoor mijn haar een grijsachtige kleur krijgt. Als je het wilt proberen, wees dan voorzichtig met hoe lang je de Shimmer Lights shampoo in je haar laat zitten, want het kan je lokken paars maken.

Spelen met kleuren

Na een paar maanden overgang naar grijs haar, besloot ik om met kleur te spelen. Ik heb al geblondeerd haar gehad, dus ik besloot Manic Panic te gebruiken – kocht er een in Purple Haze – dus ik gebruik witte conditioner en Manic Panic. Normaal gebruik ik een lepel Manic Panic plus genoeg conditioner om mijn haar te bedekken. Je stopt het mengsel in je haar en laat het minstens een uur intrekken en was het dan. Manic Panic is een semi-permanente haarverf en zal je haar niet beschadigen. De kleur vervaagt bij elke wasbeurt en, in mijn ervaring. het duurt ongeveer 10 wasbeurten.

Manic Panic Paarse Kleuring

Het verzorgen van zilver haar

Omdat natuurlijk grijs haar de neiging heeft om na verloop van tijd geel te worden, is het belangrijkste om te doen een paarse shampoo te gebruiken. De reden daarvoor is dat, omdat paars tegenover geel staat in het kleurenwiel, paars al het geel in je haar zal verwijderen. Ik heb vier merken geprobeerd:

Bescherming bij het stylen

Ik speel graag met mijn haar – het is van nature recht, dus het maken van krullen is mijn favoriete kapsel. Ik laat mijn haar aan de lucht drogen en dan gebruik ik een stijltang of een krultang. Om mijn haar te beschermen, wrijf ik een paar druppels arganolie in mijn handen om het warm te krijgen en breng het vervolgens aan op mijn haar, meestal van halverwege de lengte tot mijn uiteinden. Er zijn twee merken die ik heb geprobeerd, en beide zijn echt goed. One N’ Only Arganolie helpt het haar te beschermen tegen hitte en ook als haarbehandeling. Verkondig Arganolie is ook mijn favoriet. Overigens vind ik het ook heerlijk om arganolie op mijn huid aan te brengen.

Mijn favoriete haarbehandeling

Minstens één keer per week, om het gezond te houden, doe ik arganolie in mijn haar, doe het in een hoge knot en slaap er op die manier op. Ik gebruik ongeveer vier druppels of meer, wrijf het in mijn handen om het warm te krijgen en stop het vervolgens in mijn haar om de hoofdhuid te vermijden. Ik borstel mijn haar zo het wordt gelijkmatiger. Dan was ik de volgende dag mijn haar en het helpt mijn uiteinden gezond te houden. Ik heb kokosolie op dezelfde manier gebruikt, en het helpt ook, maar ik gebruik liever arganolie.

Ik krijg veel complimenten over mijn haar – het is gezond, glanzend en groeit zo snel, alle dingen die mijn haar miste terwijl ik het vroeger verfde. Het hebben van grijs haar hoort bij het ouder worden. Voor sommigen van ons komt ouder kijken eerder in het leven. Mensen denken nog steeds dat ik mijn haar zilver verf, en als ik ze vertel dat dit mijn natuurlijke haar is, kunnen ze het niet geloven.

Carlas Grey Hair Reis

Het hebben van grijs haar betekent niet dat je er oud uitziet, het zit allemaal in je houding. Ik hou van mijn haar en hoe het me uniek maakt. Volg me op Instagram omdat ik mijn dagelijkse kapsels en belangrijke gedachten over de overgang naar grijs haar post.