60 beste kapsels en kapsels voor vrouwen ouder dan 60 om aan elke smaak te voldoen

Kapsels voor vrouwen boven de 60 betekenen geen saaie korte kapsels of verouderde hoofddoeken. Zulke dames zijn gezegend met speciale charme. Ze hebben hun individuele stijl al gevonden en weten hoe ze hun looks in het beste licht moeten presenteren. Ze hoeven zich niet tussen uitersten te haasten. Oudere dames boven de zestig bepalen zelf de spelregels en kiezen aan welke stijl ze de voorkeur geven. Ze kunnen de trends volgen of gaan voor iets dat niet in de mainstream is, maar ze het meest flatteert.

Table of Contents

Kapsels voor vrouwen boven de 60

Bekijk alsjeblieft onze top 60 beste kapsels en kapsels voor oudere vrouwen.

1. Gestapelde aslagen

Is het grijs? Is het blond? Ze zullen het nooit weten met deze vakkundig gemengde astint. Het is perfect voor vrouwen die weinig onderhoud hebben, omdat het de frequente behoefte aan touch-ups vermindert.

2. Blonde Bob met omgedraaide lagen

Lagen zijn een zekere manier om een vleugje jeugd toe te voegen aan elk kapsel. Voor oudere dames is een bijgesneden bob met flirterige lagen een van de beste stijlopties die gemakkelijk te beheren zijn. Voor die blonde vrouwen die er zijn, voeg wat lichtere blonde highlights toe voor een beetje extra dimensie.

3. Choppy Pixie voor dik fijn haar

Kapsels voor vrouwen boven de 60 zijn meestal aan de kortere kant, en een goede korte stijl is een gehakte pixie cut. Het mooie van dit gewas is dat je het met dik of dun haar kunt rocken. Laat je stylist schokkerige lagen in de snit knippen om je haar mooi en soepel te laten vallen.

4. Kort gelaagd kapsel met Balayage Highlights

Moe van je doffe, mono-shade kleur? Fleur de boel een beetje op met wat subtiele balayage highlights. Als je kort, krullend haar hebt, kies dan voor taps toelopende en gemengde lagen die op een gecontroleerde manier volume toevoegen. Op deze foto kun je zien hoe de verschillende lagen een verscheidenheid aan tinten laten zien en een prachtige vorm van de snit vormen.

5. Dishwater Blonde Gelaagde Bob

Nog niet helemaal klaar om je grijs te omarmen? Geen probleem – de vuile blonde gelaagde bob is een van die korte kapsels voor vrouwen boven de 60 die je helpen er jeugdig en actueel uit te blijven zien. Een middendeel zorgt voor een strak, verfijnd montuur voor je gezicht.

6. Asblond Kort Gelaagd Kapsel

Het haar van vrouwen wordt fijner naarmate we ouder worden, net als dat van mannen. Een geplaagd kapsel met volume aan de wortels geeft het uiterlijk van een dikkere manen. Die uitgeflikkerde lagen en knallen helpen ook om haar strengen op te pompen.

7. Witte short cut met asymmetrische bangs

Kapsels voor vrouwen boven de 60 moeten zich richten op het laten zien van je mooie gezicht en het werken met het type lokken dat je nu hebt. De beste kapsels proberen niet te veranderen wat je hebt, ze verbeteren het eerder. Deze graduele knallen vestigen de aandacht op haar mooie ogen en de gevederde lagen zorgen voor een mooie lift rond de kroon.

8. Blonde gelaagde kaaklengte Bob

Korte kapsels voor vrouwen boven de 60 kunnen extreem veelzijdig en gemakkelijk zijn om mee te spelen. Een eenvoudige bob cut met gestapelde lagen verlevendigt ieders stijl. Wil je nog meer diepte aan je kapsel toevoegen, kies dan voor een donkerdere tint blond om eronder te leggen. Houd de lichtste schaduw voor je toplagen.

9. Asblonde gelaagde bob met bangs

Een nieuwe kleur kan wonderen doen voor een kort kapsel. Neem de gewone, go-to bob en voeg een asblonde tint toe met lichtere highlights voor de uiteinden. Knip lange, zijdelings geveegde pony’s die je gezicht mooi omlijsten en opgaan in de andere lagen in je haar.

10. Blonde Bob met schuine lagen

Dun haar hoeft niet plat en saai te zijn. Het enige wat je hoeft te doen om het op te vrolijken, is het te snijden met een aantal schuine, gevederde lagen die symmetrisch rond de kroon liggen. De lichtblonde haarkleur ziet er natuurlijk uit en zorgt ervoor dat je er jong en levendig uit blijft zien.

11. Sweet Curly Blonde Bob

Het feit dat je niet langer in je ’20s bent, betekent niet dat je nog steeds geen romantisch kapsel kunt rocken. Krullen zijn een prachtige manier om kapsels te vernieuwen voor vrouwen boven de 60. Gebruik hete rollers of een krultang om zachte en zoete krullen te creëren die perfect passen bij je bijgesneden bob.

12. Zilver-en-zwart taps toelopende Pixie

Met kapsels voor meer dan 60 dames heb je echt een aantrekkelijke optie om met kleur te spelen. Als je het grijs wilt omarmen, probeer dan de mooie zout- en peperlook. Behandel voor deze zilver-zwarte stijl de kleur bijna als een ombré-techniek; het hebben van de lichtere tinten aan de bovenkant die geleidelijk vervagen in het grijze, bijna zwarte haar aan de nek is een geweldig ombre-idee voor kort haar.

13. Schouderlengte gesneden met subtiele lagen

Korte kapsels voor fijn haar boven de 60 zijn trucsy omdat je haar van nature dunner wordt naarmate je ouder wordt. Met de juiste snit kun je echter niet eens zien dat je haar niet zo vol is als het ooit was. Houd uw lokken schouderlengte en snijd niet meer dan twee verschillende niveaus van lagen om de dikte en beweging van uw lokken te behouden.

14. Gelaagde Blonde Krullen

Als je lokken van nature krullend zijn, pronk er dan mee. Veel vrouwen zouden veel tijd en geld besteden aan het proberen om een textuur als deze te krijgen. Werk samen met je stylist om een vorm te creëren waardoor je krullen naar buiten kunnen komen.

15. Recht grijs kapsel

Je kapsel hoeft niet te schreeuwen. Een meer verfijnde look kan net zo goed een statement maken. Haar grijze lokken lijken misschien eenvoudig, maar dat zijn ze niet. De manier waarop de lagen en kleuren in elkaar overvloeien, toont het werk van een bekwame kapper.

16. Taps toelopende Bronde Pixie Meer dan 60

De gekamde zijwaarts geveegde knallen zien er perfect uit met een bril. De extra lange stukken bovenop voegen wat hoogte toe en de bakkebaarden worden gevormd door het haar achter de oren te stoppen. Het zacht taps toelopende nekgebied is zacht en vrouwelijk, net als de afwaswaterblonde kleur met gouden accenten.

17. Medium Cut met Swoopy Lagen

Als je een rond gezicht hebt, wil je je haar misschien van gemiddelde lengte houden, met lange, zwiepende lagen. De vorm van deze stijl is geweldig voor oudere vrouwen die de voorkeur geven aan een probleemloze snit met minimaal onderhoud.

18. Stijlvolle en klassieke honingblonde bob

Je kunt echt niet fout gaan met een stijlvolle blonde oogst. Als je dingen netjes en schoon wilt houden, markeer dan de bovenste laag van je haar met een blonde kleur die slechts één tint lichter is dan je natuurlijke kleur. Subtiele lagen geven je precies de juiste hoeveelheid lift aan de nek.

19. Bob met delicate gevederde lagen

Met korte kapsels voor vrouwen boven de 60 kan het erg leuk zijn om te experimenteren met textuur en lengte van lagen. Het creëren van verschillende niveaus van lagen vormt een natuurlijk flatterende structuur voor je lokken, en deze foto laat echt zien hoe gevederde lagen een bijgesneden snede kunnen opvrolijken.

20. Kortere snede met gevederde lagen

Voor iets aan de kortere kant kunnen 60-jarigen een volumineuze gevederde snee proberen die op de nek van de nek slaat, maar niet extreem kort is. Het kapsel werkt het beste met pony’s die naadloos overlopen in de andere lagen in je haar.

21. Goudblonde Bob met Tousled Layers

Een levendige tint blond kent geen leeftijd. Style je gelaagde bob met getoupeerde, losse golven aangevuld met mooie goudblonde highlights. De kleur en styling ziet er heel natuurlijk uit en is geweldig voor dagelijks gebruik.

22. Moderne grijze afgeronde bob

De space-age bob is al geruime tijd populair onder jonge beroemdheden, en wie zegt dat oudere dames ook niet van de stijl kunnen genieten? Kies voor lange lagen met een strakke A-lijn bob.

23. Pixie Bob met gezwollen ruglagen

Kapsels voor vrouwen boven de 60 zijn meestal kortere snitten, maar wie zegt dat korte pixies niet levendig en leuk kunnen zijn? Probeer een moderne mix van pixie en bob. Omarm gevederde lagen die naar de achterkant van je hoofd duiken en geniet van een uniek volume en vorm. Voeg lichtblonde highlights toe om de snit een jeugdigere uitstraling te geven.

24. Volumineuze gelaagde zij-parted Bob

Een bob cut is een geweldige manier om je haar er stijlvol en levendig uit te laten zien. Als je dikker haar hebt, kies dan voor lagen die de uiteinden van je haar afronden, waardoor het kapsel een geweldige wigvorm krijgt en je lokken glad en gepolijst blijven. Je kunt dit kapsel eenvoudig stylen met behulp van je favoriete föhn en een ronde borstel.

25. Nape-lengte afgeronde Bob

Kort haar strak en gepolijst houden is heel eenvoudig met een bob cut. Het is het beste om langere lagen te kiezen die soepel vallen bij de gestapelde lagen in de nek. Style je haar recht voor een mooi afgerond effect.

26. Zacht gelaagde Bob

De schoonheid van tv-presentatrice Diane Sawyer vervaagt niet met jaren, net als haar talent en charisma. Deze bijzondere look is de belichaming van vrouwelijkheid en tederheid. Diane’s korte blonde lokken zijn opzij gescheiden om haar gezicht subtiel te omlijsten en haar expressieve blauwe ogen naar voren te brengen. Kapsels met A-lijn silhouet zijn universeel flatterend.

kort kapsel met pony's voor vrouwen boven de 60

s_bukley / Shutterstock.com

27. Jane Fonda’s kenmerkende gelaagde kapsel

Jane Fonda’s haar is niet zo fijn, maar haar kenmerkende kapsel kan ook de inspiratie worden voor fijnharige vrouwen. Gelaagdheid en dimensionale highlights voegen volume toe aan slap, fijn haar. Ga voor een korte tot middellange lengte als je het beste resultaat wilt bereiken.

Jane Fonda gelaagd kapsel

Jaguar PS / Shutterstock.com

28. Gevederde Pixie Cut

Wil je iets korts en gemakkelijks? Vrouwen in hun 60’s schrikken terug voor kapsels die moeilijk te beheren en te stylen zijn, dus kies een probleemloze pixie met dunne, gevederde lagen. Je kunt zelfs wat langere side bangs proberen die soepel opgaan in de rest van je snit.

29. Bronde Feathered Bob voor oudere vrouwen

Een van de meest aantrekkelijke kapsels voor vrouwen boven de 60 is een gevederde bob in het midden of aan de zijkant, afhankelijk van uw voorkeur. Iets lichter naar voren, nemen de brondelagen een ronde vorm aan die helpt om een gevoel van volheid en volume te geven.

30. Stijlvolle grijze omgekeerde bob

Een van de meest verfijnde kapsels voor een 60-jarige vrouw is de klassieke omgekeerde bobsnit. Laat je stylist voor deze stijl gestapelde lagen aan de achterkant knippen die geleidelijk langer worden naar voren, in de buurt van je gezicht. Om het kapsel compleet te maken, kies je voor face-framing bangs.

31. Lange grijze Pixie voor steil haar

Pronk met je grijze haar met trots en vreugde door een van de favoriete kapsels voor vrouwen boven de 60 te krijgen: een lange pixie. De piekerige pony’s zijn bijna wit en de rest van het haar is een levendige zout- en pepertint die de natuurlijke roze tint van je wangen naar voren brengt.

32. Krullende grijze shag meer dan 60

Niet bereid om op te geven op middellange lengte kapsels? Houd je stijl aan de langere kant met een schouderlange snit en ruige lagen in jaren ’70-stijl. Omarm je natuurlijke grijs, gebruik indien nodig een paarse shampoo om het grijze messingvrij te houden en je hoeft je geen zorgen te maken over de kosten om je haar om de paar maanden te laten kleuren.

33. Mid-Length Cut met gevederde lagen

Als je een 60-jarige vrouw wilt zijn die er een volledig decennium jonger uitziet, overweeg dan een gemiddeld lang gevederd en enigszins golvend kapsel. De rijke honingblonde haarkleur helpt om de natuurlijke onbeschoftheid van je huid naar voren te brengen, wat bijdraagt aan het gevoel van energieke jeugdigheid.

34. Afgeronde gestapelde bob met knallen

Korte kapsels voor vrouwen boven de 60 mogen nooit saai zijn, dus kies voor een kortere bob die een mooie lift aan de achterkant heeft dankzij gestapelde lagen. Voeg highlights toe aan de bovenkant van je haar om je stijl een vleugje kleur en levendigheid te geven.

35. Korte gelaagde bob voor steil haar

Soms kan het moeilijk zijn om erachter te komen welke stijl het beste is voor fijn, dun haar, maar je kunt niet fout gaan met een gelaagde en gemarkeerde bob. De snit ziet er geweldig uit met een franje dat je gezicht omlijst, en je kunt zelfs subtiele blonde highlights aanbrengen om de stijl af te maken.

36. Zachte vrouwelijke krullende Bob

Je zestiger jaren kunnen een decennium zijn gevuld met eindeloze goede haardagen met een lieve en onschuldige bob. Style de kinlange snit met losse, gewichtloze krullen die mooi vallen dankzij lange lagen. Voor nog meer levendigheid kies je voor glanzende blonde highlights door de bovenste laag van je haar.

37. Lange gelaagde Bob

Karamelblond is een van de beste haarkleuren voor een langere bob met face-framing lagen. De frisse kleur zal je teint en ogen opfleuren, als je blauwe, grijze, hazelaar of groene ogen hebt. Om de stijl gepolijst te houden, gebruik je een föhn om de randen af te ronden en swoopy lagen te vormen.

38. Taps toelopend zout-en-peper gesneden met bangs

Voor 60-jarigen kan het vermoeiend zijn om met het ophouden van gekleurd haar om te gaan. Als je van nature zout- en peperhaar hebt, verbeter het dan indien nodig met een grijze balayage of omarm je kleur en onderhoud het met een paarse shampoo.

39. Two-Tone Bob met gevederde lagen

Je kunt ook leuke kleurtechnieken opnemen in kapsels voor vrouwen boven de 60. Omarm je grijzende haar, probeer een tweekleurig ombré-effect dat voorkomt dat je lokken er saai en levenloos uitzien.

40. Stuk-y gemarkeerde Pixie

Als je haar de neiging heeft om fijn en plat te zijn, maak je dan geen zorgen, want er is een manier om het in een perfect kapsel te verwerken. Probeer een schokkerige, gemarkeerde pixel die zeer geschikt is voor de leeftijd. Deze foto’s laten zien hoe deze pixie cut er vanuit elke hoek uitziet, en je kunt echt zien hoe goed de highlights opvallen tegen de donkere wortelkleur.

41. Schokkerige grijze bronde Pixie Bob

Iets poepend naar achteren, de lange, gelaagde bovenkant van deze witte bronde bob zorgt voor hoogte en volume precies waar je hem nodig hebt. Gevederde knallen benadrukken de ogen en golvende zijstukken krullen rond de jukbeenderen waardoor ze opvallen.

42. Gelaagde taps toelopende Pixie Cut

Pixie-cuts kunnen er erg stijlvol en vorstelijk uitzien, vooral voor vrouwen die hun 60’s hebben bereikt of gepasseerd. Combineer je witte of grijze haar met een korte uitsnede die taps toeloopt, zodat je haar langer bovenop is en geleidelijk in lengte afneemt naar de nek.

43. Korte gevederde Pixie voor fijn haar

De getoupeerde, verspringende lagen van de korte pixie zijn een prachtige manier voor vrouwen met fijn haar om er jong en stijlvol uit te zien, omdat het gevederde effect hoogte en volume toevoegt. Het taps toelopende nekgebied werkt als een back-frame voor de puntige bakkebaarden die de jukbeenderen accentueren.

44. Slanke lob met wenkbrauw-skimming bangs

Als je ouder bent dan 60 en mooi haar hebt, moet je een modern, edgy kapsel rocken zoals deze rechte schuine stompe bob, bijvoorbeeld. Maak dit compleet met strakke wenkbrauwafschuimende knallen voor een meer mysterieuze look.

45. Korter gevederd kapsel voor grijs haar

Met dik haar en een kortere lengte, probeer een gelaagd kapsel dat precies in het midden van je nek valt. Het kan aan de lucht worden gedragen en enigszins warrig, wat zeer eenvoudig onderhoud en geen specifieke styling betekent. Als je wilt, kun je een piece-y fringe toevoegen om de stijl interessanter te maken.

46. Korte gevederde snede met ruggenwept lagen

Een goed idee van een kort kapsel voor vrouwen boven de 60 is een gewas met lange gevederde lagen die de lokken van het gezicht houden en er de hele dag netjes uitzien. Als dit klinkt zoals jij, probeer dan een taps toelopende snede met ruggenslepen lagen die niet in je gezicht vallen als je onderweg bent.

47. Highlight Bruin Kapsel met Bangs

Kijk eens hoe vol haar haar is. De combinatie van de dikke tousled lagen en dimensionale highlights creëert een dynamisch kapsel dat niet kort of lang is. Je hebt niet per se hot stylingtools nodig om dit volume opnieuw te maken. Gebruik gewoon wat textuurspray en je handen.

48. Korte volumineuze gelaagde stijl

Het toevoegen van echt subtiele highlights is een effectieve manier om schokkerige lagen te benadrukken. Wanneer je extra volume in je haar hebt, wil je dat mensen het merken! Houd je haar getextureerd en luchtig en knip Audrey Hepburn-achtige knallen die je gezicht mooi omlijsten.

49. Volumineuze Pixie met gevederde lagen

Feathery lagen zijn de “it” -stijl onder oudere dames, en het is gemakkelijk te zien waarom. Naarmate je ouder wordt, verliest je haar van nature volume en kleur, maar met gevederde lagen zoals deze en de juiste kleur, kun je een heel nieuw kapsel omarmen – een die je er actueel en stijlvol uit laat zien.

50. Rechte taps toelopende snede met asymmetrische knallen

Haal het beste uit je ultrarechte lokken door ze in een schokkerige pixie te snijden met extra lange zijstukken met gezichtslijsten. De vuilblonde balayage met felwitte asymmetrische knallen geeft een moderne en jeugdige twist die het adagium personifieert: “Leeftijd is slechts een getal.”

51. Kin-lengte gevederd kapsel

Voor mensen met fijn haar kan een kinlange stijl echt de broodnodige volumeboost toevoegen. Naarmate je ouder wordt, kan je haar slap worden, maar met een beetje hulp van een aantal strategisch gesneden lagen, zul je dat oplossen. Gevederde lagen zijn licht en vloeiend, maar tillen nog steeds de wortels van je haar op voor een meer jeugdige sfeer.

52. Klassieke peper-en-zout bob

Houd rekening met de nieuwste trends in korte kapsels voor vrouwen boven de 60, maar kies voor de oude en echte klassieke bob onder de kin. Het zijgedeelte en de witte voorste delen zetten het gezicht af en brengen al je beste eigenschappen naar voren. De stomp gesneden uiteinden zijn netjes en nauwkeurig, waardoor een slanker profiel ontstaat dat jaren duurt.

53. Blonde Crop met volume

Je lagen zijn essentieel, maar hoe je ze stylet, maakt het verschil. Het zachte volume bovenop tilt haar kapsel naar een hoger niveau. Bovendien zorgt het ervoor dat fijnere strengen veel dikker lijken. Er stijlvol uitzien in elke leeftijd is gemakkelijk met het juiste kapsel.

54. Bruin schouderlang haar voor meer dan zestig

Langere sloten kunnen zelfs ouder worden bij senioren. Ze doen ook niets om dunner haar te verbeteren. Haar ‘do’ is van de juiste lengte – onder de kin. De wanglange knallen zijn modern en mooi qua face-framing.

55. Bob met piekerige lagen en gouden balayage

Een van de beste haarkleuren voor 60-jarige vrouwen is een goudbruine met subtiele blonde highlights verspreid over het hele gebouw. Houd de bovenste lagen van je haar een tint of twee lichter dan de basiskleur. Je kunt echter ook een aantal van de lichte blondines in de donkerdere tint leggen voor een meer samenhangende stijl.

56. Omgekeerd gelaagd sleutelbeen gesneden

Dames boven de zestig hoeven geen stijl op te offeren bij het zoeken naar de perfecte snit die bij hun leeftijd past. Als je je haar een beetje korter wilt knippen, probeer dan een omgekeerd kapsel van sleutelbeenlengte met delicate lagen die overal zijn geknipt. Deze geven je lokken een boost van volume en houden de vorm van het kapsel heel goed vast.

57. Schokkerig Rommelig AsBlonde Pixie

Niet in het perfecte gepolijste stijl? Kapsels voor vrouwen boven de 60 kunnen ook vallen op de rommelige, “net wakker geworden zo” kant van de dingen. Om dit kapsel te bereiken, laat je je stylist veel korte schokkerige lagen knippen of ga je met een scheermes.

58. Zachte blonde bob met bangs

Bobs behoren tot de meest flatterende korte kapsels voor vrouwen boven de 60. Als je aarzelt over de ‘do’ vergeet dan niet dat er talloze stijlen zijn om uit te kiezen, en zelfs bobs zijn niet allemaal hetzelfde. Dames die een voorkeur hebben voor knallen en een rechte afwerking zullen deze snit waarderen.

59. Schouderlengte rechte bob

Dat is een prachtig kapsel van wortel tot punt. De goudblonde basis verwarmt haar teint terwijl de strepen bruin dimensie toevoegen. Nou, dit is niet alleen een kapsel voor een oudere dame, het werkt voor elke leeftijd.

60. Blonde crop met zachte lagen

Veel oudere vrouwen hebben fijn haar, dus de snitten die de lokken stimuleren zijn altijd welkom. Kapsels voor oudere dames hebben alleen de juiste vorm en textuur nodig. Deze snede kan kort van lengte zijn, maar niet op dikte dankzij de gevederde lagen. De korte en zoete ‘do’ werkt vanuit alle hoeken.

Dus, kun je nog steeds een fatale schoonheid blijven in de leeftijd van boven de 60? Onze beroemdheden zijn er zeker van dat je dat kunt. Nou ja, veel hangt af van onze genen en financiële duurzaamheid, maar als je er niet uit wilt zien als een oma, doe je dat niet. Vergeet niet dat het juiste kapsel en kapsel de cruciale elementen van je look zijn.