60 updos voor dun haar dat maximaal stijlpunt scoort

Kun je wat mooie updo’s stylen als je haar fijn is? Waarom niet. De volgende superscherpe looks vereisen geen uitzonderlijke haardikte of buitengewone dichtheid. Door wat volume aan de wortels toe te voegen en een beetje te oefenen, kun je sommige moeiteloos opnieuw maken, terwijl andere misschien meer geavanceerde vaardigheden vereisen. Hoe dan ook, als je je voorbereidt op een speciale gelegenheid, kun je altijd een foto van je droom laten zien aan een goede stylist. Ik hoop dat je het hier vindt.

Table of Contents

Stijlvolle updos voor dun haar

Een probleem met dun haar van gemiddelde lengte is dat het er slap uit kan zien in downdo’s. Je moet een aantal volumineuze golven uitvinden of je sloten terugcombben om dit probleem op te lossen. Wat updos betreft, ziet dun haar er meestal aantrekkelijker uit wanneer het wordt opgetild, vooral als je ervoor kiest om te experimenteren met een verscheidenheid aan populaire tegenwoordig krullende en rommelige updo’s.

Je zult niet echt zien of je haar dun is of niet als het vakkundig is gestyled. Een schattig knotje of een inventieve knoop updo is bijvoorbeeld een stijlvol kapsel dat goed is voor elke dag of een speciale gelegenheid, en het is een ideale optie voor fijn haar van gemiddelde tot lange lengte. We hebben de helderste voorbeelden van updo’s voorbereid voor alle gelegenheden in je leven. Laat je dus inspireren en wees niet bang om te experimenteren!

#1: Groot geplaagd broodje

Volume is de sleutel om fijne strengen dikker te laten lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Haar geplaagde kroon en grote knot laten het lijken alsof ze een hoop haar heeft. Om een grotere chignon te maken, gebruik je een broodjesmaker onder je ruggekraagde lokken.

#2: Zacht kapsel met gepinde uiteinden

Updos voor dun haar zijn meestal het beste als ze zacht en luchtig zijn. Een updo met opgeklopte golven en losgepinde secties pompt je manen op, hoe fijn je lokken ook zijn.

#3: Elegante Pinned Back Updo

Hoe chic is dit kapsel? Het is niet alleen elegant, maar het is ook stijlvol en flatterend voor fijn haar. Losjes draaien en pinnen van kleine stukjes haar, creëer je een meer volumineuze updo vol lucht, maar wie weet is het lucht en geen haar?

#4: Golvende Lage Bun

Wanneer je je haar naar beneden draagt, lijkt het altijd alsof je dikkere lokken hebt als het gekruld is in tegenstelling tot geföhnd recht. Dezelfde regel geldt voor updo’s. Kies voor een getextureerde ‘do’ waarbij je lokken worden gekruld en zachtjes naar achteren worden gespeld.

#5: Rommelige French Roll

Deze moderne kijk op een klassieke Franse rol is elegant, maar niet overdreven. Als je haar van nature steil is, gebruik dan een grote krultang om golven te creëren en je haar terug te draaien, waardoor er een paar lokken overblijven om je gezicht te omlijsten.

#6: Krullende Losse Updo

Bruidskapsels voor dun haar moeten werken met je lokken, niet ertegen vechten. Haar kapsel veegt elegant de lengte van haar haar in een lage krullende knot. Het is teruggekamd, dus het volume is aanzienlijk toegenomen.

#7: Lage knoop met een bloemstuk

Romantischer dan het dragen van bloemen in je haar wordt het niet! Organiseer je haar in een rommelige knot met een paar dunne lokken in je nek. Speld de bloemen van je keuze vast om het kapsel aan te vullen.

#8: Elegante Off-Center Chignon

Een updo waar je nooit fout mee kunt gaan is een klassieke chignon. Het is net zo goed voor een formeel evenement als voor vakantiefeesten en het is geschikt voor zowel schouderlengte als lang haar. Deze off-center optie creëert natuurlijk volume en ziet er super schattig uit. Laat een rank aan de andere kant weg om je look in balans te brengen.

#9: Stijlvolle Updo met hoogtepunten

Highlights op dun haar zijn altijd leuk om mee te spelen. Kijk maar eens hoe de textuur van fijne lokken wordt gedefinieerd in deze mooie updo. Ideaal voor elk haartype!

#10: Low Side Bun voor dun haar

Je hoeft niets ingewikkelds te maken om volheid te bereiken. Deze casual twisted bun is prachtig en van optimale grootte dankzij een beetje backcombing en de manier waarop de ene sectie zich om de andere wikkelt om een zeer losse knoop te vormen.

#11: Gedraaide asymmetrische bun

We kunnen onze ogen niet afhouden van dit geweldige asymmetrische broodje! Als je er zelf een wilt maken, gebruik dan een textuurspray om volheid en gruis aan je haar toe te voegen. Draai je haar aan de nek van je nek en speld sporadisch lokken.

#12: Strakke Knoop met Pearl Barrettes

Om deze strakke look te bereiken, gebruik je een stijltang om je haar glad en glanzend te maken. Het zal goed werken met de haarkleur en de parels nog meer laten opvallen. Een onberispelijk kapsel dat elke stylist zou goedkeuren.

#13: French Roll met Bouffant

Dit sensuele volumineuze kapsel zal zeker de aandacht trekken. Creëer lift door de bovenste helft van je haar terug te kammen. Rol je haar niet te strak om je kapsel gezwollen te houden. Gebruik een rattenstaartkam om een vrij stromende si te definiërenngle streng. Het zal natuurlijke beweging creëren terwijl je loopt en nog meer aandacht trekken.

#14: Ingewikkeld gedraaide knot

Als je bang bent dat je dunne haar volume kan verliezen in gedraaide kapsels, kijk dan naar deze betoverende gedraaide knot. Toegegeven, het is misschien niet een van de gemakkelijke kapsels om te maken, maar het is het zo waard. Gebruik een krultang om losse golven te creëren. Gebruik geen kam om je kapsel gestructureerd te houden. Draai en speld je lokken aan de andere kant van het broodje voor extra plezier.

#15: Rommelige Bun Updo

Een van de kapsels waar meisjes met een pixie cut jaloers op zouden zijn! Rommelig maar schattig, deze updo is lage inspanning met maximaal effect. Begin met een hoge paardenstaart en gebruik wat droogshampoo om je wortels te plagen en volume en textuur toe te voegen. Kapsels zoals deze zijn schattig en comfortabel om te dragen.

#16: Sierlijke Updo

Schouderlang steil haar kan een goed startpunt zijn voor elegante strakke kapsels. Föhn je haar met een stylingproduct voor delicate glans.

#17: Knoop met Side Twists

Side twists tillen een klassieke knoop naar een nieuw niveau. Ze houden kort dun haar op zijn plaats terwijl ze extra volume mogelijk maken. Een updo die werkt voor verschillende haartypes en kleuren.

#18: Asblonde Updo met Pearl Pins

Hier is een van de elegante kapsels voor kort haar die geschikt zijn voor kort dun haar. Je kunt je haar half omhoog dragen of de losse eindjes erin vastpinnen. Stip de i’s met elegante parelspelden.

#19: Fancy Gebeeldhouwde Top Knot

Op zoek naar kapsels voor een chique gelegenheid? Vraag je stylist om deze ingewikkelde updo te repliceren. Extra getextureerd en gedefinieerd, deze bloemachtige styling zal je een middelpunt van de aandacht maken.

#20: Losse Casual Chignon

Als je op zoek bent naar gemakkelijke kapsels voor lang haar, begin dan met eenvoudige knopen. De losheid van deze casual knoop zorgt voor een aantrekkelijk volume en zachtheid. Het is altijd een goed idee om verschillende fijne strengen weg te laten om je gezicht te kaderen.

#21: Elegante updo voor dun haar

Updos voor dun haar zijn zeer nuttig bij het toevoegen van volume en elegantie aan anders niet-indrukwekkende lokken. Het zal je misschien verbazen als je denkt dat je haar te kort of te dun is om een updo zoals deze te trekken – maar door te beginnen met een paardenstaart en vervolgens strategisch haar rond de basis te krullen en vast te pinnen, krijg je een vrij volumineuze lusvormige knot.

#22: Zachte Golven Knoop

Deze malse look wordt bereikt dankzij zachte golven die zachtjes in een eenvoudige chignon stromen. Gebruik een haarstylingproduct en een föhn om textuur toe te voegen aan je lange haar. Pluis de bovenste helft omhoog en stop de sloten voorzichtig in een knoop.

#23: Verfijnde gedraaide knoop

Kapsels voor lang dun haar bieden een verrassende verscheidenheid aan opties. Experimenteer met verfijnde wendingen om raadselachtige updo’s te creëren die je dagelijkse look versterken.

#24: Lage bun met gevlochten details

Dunner haar kan lastig te stylen zijn, zodat het er vol lucht uitziet en aan het einde van de dag geen volume verliest. Probeer knotjes met gevlochten details, zoals een visstaartvlecht of een touwvlecht, om je haar te repareren.

#25: Gevlochten knoop met highlights

Dit kapsel is perfect voor lang haar, omdat je meer haar nodig hebt om te vlechten. Kam de bovenste helft terug om een gewenste dimensie te creëren. Speel in op het contrast van de slanke bovenkant en de getextureerde gevlochten knoop. Losse strengen trekken de look samen.

#26: Laag broodje met geplaagde kroon

Het lichtblond verven van je haar kan je lokken ernstig beschadigen en zelfs bijdragen aan een dunner wordende haarlook. Zorg ervoor dat de schade wordt teruggedraaid en haaruitval wordt voorkomen. Gebruik ondertussen haarproducten die volume creëren aan de wortels van je haar om sassy kapsels zoals deze te creëren.

#27: Halve Mohawk Knoop

Wees creatief met deze interpretatie van een halve Mohawk-knoop op je lange haar. Het kan even wennen zijn aan het maken van kapsels als deze, maar het is zeker de moeite waard. Ze creëren meer haartextuur dan klassieke chignons.

#28: Elegante Twisted Updo

Deze look zou geweldig zijn voor schoolbal, bruiloft of een andere formele gelegenheid. Maak je updo ingewikkeld met kruisende of blendende wendingen, voeg een decoratieve string en een lichte bouffant toe – en de dunheid van je haar zal allesbehalve duidelijk zijn.

#29: Losse krullende knot voor kort dun haar

Haar schattige knotje werkt voor elke lengte, op voorwaarde dat je lokken lang genoeg zijn om losjes te worden gedraaid. Het is niet alleen veelzijdig, het is ook een van de zeer gemakkelijke updo’s voor dun haar. Het enige wat je hoeft te doen is coil, pin en mist met haarlak. Als er aan de voorkant een paar stukjes uitvallen, maakt dat je look nog relaxter.

#30: Geknoopte Updo voor fijn haar

Kies voor een halve Mohawk updo, het stylen van delen van je haar in twists of knopen en ze op hun plaats vastzetten. Wanneer je de havik niet vanuit de haarlijn start, maar ergens op de kruin, maak je hem automatisch omvangrijker omdat de massa haar geconcentreerd is op een kleiner gebied.

#31: Gemarkeerde Updo met Messy Loops

Deze prachtige stijl trekt dubbele plicht door een prachtige verfklus te presenteren en een volledige updo voor fijn haar te creëren. Zoals je waarschijnlijk kunt zien, is een krullende stijl de eenvoudigste optie om dikte toe te voegen aan dun haar. Grote krullen zijn een goede basis voor fancy uitziende lussen.

#32: Lage losse knoop met geplaagde wortels

Strakke ballerina knotjes zijn geweldig, maar ze doen geen goed voor fijn haar. Aan de andere kant doet een lage rommelige twist dat wel. De losse stukjes rond haar gezicht versterken de aantrekkingskracht van haar onopvallende look. Het broodje zelf is misschien niet netjes en rond.

#33: Twee vlechten en krullende knot

Als je updo uit verschillende elementen bestaat of verschillende texturen heeft, ziet het er verfijnder uit en de ogen geloven dat er dikke manen nodig zijn om die dingen af te trekken. Deze krullende knot is niet voor niets opgewaardeerd met accentvlechten en dunne gezichtsverlijstende strepen.

#34: Lage knot voor korter krullend haar

De juiste kleur en textuur werken altijd in je voordeel. Lichtere uiteinden met donkerdere wortels spelen op tot dunnere lokken, en dat geldt ook voor krullen. Voeg wat ringetjes of lossere golven toe om een gemakkelijke maar zeer fatsoenlijke updo te krijgen voor een speciale gelegenheid of elke dag.

#35: Messy Updo voor dun haar met pearl accessoire

Een leuke manier om een losse, rommelige lage knot te upgraden, is door een eenvoudig haaraccessoire toe te voegen. Parels zijn verfijnd en tijdloos, ze geven een klassieke draai aan de trendy chignon. Deze stijl kan je naar verschillende evenementen brengen en zou net zo goed werken aan de bar als bij een familiediner.

#36: Gevlochten Updo voor fijn haar

Als het gaat om updos voor dun haar, zijn Nederlandse kanten vlechten met een rommelige afwerking de beste. Kriskras kruis twee zijvlechten voor een enkele horizontale vlecht over de nek of vlecht verticaal voor een edgy Mohawk-look. Veilig met haarspelden en je bent er helemaal klaar voor! Voor extra dikte, plaag de wortels voordat je begint met vlechten.

#37: Jumbo Braid Updo

Vergeet de kleine details en ga groot. Als het horizontaal wordt gevlochten, kan een jumbovlecht veranderen in een lusvormige knot. Stop het uiteinde van de vlecht als het een updo-look is die je wilt. Trek voorzichtig elk stuk van de vlecht uit om het vetter te maken.

#38: Curly Low Updo met Bangs

Moderne prom- en bruiloftskapsels zijn nonchalant elegant en zien er moeiteloos uit. Kapsels met een zachte beachy textuur blazen je manen op. Probeer de Gibson-plooi op golvend haar en je krijgt een prachtige update van de klassieke updo die je oma misschien heeft gedragen toen ze je opa ontmoette.

#39: Soft Curly Updo voor fijne sloten

Updos voor dun haar draait allemaal om het lichaam. Plagerijen, krullen en highlights werken samen om deze tedere krullende updo te creëren, mooi genoeg om geschikt te zijn voor chique formele gelegenheden.

#40: Romantisch gevlochten Updo voor dun haar

Lang dun haar kan soms lastig te stylen zijn. Je wilt niet dat je lokken te plat lijken als ze worden teruggetrokken. Daarom zijn losse vlechten voor dun haar een failsafe keuze. Combineer een twist met een fishtail-vlecht voor dezelfde lonende variëteit in texturen die we hierboven hebben genoemd.

#41: Dun haar verzameld in een zachte knot

Je zou kunnen denken dat er hier enkele extensies bij betrokken zijn, maar die zijn er niet. Het fijne haar krijgt een boost dankzij de losgeslagen golven en de losheid aan de achterkant van de kroon. Voor een romantische finish laat je een paar losse ranken rond je gezicht.

#42: Waterval Braid Updo met Bangs

Een watervalvlecht die strengen van de bovenkant neemt, maar ze niet passeert om vrij te hangen, kan een geweldig idee worden voor een nieuwe updo. Zoals bij elke vlecht, kun je deze groter maken door aan de delen te trekken wanneer deze is voltooid.

#43: Spiked Updo

Als je liever alleen je door God gegeven haar gebruikt, plaag dan het achterste gedeelte naar boven om deze spiked maar nog steeds krullende look te krijgen. Voor fijn haar is dit een geweldige cheat en een die niet te lang duurt om te bereiken.

#44: Eenvoudig Geknoopt Broodje

Hier is een eenvoudige look om te proberen als je weinig tijd hebt. Deze charmante stijl lijkt ingewikkeld en tegelijkertijd delicaat. Het is de perfecte optie om je daarna van je werk naar een evenement te brengen – je hoeft je haar niet opnieuw te stylen.

#45: Formele bun met unieke kleur

Soms kan fijn haar worden “verdikt” door het gebruik van een opvallende haarkleur zoals de trendy grijsblonde balayage. Trek je haar naar achteren, plaag de wortels en gebruik een sterke stylingspray.

#46: Rommelige wendingen

Kapsels voor dun haar kunnen veelzijdig en creatief zijn. Voor deze rommelige Franse rol trek je drie delen haar terug, rol je elk losjes om je vinger en pin je ze op zijn plaats. Wissel elke keer van richting om een voller en interessanter uiterlijk te bieden.

#47: Rommelige Gevlochten Bouffant Updo

Dun haar ziet er dikker uit als er een kleurillusie is, zoals in dit voorbeeld waar het lange fijne haar blond is met blootgestelde donkere wortels. Zijvlechten voegen ook volume en interesse toe aan het haar – hoe rommeliger hoe beter!

#48: Zachte en vrouwelijke Franse twist

In plaats van versieringen toe te voegen, pronk je met je van nature fijne haar met ombre door deze rommelige knot te proberen. Een paar bobby pins houden dit op zijn plaats, en het toestaan van een lossere afwerking voor de hele look zal de updo volumineuzer maken en zachtheid rond je gezicht toevoegen.

#49: Het wonder van haarversieringen

Als je het idee van een kapsel met een lage knot leuk vindt, probeer dan een gedraaide knot (deze zal groter lijken) en voeg wat accessoires toe. Van bloemen tot juwelen, er zijn tal van opties die wat bling aan je lokken toevoegen en ze dikker laten lijken als ze omhoog en vastgepind zijn.

#50: Low Updo met Crown Braid

Probeer iets creatiefs en origineels voor dat aankomende feest met dit kapsel dat ideaal is voor lang haar dat dikte mist. De kroonvlecht is dik en schuin om volume toe te voegen, terwijl de ranken verzameld in een bos eronder ook bijdragen aan de indruk van een omvangrijke updo.

#51: Rommelige Fancy Style

Deze dunne haar updo ziet er schattig uit, en het is ook heel eenvoudig te stylen! Je hebt een haarelastiek, wat bobby pins en een strong setting spray nodig. Messy is op dit moment erg trendy, wat goed nieuws is voor dun haar – de huidige stijlen zijn erg vergevingsgezind voor flyaways.

#52: Dramatische hoogtepunten

Nogmaals met behulp van kleur om wat bulk te bieden aan anders plat haar, wordt deze schattige driekleurige manen bereikt door zowel hoogtepunten als weinig licht. Wanneer de kleur zo indrukwekkend is, hoef je alleen maar een beetje textuur toe te voegen voor een onberispelijk kapsel dat nooit je geheim zal verraden.

#53: Verzamelde Losse Krullen

Gebruik wat hete rollers om dunne lokken vet te mesten en overstyle dan niet. Door simpelweg je haar in de nek te verzamelen en vast te zetten met wat haarspelden, bereik je een vollere look.

#54: Haar weggevlochten

Vlechtcombo’s zijn op dit moment zo populair en mooi, ze zijn zeker het proberen waard. De truc om stijlen te vlechten is om elke lus van de vlecht uit te trekken zodra deze klaar is om het uiterlijk van dikke strengen te geven. Verzamel je vlechten in een paardenstaart, een knot of laat ze liggen.

#55: Lage rommelige knoop

Lage updos voor dun haar zijn afhankelijk van een warrige textuur om er het volle uit te zien. Als een dubbele maat voor volumeverhoging wordt een kleine, rommelige Franse vlecht in de achterkant van het kapsel gewerkt om de boel dikker te maken.

#56: Vlechten en twists

Vlechten zijn zo leuk en gemakkelijk toe te voegen aan het haar, waarom combineer je niet een paar verschillende of probeer je een mix van vlechten en rommelige wendingen? Laat je creativiteit de vrije loop en heb plezier!

#57: Waardige Updo

Deze stijl is zo eenvoudig dat je versteld zult staan van hoe snel het in elkaar kan worden gezet. Pak wat haarelastieken en bobby pins en ga aan de slag! Door te beginnen met een lage paardenstaart, vlecht je het haar in twee secties en draai je ze rond het haarelastiek, vastzettend met pinnen.

#58: Getextureerde bun met zijdeel

Breng een beetje product aan op je vochtige haar, werk het in met je vingers en knijp je lokken, maar borstel niet om de textuur van je haar te behouden. Maak een zijdeel, laat wat side bangs staan en verzamel de rest in een rommelig knotje aan de nek van je nek.

#59: Asymmetrische krullende updo met een bloem

Een geweldige manier om in een oogwenk een minder formele stijl op te fleuren, is door een bloem toe te voegen. Met fijn haar wil je de look niet overmeesteren met een grote bloesem, dus kies voor een kleur die lijkt op de tint van je haar. In dit geval past de pastelroze bloem perfect bij blond haar.

#60: Midden-Parted Gekrulde Paardenstaart

Een perfecte casual stijl voor elke gelegenheid; deze look veegt rommelige krullen in een hoge paardenstaart voor een moeiteloos koele updo. Dit kan voor alle vrouwen werken, vooral die met lang dun haar.

Als je geen manieren meer hebt om je fijne haar te doen, probeer dan enkele van deze kapsels die je zojuist op de bovenstaande foto’s hebt gezien. Ze zijn elegant, comfortabel en gemakkelijk te dupliceren. De verscheidenheid aan updo’s voor fijn haar is nogal indrukwekkend. Gelukkig kunnen we naar de kapsels van beroemdheden gluren en er inspiratie uit halen, waardoor we iets unieks en exclusiefs creëren. Vergeet niet om bruidskapsels te zien voor lang haar