7 Beste hoofdhuidmassagers voor haargroei die we in 2023 op Amazon hebben gevonden

Dik, glanzend haar is de droom, toch? Maar voor degenen onder ons die momenteel niet gezegend zijn met het stuiterende volume dat we misschien willen, hoe kunnen we helpen een gezonde haargroei aan te moedigen? Voorheen was het advies om gewoon haar te stylen voor het uiterlijk van dikte. Nu is er een nieuw hulpmiddel dat het antwoord kan zijn op meer overvloedige lokken: de hoofdhuidmassager. Dus, wat zijn de beste hoofdhuidmassagers voor haargroei? Lees verder voor meer informatie.

Wat zijn hoofdhuidmassageapparaten?

Verkrijgbaar in een verscheidenheid aan verschillende kleuren, stijlen en vormen, zijn hoofdhuidmassagers in wezen hulpmiddelen die zijn ontworpen om over de hele hoofdhuid te worden gebruikt om de inspanning van het masseren met je vingers te verminderen.

En hoewel je zeker gewoon je handen kunt gebruiken om je hoofdhuid handmatig te masseren, verminderen stimulators zeker de tijd (en spierpijn) die ermee gemoeid is en zijn ze vaak in staat om je hele hoofdhuid op een meer consistente manier te bedekken.

Voordelen van hoofdhuidmassages voor haargroei

Hoofdhuidmassagers bieden eigenlijk een heleboel verschillende voordelen, waaronder het losmaken van olie, vuil en roos voor een over het algemeen schonere en gezondere hoofdhuid. Maar ze zijn vooral beroemd om hun potentieel om de haargroei te helpen.

Dit komt omdat de handeling van massage op twee manieren helpt: ten eerste stimuleert het de bloedvaten onder de huid, waardoor meer bloed met zuurstof en voedingsstoffen naar de haarfollikel kan reizen. En ten tweede wordt gedacht dat hoofdhuidmassage helpt om het haarzakje uit te rekken, wat mogelijk de dikte van het haar dat door die follikel gaat, kan vergroten. In feite vonden twee studies, een uit 2016 en een uit 2019, bewijs dat hoofdhuidmassage kan resulteren in dikker haar.

Hoe gebruik je een hoofdhuidmassager?

Hoe u uw stimulator gebruikt, varieert van type tot type, omdat sommige elektrisch zijn en andere iets meer spieren vereisen. Voor meer informatie over het gebruik van elk afzonderlijk type, bekijkt u de onderstaande productaanbevelingen.

Of je er nu een gebruikt die elektrisch, handmatig, voor nat haar of droog haar is, dezelfde principes staan echter overeind: ga voorzichtig op je hoofdhuid (vooral als je hoofdhuidaandoeningen hebt, zoals psoriasis), kies er een die niet aanslaat of de huid of het haar irriteert, en overdrijf het niet.

Hoe vaak moet je je hoofdhuid masseren?

Voor de meeste hoofdhuidtypes zal een of twee keer per week helpen om de bloedvaten te stimuleren en vuil en vuil los te maken zonder huid en haar te irriteren. Voor meer gevoelige types, probeer dit in plaats daarvan bij slechts één keer per week te houden.

De beste hoofdhuidmassagers voor haargroei

Gezien het bemoedigende wetenschappelijke onderzoek rond hoofdhuidmassagers, plus de duizenden lovende recensies, lijkt het erop dat deze kleine hulpmiddelen snel een soort schoonheidsbestanddeel worden. Hieronder volgen enkele van de meest populaire producten op de markt.

1. Breo Draagbare Verjongende Mini Hoofd Massager

Aan de luxere kant van de schaal bevindt zich Breo’s elektrische, waterdichte hoofdmassager. Met zes verschillende massage-instellingen (longitudinaal glijden, kneden, triggerpointtherapie, oscillerende druk, ritmische compressie, cross-fiber spierrekking en diepe wrijvingsmassage), siliconen tips voor een zachte aanraking en een ergonomisch ontwerp om de hoofdhuid te cuppen, kan dit ook elders op het lichaam worden gebruikt voor een ontspannende rug- en schoudermassage na een lange dag.

Met een uniek ontwerp dat belooft lang haar niet in de knoop te raken, is het ook oplaadbaar via een USB-kabel, waardoor het ideaal is voor op reis. Om te gebruiken, beweeg gewoon over de hoofdhuid terwijl de elektrische massagetips aan het werk gaan om de bloedcirculatie te bevorderen.

Breo Mini Hoofd Massager

2. Zachte siliconen haar shampoo borstel

Voor een alternatief in zakformaat, probeer deze ronde, siliconen borstel-getipte hoofdhuid massager, zoals deze van Nearbyme.

Met een antisliphoes en ergonomisch ontwerp wordt deze handmatige borstel gebruikt op nat haar tijdens het wassen of conditioneren. Masseer de shampoo gewoon door het haar zoals normaal voordat je deze kleine borstel in kleine cirkels over de hoofdhuid werkt. Om te gebruiken met conditioner, was eerst alle overgebleven shampoo uit voordat je over de hoofdhuid masseert terwijl je conditioneringsproduct de tijd neemt om te werken.

Zachte Siliconen Hair Shampoo Borstel

3. Tezam Elektrische Hoofd Massager

Nu is hier een elektrische hoofdhuidmassager die de haargroei bevordert en tot 8.500 trillingen per minuut gebruikt om de bloedstroom te stimuleren. Bekijk de betaalbare hoofdmassager van Tezam.

Met een lang kamachtig ontwerp heeft deze stimulator rubberen kralen op elke tand, waardoor spierspanning wordt verlicht en hoofdhuidresten worden losgemaakt. Van de trillingen wordt gedacht dat ze de bloedvaten meer stimuleren dan traditionele massage, plus ze helpen wie haargroei. Ontworpen om pre-shampoo te worden gebruikt om olie en vuil te verzachten, kan deze tool ook worden gebruikt op handdoekdroog haar voor een tweede, stressverlagende massage.

Tezam Elektrische Hoofd Massager

4. Liba Head Scratcher Hoofdhuid Massager Tool

Met duizenden vijfsterren Amazon-beoordelingen en een budgetvriendelijke prijs, lijkt deze handmatige hoofdhuidmassager voor haargroei een beetje op een half geopende paraplu en maakt gebruik van flexibele draden bedekt met zachte kralen om op en neer over de hoofdhuid te worden bewogen. Het 360-graden ontwerp betekent dat je ook in één keer bij je hele hoofdhuid kunt komen, wat betekent dat het minder tijd kost.

Met een gewicht van minder dan een ons, is het ook zeer gebruiksvriendelijk en neemt het de spierpijn uit de massage. Beter nog? Het pakket bevat twee stimulators, dus je hebt er altijd een als reserve. Of, als je je genereus voelt, kun je er altijd een geven aan een vriend die een hoofdhuidmassage nodig heeft. Voor een diepe, ontspannende massage met extra hoofdhuidvoordelen, gebruik dit na het licht aanbrengen van haarolie op de hoofdhuid. De oliën helpen de hoofdhuid te hydrateren terwijl ze de routine omzetten in een mini-haarspa-sessie.

Liba Hoofdkrabber

5. Heeta Shampoo Borstel met Zachte Siliconen

En hier is nog een shampooborstel die is ontworpen om onder de douche of in bad te worden gebruikt, terwijl je je haar wast. Met meer dan 15.000 positieve beoordelingen heeft heeta’s shampooborstel een ergonomisch en lichtgewicht ontwerp, waardoor het eenvoudig te gebruiken is, zelfs met natte handen.

Met zachte siliconenharen is deze tool ook geschikt voor droog haar en kan worden gebruikt in combinatie met hoofdhuidoliën of behandelingen voor een ontspannende massage met extra voordelen voor de haargroei.

Heeta Shampoo Borstel

6. Magnaroller hoofdhuid massager voor haargroei

Als alternatief, voor een stimulator met een verschil, bekijk de optie van Magnaroller, die er misschien uitziet als een gigantische haarroller, maar eigenlijk beschikt over 3 millimeter lange siliconen “vingers” om de bloedstroom te stimuleren terwijl deze over de hoofdhuid wordt gerold. Als extra bonus bevat de roller magneten, waarvan het merk beweert dat ze helpen om ijzer in de bloedbaan aan te trekken, waardoor meer bloed naar het haarzakje wordt geleid. Hoewel het onduidelijk is of de magneten veel doen, vanuit een wetenschappelijke hoek, om de haargroei te verbeteren, heeft het product lovende recensies gewonnen van fans die zeggen dat de tool echte resultaten heeft opgeleverd.

Magnaroller Hoofdhuid Massager

7. 2-in-1 anti haaruitval magische kam

En voor een twee-in-één product dat haaruitval aanpakt op hetzelfde moment als styling, kijk eens naar deze elektrische massagekam. Met 7.500 trillingen per minuut gebruikt deze borstel beweging om het haarzakje en de bloedstroom te stimuleren, terwijl de toegevoegde rode LED-lampjes worden verondersteld de haargroei te bevorderen. In feite hebben verschillende studies aangetoond dat rode LED positieve resultaten heeft voor de haargroei, waardoor deze tool iets van een voorsprong heeft. Maar hoewel veel LED-machines aan de prijzige kant zijn, is deze kam nog steeds een budgetvriendelijke optie.

Anti Haaruitval Magische Kam

Als je een van de zeven beste hoofdhuidmassagers voor haargroei wilt proberen, vergeet dan niet om niet te hard te drukken, neem de tijd om je langzaam een weg te banen over je hele hoofdhuid en geniet van de voordelen.

Uitgelichte afbeelding via Instagram

Wat zijn hoofdhuidmassageapparaten
Breo Mini Hoofd Massager
Zachte Siliconen Hair Shampoo Borstel
Tezam Elektrische Hoofd Massager
Liba Hoofdkrabber
Heeta Shampoo Borstel
Magnaroller Hoofdhuid Massager
Anti Haaruitval Magische Kam