7 Beste producten met hyaluronzuur voor haar en hoofdhuid in 2023

Hyaluronzuur is niet langer alleen voor je gezicht! Het is het volgende top haarverzorgingsingrediënt dat fantastische resultaten belooft. We vroegen een wereldberoemde cosmetisch dermatoloog, Michele S. Green, MD, wat ze vindt van de hyaluronzuurtrend die opkomt in zowel drogisterij- als professionele haarverzorgingsproducten. Is het alleen maar name-dropping of echt het volgende grote ding voor beschadigd en uitgedroogd haar? Lees verder om meer te weten te komen over hyaluronzuur voor haar!

Wat is hyaluronzuur (HA)?

Hyaluronzuur (HA) is zeer bekend en wordt erkend om zijn vermogen om vocht te leveren en te behouden voor de droge huid – het voegt eenvoudig uitstraling toe aan de huid. HA is een krachtig ingrediënt dat wordt gebruikt in tal van gezichtscrèmes en serums. Ook is hyaluronzuur een stof die onze huid produceert, ook al heeft de hoeveelheid de neiging om af te nemen naarmate we ouder worden.

HA wordt gevonden in het weefsel van de huidlaag in de hoofdhuid. Het is wat onze cellen gehydrateerd houdt en het vochtgehalte van de hoofdhuid handhaaft om uitdroging en ook voortijdig haarverlies te voorkomen. Na verloop van tijd veroudert ons lichaam op natuurlijke wijze en geleidelijk wordt er minder HA geproduceerd, waardoor de kwaliteit en kwantiteit van je haar afneemt.

Hoe gebruik je hyaluronzuur voor haar?

Er zijn veel merken die HA aan producten toevoegen omdat het een krachtige vochtinbrengende crème is die in staat is om uitgedroogd haar te verjongen. Een van de beste manieren om het op je haar aan te brengen is door middel van een leave-in conditioner, dat komt omdat conditioners werken door vocht in je haar vast te houden. Een andere gunstige manier om HA aan te brengen is direct op de hoofdhuid, want wanneer de hoofdhuid gehydrateerd wordt gehouden, zal het je haar ook laten groeien. Actueel hyaluronzuur kan helpen bij het vasthouden van water in de haarschacht, wat hydratatie en vocht biedt voor haar dat dun, plat of zelfs beschadigd is. Wanneer u HA gebruikt, hoeft u alleen maar een paar druppels in uw conditioner aan te brengen, of u kunt het rechtstreeks op vochtig haar en / of uw hoofdhuid aanbrengen, waardoor het de extra voeding krijgt die het nodig heeft om een gezonde haargroei te ondersteunen. Je kunt hyaluronzuur zien als meststof; het zal helpen de haargroei en verdikking van haarlokken te bevorderen, waardoor het volume van je haar zal toenemen.

7 haarverzorgingsproducten met hyaluronzuur

Om uw tijd te besparen, hebben we een lijst gemaakt met de meest interessante haarproducten die HA bevatten.

1. Noah Herstellende Behandeling Haarmasker

Noah is een natuurlijk Ecocert-gecertificeerd Italiaans merk. De belangrijkste ingrediënten van dit herstellende haarmasker zijn avocado’s, afkomstig uit de biologische landbouw, en hyaluronzuur. Het heeft hydraterende, versterkende en anti-aging effecten, waardoor uitgedroogd en broos haar wordt vernieuwd.

2. IGK Dorstig Meisje Anti-Frizz Shampoo &Conditioner

Deze productlijn heeft veel “ruis” gemaakt op internet. Thirsty Girl gebruikt kokosmelk en hyaluronzuur om vocht vast te houden, te beschermen tegen UV- en luchtvervuiling en het haar tot 24 uur glad en kroesvrij te laten. Het is ook veganistisch, wreedheidsvrij en veilig voor gekleurd haar. Bekijk ook de leave-in conditioner uit deze lijn!

3. Oribe Power Drops Hydratatie & Anti-Pollution Booster

Geformuleerd met hyaluronzuur, creatine en moringazaadextract, biedt dit sterk geconcentreerde serum een intense dosis hydratatie. Meng 3-5 power drops met elk product in de palm van je hand om je normale routine een boost te geven. Om alleen te gebruiken, aanbrengen op vochtig haar. Ook kunt u deze fles in uw tas dragen om snel droge uiteinden te repareren.

4. Groei prachtige “Terug in de wortels” hoofdhuidbehandeling

Gezond haar begint bij een gezonde hoofdhuid, wat vrij duidelijk is. Dit hoofdhuidmasker van 10 minuten is doordrenkt met een deskundige mix van hyaluronzuur met een laag molecuulgewicht, kliswortel, vitamines, cafeïne en een verkoelende menthol om het haar een beetje extra pit te geven.

5. Monat Dubbelwerkend Hydraterend Serum

Er zijn veel kappers die Monat-producten religieus gebruiken. In feite was dit professionele haarverzorgingsmerk een van de eersten die experimenteerde met hyaluronzuur voor haar. Diepe hydratatie is de sleutel tot gezond, zacht en handelbaar haar.

6. PHYTODENSIA Botanisch Plumping Hair Serum

Dit niet-vette serum stimuleert je hoofdhuid en haar, vanwege de krachtige set ingrediënten, waaronder hyaluronzuur, druivenpolyfenolen, vernonia en acaciacollageen. Hierdoor wordt dun haar sterk, resistent en glanzend. Trouwens, dit serum wordt op de markt gebracht als een anti-age product dat wordt genoemd om jeugdig uitziend haar te herstellen met vitaminerijke peptiden.

7. NatureLab Shine Olienevel

Doordrenkt met druivenstamcellen, hyaluronzuur, parelextract en platinavezel, beschermt deze futuristische mist het haar, verbetert de kleur en verheft glans. De vette formule is eigenlijk gewichtloos en zorgt er niet voor dat dun haar vettig aanvoelt. NatureLab Tokyo is ook een milieubewust bedrijf dat geen agressieve chemicaliën gebruikt.

Hopelijk heb je veel geleerd over hyaluronzuur voor haar, en heb je een aantal best beoordeelde producten met HA ontdekt. Volg onze expert, Dr. Michelle Green, en leer jezelf zodat je voor je haar en gezondheid in het algemeen kunt zorgen.

Uitgelichte afbeelding via Instagram

Hylauronic Acid Formule
Noah Herstellende Behandeling Haarmasker
IGK Dorstig Meisje Anti-Frizz Shampoo &Conditioner
Oribe Power Drops Hydratatie Booster |
Grow Gorgeous Scalp Behandeling
Monat Dubbelwerkend Hydraterend Serum
PHYTODENSIA Botanisch Plumping Hair Serum
NatureLab Shine Olienevel