7 Beste tips voor zwangerschap haaruitval en postpartum dunner worden

Je lichaam ondergaat zoveel veranderingen als je een baby verwacht. De meeste bijwerkingen zijn bekend en besproken. Maar weinig of geen mensen vertellen je over de effecten die het heeft op je haar en je normale haarkleuringsroutine. Ja, je leest het goed; het kan een aantal gekke veranderingen in je haar veroorzaken! Als haarstylist met negen jaar ervaring heb ik het allemaal gezien. De voor- en nadelen en de “oh, craps”! Blijf lezen om jezelf te informeren over zwangerschapshaaruitval en leer enkele belangrijke tips om postpartum haaruitval te voorkomen!

Wordt je haar dikker of dunner als je zwanger bent?

Niet alleen je lichaam maakt zoveel veranderingen door, maar je haar ook. Sommige vrouwen hebben het gevoel dat hun haar dikker en gezonder is tijdens hun zwangerschap. Sommige vrouwen hebben het gevoel dat hun haar dunner wordt, een andere textuur heeft en dof is tijdens hun zwangerschap. Het hangt echt allemaal af van het individu.

Meestal, uit mijn ervaring, zal het haar van klanten gezond, lang en dik zijn tijdens de zwangerschap. Omdat er een overbelasting van hormonen is, zullen deze hormonen eigenlijk voorkomen dat je haar uitvalt zoals het normaal zou doen. Meestal verlies je ongeveer 100 strengen per dag, maar als je zwanger bent, zullen die lokken niet uitvallen zoals ze normaal zouden doen, wat resulteert in dikker haar. Nadat je baby is geboren, zal je haar weer beginnen te veranderen. Meestal, nadat ze stoppen met borstvoeding, als ze ervoor kiezen om dit te doen, of ongeveer zes maanden na de bevalling, zal je haar beginnen te vallen en dunner worden. Ze noemen het post-zwangerschap haaruitval. Soms gebeurt dit langzaam en pijnloos, en soms gebeurt dit in bosjes, of je verliest het grootste deel van je haar rond de haarlijn! Maak je echter geen zorgen – je haar moet ongeveer een jaar na de geboorte van de baby weer normaal zijn. Dit is niet voor altijd! Wauw!

Haar na de zwangerschap

Instagram / @babyblissgh

7 haarverzorgingstips voor zwangere vrouwen

Ochtendmisselijkheid, gas, opgeblazen gevoel, constipatie, vermoeidheid, frequent urineren … noem maar op! Zwangerschap kan een stressvolle periode zijn voor je haar. Om te helpen met de overgangsperiode, zijn er een paar dingen die u kunt doen om de situatie voor uw haar te verbeteren:

  1. Blijf je prenatalen nemen en zorg ervoor dat je een uitgebalanceerd dieet eet. Voeding heeft veel te maken met de gezondheid van het haar.
  2. Zorg ervoor dat je een goede shampoo en conditioner gebruikt, bij voorkeur van salonkwaliteit, en probeer het wassen tot een minimum te beperken. Color WoW is mijn go-to shampoo en conditioner omdat het niet alle extra ingrediënten heeft die zich ophopen op je haar en hoofdhuid.
  3. Probeer de hete gereedschappen tot een minimum te beperken. Het kan geen kwaad om je haar een pauze te geven! Als je je haar gaat wassen voor het slapengaan, zorg er dan wel voor dat je het uitblaast. Haar is gevoeliger voor breuk als het nat is, dus rondrollen als je slaapt, zal het geen goed doen.
  4. Vermijd superstrakke kapsels zoals vlechten, cornrows of paardenstaarten. Ze kunnen aan je haar trekken en het haaruitvalproces activeren.
  5. Beheers je stress, omdat het zeer destructief kan zijn voor je lichaam tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Stress veroorzaakt zwangerschapshaaruitval en maakt je haarkwaliteit slechter. Je kunt verschillende coping-mechanismen proberen om met stress om te gaan (bijv. Leuke hobby’s, ademhalingswerk, meditatie, lichtyoga, therapiesessies, enz.).
  6. Het masseren van je hoofdhuid (met of zonder olie) activeert de haargroei en voorkomt dat het haar uitvalt.
  7. Als, om wat voor reden dan ook, de zwangerschap haaruitval extreem overmatig is, meer dan normaal, kan het geen kwaad om het met uw arts te bespreken. Er zijn aandoeningen die zich postpartum kunnen ontwikkelen, en het is het beste om die ook uit te sluiten.
Zwangerschap Haarverzorging

Instagram / @wetwolondon

Is het veilig om je haar te kleuren tijdens de zwangerschap?

Een ander belangrijk ding dat je moet weten, is hoe zwangerschap ook je haarkleur kan beïnvloeden. Ik heb veel klanten gehad die problemen hadden met het laten kleuren van hun haar, bij elke afspraak, maar de kleur “neemt” niet dezelfde manier als vóór de zwangerschap. Bij sommige zwangere vrouwen komt de (vorige) haarkleur niet genoeg naar voren. Als je blond haar hebt en meestal highlights krijgt, kan de gebruikte bliksem niet meer dan de oranje of gele fase verwijderen, ook al is de kleurformule / mix hetzelfde als vóór de zwangerschap. Soms bedekken je grijzen de eerste keer niet helemaal; het is frustrerend, toch? Er zijn een paar keer geweest dat de kleur lichter of donkerder zal “worden” dan normaal, en de toner zal dof en extra ashy zijn, ook al hebben we goud gebruikt. De lijst gaat maar door.

Hoewel sommige artsen niet aanraden om je haar tijdens de zwangerschap te laten kleuren, is het meestal vrij veilig. Het meeste onderzoek geeft aan dat tDe chemicaliën die in kleur worden aangetroffen, zijn niet erg giftig. Ik zou zeggen dat 98% van mijn klanten hun haar blijven kleuren tijdens de zwangerschap. Als u zich zorgen maakt over het absorberen van te veel chemicaliën, kunt u wachten tot na uw eerste trimester om een beetje extra geruststelling te krijgen. Er wordt zo weinig door de huid opgenomen, vooral als je geen all-over kleur direct op je hoofdhuid doet.

Nadat alles is gezegd en gedaan, zal je haar in orde zijn. Ik beloof het! Met alles wat er in je lichaam als geheel gebeurt, zal je zwangerschapshaaruitval waarschijnlijk het minste van je zorgen zijn. Je bewust zijn van de veranderingen in je haar zou je moeten helpen om er gemakkelijk mee om te gaan. Voor meer haarinformatie en inspiratie, volg me op Instagram op @TheColoristChronicles. Voel je vrij om me te DM’en met een van je haargerelateerde vragen! Ik maak graag een praatje met je!