7 eenvoudige kapsels om je haar slechts één keer per week te wassen

We bewonderen allemaal goede was- en ga- en uitgebreide feestkapsels, maar het dagelijks wassen van haar is slecht en er is vaak geen tijd en plaats voor ingewikkelde updo’s in het dagelijks leven.

Een haarstylist die onlangs is overgestapt op een natuurlijke grijze kleur, ik wil wel dat mijn haar er elke dag fatsoenlijk uitziet. En ik was het nog steeds vaak maar één keer per week! Geen grapje! Hier is mijn uitgebreide routine en de gemakkelijke dagelijkse kapsels die me helpen de week door te komen tot de volgende wasdag.

Dag 1: Blow Out of Curl It

Ik begin altijd met een GOEDE wasbeurt en föhn. Dan beslis ik of ik ga strijken, krullen of helemaal niet strijken (mijn geschatte warmtegereedschapkeuzes per jaar zijn 15% stijltang, 30% krul en 55% geen strijken om het haar gezond te houden). Al deze eenvoudige alledaagse stijlen werken met elke afwerking die u op dag 1 kiest.

Ik gebruik alleen een SEXY Hair Healthy Tri-Wheat Leave-In Conditioner voor mijn blow-out, omdat mijn haar van nature licht reflecteert en het een glanzend uiterlijk geeft. Ik bereikte de onderstaande look door mijn haar in secties te föhnen met een grote ronde borstel op basis van aluminium. Vervolgens heb ik mijn haar plat gestreken met behulp van kleine secties en de kleine wonderborstel voor hulp bij het hanteren. Als je moeite hebt om thuis een goede blow-out te doen, zoek dan af en toe wat professionele hulp en bekijk het proces zorgvuldig. Oefen dan thuis om er een talent voor te krijgen.

Lang gelaagd grijs haar

Dag 2: Sleek It

Ik hou van het strak maken van mijn haar, het zorgt ervoor dat ik er professioneler en toch trendy uitzie. Op dag 2 weet ik dat ik het ga strak maken, dus mijn keuze ligt in het afscheid. Een middendeel of een zijdeel verbetert je functies anders, en een dieper zijgedeelte kan dun haar er voller uit laten zien, dus probeer beide uit!

Maak met behulp van een kam een scherp deel (zijkant of midden is aan jou). Haarlak het onderdeel en borstel naar beneden om het in te stellen. Gebruik haarspelden indien nodig gedurende ongeveer 10 minuten en verwijder ze vervolgens. Stop je haar achter je oren, spray nog een beetje en je bent klaar om te gaan.

Snelle tip: als je haar verschuift, tweakt of buigt tijdens het slapen, föhn dat gebied dan gewoon en kijk hoe het ontspant. Vermijd opnieuw strijken, tenzij het echt moet! De sleutel is om te proberen te gaan zonder het opnieuw te strijken.

Strak lang kapsel met middenscheiding

Als je eerste dagkeuze curling was, kun je gemakkelijk een kapsel van gisteren doen herleven met een beetje haarolie, haarcrème, haarspray en een paar bobby-pins. Ten eerste, poets het NIET uit. Meestal wordt het haar nog steeds wakker van de krullen van gisteren. Daarom zijn producten alles wat je echt nodig hebt.

Begin met het ondersteboven draaien van je haar en het aanbrengen van haarcrème op je haar met behulp van de gebedshandenmethode. Gebruik je handen om het haar te knijpen zodat het het product kan absorberen en blijf knarsen om wat krullen terug te kaatsen. Draai terug. Wrijf een druppel olie met je handen om het op te warmen en pak willekeurige clusters krullen op om er olie aan toe te voegen. Trek ten slotte met je vingers je pony terug om de look te boetseren en in balans te brengen en bobby pin het op zijn plaats.

Easy Second Day Kapsel voor Gekruld haar

Dag 3: Band It

Op dag 3 zijn de natuurlijke oliën in mijn hoofdhuid aan het gluren, dus ik gebruik een droogshampoo. Ik ontwar dan mijn haar en band het! Houd er rekening mee dat hoofdbanden lastig kunnen zijn: sommige kunnen spanning veroorzaken bij je slapen waardoor hoofdpijn ontstaat of sommige hoofdbanden glijden af, afhankelijk van de vorm van je hoofd. Als dat het geval is, probeer dan in plaats daarvan een sjaal of een zakdoek te binden.

Sterker nog, een hankie werkt het beste voor mijn vierkante hoofd! Ik hou ervan dat het katoen is, wasbaar en gemakkelijk te vergroten … Mama is blij! Zachtjes pint bobby booby hem vast om te voorkomen dat de sjaal/hankie eraf glijdt.

Easy Hairstyle met een hoofdband

Dag 4: Twist and Pin It

Op dag 4 is mijn go-to kapsel een kleine bult aan de rand, gedraaid en vastgepind. Soms centreer ik part-twist en pin. Het hangt allemaal af van je humeur of waar je je haar graag uit elkaar haalt. Het veranderen van je onderdeel is misschien wel de gemakkelijkste manier om dingen om te schakelen!

Ik begin elke ochtend met een zachte ontwarring. Dag 4 vereist droogshampoo aan de wortels en argan-, kokos- of jojoba-olie aan mijn uiteinden. Ik bereik deze look eigenlijk met mijn favoriete haarlak, SEBASTIAN Re-Shaper, en mijn handen voor de bult of een kam als ik 2 wendingen doe. Ik spray lichtjes terwijl ik mijn haarrand streel en de gewenste vorm vormgeef. Ik draai terwijl de haarlak nog een beetje nat en buigzaam is en dan speld ik hem vast.

Snelle tip: de truc is hoe de booby-pinnen worden geplaatst. Zorg ervoor dat je een volledige cirkel of twee haar draait en steek de bobby pin tegen de haargroei in. Dit helpt de bobby pins te verbergen en het ziet er zoveel beter uit!

Centre Parting Kapsel met gedraaid en gespeld haar

Dag 5: Vlecht het

Door day 5, we overwegen ten zeerste om ons haar te wassen, toch? Weet dat je de wasdag nog steeds kunt uitstellen door in plaats daarvan haar te vlechten. Als de schacht er nog steeds goed uitziet, vlecht dan alleen de pony of de helft van je haar. Als je haarschacht is getweakt of in slechte staat is, vlecht dan het hele hoofd.

Eén Franse vlecht, twee mohawk Hollandse vlechten of vier doosvlechten – alles zal geweldig werken. En als je niet weet hoe je moet vlechten, draai het dan. Vlechten zijn een geweldige manier om het haar te beschermen, vette wortels te verbergen of gewoon een opgeruimde look op te poetsen.

Half Up Half Down met een Gevlochten Mohawk

Dag 6: Hat It

Een baseballpet of een trendy fedora hoed zijn de BFF van een bad hair day. Een paardenstaart aan de zijkant, een rommelige lage knot bij de nek of twee Indiase vlechten zijn het standaard kapsel voor deze hoeden. Heck, als je schacht er op deze dag nog steeds goed uitziet, draag dan je haar met de hoed! Arme hoeden, als ze konden praten…

Ik heb veel lagen in mijn haar, dus ik geef er de voorkeur aan om twee lage paardenstaarten aan de zijkant te doen met kleine doorzichtige elastiekjes elke centimeter die naar de punt van elke paardenstaart gaat. Het is een goede manier om mijn twee Indiase vlechten eruit te halen en het lost mijn haarlagen op die uit het vlechtenprobleem springen. Onthoud, experimenteer en heb plezier! Philip Treacy had zeker gelijk toen hij zei: “De persoonlijkheid van de drager en de hoed maakt de hoed.”

Gemakkelijk kapsel met een hoed om vette wortels te verbergen

Dag 7: Pony/Bun/Pun It

Laatste dag van de week! Hebben we het overleefd? Voor alle dapperen die een hele week kunnen gaan zonder je haar te wassen, groet ik je! Je bespaart niet alleen water en tijd en geld, maar je haar houdt ook van de natuurlijke oliën die uit je hoofd komen. Trouwens, ik neem mijn haaruiteinden en wrijf ze op mijn wortels voordat ik gekochte oliën pak.

Tegen die dag gaat mijn haar omhoog in een knot of een pony. Je kunt een hoog gepolijste knot of een lage rommelige dragen. Ik geef de voorkeur aan een pony omdat ik het gewoon leuk vind hoe de staart zwaait, maar dat ben ik gewoon. Gitty up horsey! Een woordspeling is een andere optie als het bij je outfit past. Je bereikt een woordspeling door de pony te starten met het elastiek, maar trek op de laatste lus het haar halverwege, waardoor de staart van de pony halverwege naar buiten blijft. Verfraai je updo door je pony te draaien en vast te pinnen of te vlechten. Het verheft een gewone updo meteen tot een chique updo!

Hoge paardenstaart met een Fringe Twist

Bonus Easy Hairstyle Idee: Krimp het

Haar krimpen is een TOTAAL andere ervaring dan krullen. Ik heb het niet over het stylinggedeelte. Ik heb het over het dragen van gekrompen haar, wat een totaal andere ervaring is. Krimp je haar en wees getuige.

Gebruik een krimptang op een schone blowout en werk in kleine secties, te beginnen met je nek. Krimp eerst de wortels en krimp vervolgens opnieuw over de laatste knik om die twee secties samen te voegen. Vervolg secties terwijl u bezig bent en herhaal. Wanneer je hele hoofd klaar is, breek je het lichtjes op met je vingers en speel je met de gewenste afwerking.

Gekrompen kapsel met een Bouffant

Natuurlijk moet je rekening houden met je levensstijl en je haartype om te weten hoe vaak je je haar moet wassen, maar het is geweldig om die standaardstijlen in een achterzak te hebben wanneer je een snelle do moet uittrekken! Mijn gemiddelde is 4 dagen tussen het wassen, maar als ik 7 dagen zonder mijn haar te wassen ga, zijn deze stijlen de gezondste keuzes die ik kan maken.

Welke stijl je ook kiest, vergeet niet om plezier te hebben en nieuwe dingen te proberen! Als de complimenten binnenkomen, word dan enthousiast! Oefen gemakkelijke stijlen en oordeel niet over jezelf. Experimenteer en speel. Letterlijk! Who cares wat de uitkomst brengt: als je een tumbleweed maakt, kun je gewoon onder de douche springen en helemaal opnieuw beginnen. Voor meer inspiratie over leuke en vrolijke styling, volg mijn Instagram @norma_blaque.