7 eenvoudige technieken om haar te krullen met een stijltang en een toverstok

Je houdt van weelderige gekrulde kapsels, maar elke poging om de stijl thuis te trekken, eindigt met ouderwetse babypopringjes? Wanhoop niet. We hebben een eenvoudige tutorial voorbereid over het krullen van haar die je zal helpen perfecte natuurlijke krullen te creëren met een stijltang of een krultang.

Krijg stapsgewijze instructies voor 7 krultechnieken en mis geen afbeeldingen van elk krultype dat je kunt krijgen met handige tips voor salonachtige resultaten.

Welke Hot Tool te selecteren?

Je kunt je haar krullen met een krultang, een toverstok of een stijltang. Zoals je misschien hebt gezien in de videozelfstudie, werkt elke tool prima voor het maken van natuurlijke, trendy krullen; het draait allemaal om de techniek die je gebruikt om je lokken te krullen. Wat we dus aanraden is oefenen met wat je al hebt.

Als je geen hete hulpmiddelen hebt en je trekt je haar soms recht, dan zou investeren in een goede stijltang voor het rechttrekken en krullen van je haar een goed idee zijn. Als curling deel uitmaakt van je normale stylingroutine, onderzoek dan de beste krultangen en toverstokken, die in de eerste plaats zijn ontworpen voor het krullen van haar.

Het verschil tussen de krultang en een toverstok is dat de laatste geen clip heeft. De toverstaf is vaak gemakkelijker te gebruiken en zorgt voor lossere krullen. Je kunt echter hetzelfde effect bereiken door de clip van het strijkijzer niet neer te leggen, zoals we deden voor de eerste twee krultechnieken. De grootte van het vat is ook erg belangrijk. We gebruiken een krultang van 32 mm om volledige klonten te creëren; kleinere vaten helpen je om strakkere spoelen te bereiken.

Haar Krullen Technieken

Het gebruik van een krultang is bedoeld als een no-brainer taak: je wikkelt het haar rond de ton, laat het opwarmen en laat de streng los. Toch kun je verschillende resultaten bereiken door de streng te draaien, het gekrulde slot vast te knippen om het te laten afkoelen of het strijkijzer te draaien. Tegelijkertijd kan het moeilijk zijn om erachter te komen hoe je een stijltang kunt gebruiken om je lokken te krullen.

Hieronder staan 7 uitstekende technieken voor de twee tools die het proberen waard zijn. Om een nieuwe krultechniek onder de knie te krijgen, moet je eerst oefenen met een koud gereedschap. Dit is niet om je haar te beschadigen en consistente resultaten te krijgen in je manen.

#1: Platte Wrap met een Krultang en Pinning

Neem een klein stukje haar en wikkel het rond het vat. Draai de streng niet, zorg ervoor dat deze plat op een staaf ligt en geef je haar voldoende tijd om een krul te vormen.

Nadat je de streng hebt losgelaten, cup je de opgerolde krul in je hand, klem je hem in de buurt van je hoofd en laat je hem in deze positie afkoelen. Dit zorgt voor een strakkere krul en is een geweldige hack om te gebruiken als je lang, dik haar hebt dat geen krul zou vasthouden.

Type krul dat je krijgt met een toverstok

#2: Spiraalkrullen met een krultang of een toverstok

Een andere methode is om het gedeelte rond de toverstaf te wikkelen, terwijl je het ook draait. Als je een krultang gebruikt, leg de clip dan niet neer. Deze techniek zorgt voor mooie spiraalkrullen, die je een beetje kunt uitrekken en scheiden voor zachte en losse krullen die nu zo populair zijn.

Losse krul gemaakt met behulp van een toverstaf en draaimethode

#3: Lint Krul met een Krultang

Voor de derde techniek plaats je het gedeelte op de loop en bevestig je het met een clip. Draai langzaam een halve draai en schuif naar beneden, waarbij het ingepakte gedeelte van het strijkijzer wordt losgelaten. Zo kun je mooie lintkrullen bereiken met een strandgolfeffect.

Lint Krul Gemaakt met een Krultang

#4: Mooie Ringetjes met een Krultang

Een andere methode om je haar te krullen is om het gedeelte rond de loop te wikkelen, het vast te zetten met een clip en de krultang te draaien. Misschien wilt u het uiteinde van de streng afzonderlijk krullen om een afgewerkte look te creëren.

Uniforme krul gemaakt met 32mm krultang

#5: Lint Krul met een stijltang

Gebruik voor techniek nummer vijf een stijltang. Bevestig de streng in het midden van de verwarmingsplaten, draai een halve draai en schuif de stijltang langs het gedeelte naar beneden, met behoud van een spanning. Voor mooie en uniforme krullen, zorg ervoor dat je wegkrult van je gezicht en schuif het strijkijzer met dezelfde snelheid naar beneden.

Krullend haar met een stijltang

#6: Soft Wave met een stijltang

Een ander type krul dat je met een stijltang kunt krijgen, is een zachte golf. Zet de streng vast tussen de platen en schuif naar beneden, waarbij je het strijkijzer de hele tijd een halve draai draait. Beweeg langzaam en behoud spanning om de gewenste textuur te krijgen.

Zachte golven gemaakt met een stijltang

#7: Lang haar krullen met een flat iron Full Turn Rotatie Techniek

De volgende techniek met een stijltang is de beste manier om lang haar te krullen. Zet de streng tussen de platen vast, draai een volledige draai en schuif de stijltang zo lang mogelijk naar beneden. Laat vervolgens de streng los en bevestig het volgende deel van de sectie tussen de platen om hetzelfde proces te herhalen. Maak de uiteinden recht voor een natuurlijke look.

Flat Iron Techniek Ideaal voor het krullen van lang haar

Essentiële tips voor het krullen van je haar

Er zijn verschillende belangrijke regels die je helpen een vlekkeloos gekruld kapsel te creëren zonder je haar te verpesten:

  1. Secties zijn van vitaal belang. De uiteindelijke look hangt grotendeels af van hoe goed je je haar verdeelt. Het is het beste om het haar in drie of vier lagen te verdelen, waarbij het haar boven de oren en vervolgens in de buurt van de slapen wordt gescheiden. Als je heel dik haar hebt, doe dan nog meer lagen. Om het proces comfortabeler te maken, begin je met de onderste lagen en speld je haar op waar je nog niet aan werkt.
  2. Hoe haar te sectieren voor curling

  3. Altijd hittebestendig. Hittebescherming is geen nice-to-have fase van het krullen van je haar. Het is een stap die ervoor zorgt dat je haar er niet droog en dof uitziet na herhaalde hittestyling. Breng de spray aan op elk deel van het haar afzonderlijk (beter nog, op elke streng die je gaat krullen) en borstel het haar om het product gelijkmatig te verdelen.
  4. Kies kam voor meer natuurlijke krullen. Om de krullen er natuurlijk uit te laten zien, gebruik je een pikkam om de gekrulde klonten te scheiden. Als je er geen hebt, kam dan haar met je vingers.
  5. Pick Kammen Gekruld Haar

  6. Stel de juiste temperatuur in. Om mooie en blijvende krullen te krijgen, is het belangrijk om de juiste temperatuur in te stellen, waardoor de krullen moeten instellen zonder je haar te frituren. Als je haar gekleurd is, zou de optimale temperatuur 150-170 graden Celsius zijn. Zo niet, ga dan voor 180 tot 200 graden. Een soft hold spray of een zoutspray helpt de definitie en het ruim te verhogen zonder de temperatuur te verhogen.
  7. Krul weg van je gezicht. Het is het beste om van je gezicht weg te krullen, dus je kunt natuurlijk niet altijd een gereedschap met één hand vasthouden. Misschien wil je ook een paar strengen naar je gezicht krullen voor een meer natuurlijke look; zorg er in dit geval voor dat u de richting elke keer afwisselt.

Trendy Flowy Krullen Kapsel

Last but not least, geef je haar pauzes wanneer je geen warmte gebruikt om je haar te stylen. Als je nog steeds wat golven in je haar wilt, overweeg dan om wat hitteloze krullen te krijgen. Ook zou het goed zijn om je haar op natuurlijke wijze vaker te laten drogen.

Het krijgen van vlekkeloze krullen thuis is mogelijk! Verzorg je lokken en krijg de handigheid van je favoriete krultechniek om op te scheppen over je haarstructuur en -kleur.