7 feiten over Digital Perm om te weten voordat je er een krijgt

De eerste associatie die vrouwen hebben met het woord “permanenten” is zelfs, verende ringetjes. Maar dit is niet het geval met een digitale permanent!

Digitale krullen zijn los en voegen gewoon een natuurlijke, golvende definitie toe aan je haar, wat nog steeds een enorm verschil kan maken als je een steil haartype hebt. Als je net zo geniet van het uiterlijk van digitaal gepermanent haar als ik, zijn hier 7 feiten om te weten voordat je ze eens probeert.

#1: Het proces van perming vereist veel tijd en vaardigheden

Een digitale permanent is een moderne permanentietechniek die wordt gebruikt om de structuur van je haar permanent te veranderen. Digi permanent is een van de soorten hete permanenting waarbij een professionele machine wordt gebruikt om de staven te verwarmen tot ongeveer 80 tot 120 graden.

Het proces duurt ongeveer 3 uur, wat vrij lang is voor een salonbehandeling. Net als bij koude permanenting, omvat het proces de toepassing van chemicaliën om de natuurlijke bindingen in je haar te verbreken en vervolgens andere chemicaliën om het haar in een nieuw, krullend patroon te zetten. Merk op dat digitale permanentchemie sterker is en dat warmte ook rechtstreeks op het haar wordt aangebracht. Zorg er dus voor dat de behandeling wordt uitgevoerd door een professional die goed thuis is in het proces.

#2: Digitale Krullen zien er heel natuurlijk uit

Digitale permanent creëert zeer zachte, grote krullen die meer gedefinieerd zijn als ze droog zijn. Het wordt niet dicht bij de hoofdhuid gebruikt, dus de kruin van je haar blijft grotendeels intact.

Digitale permanenting werkte vroeger beter voor kort en middellang haar. Maar nu, wanneer grote rollen voor digitale permanenten beschikbaar zijn gekomen, wordt het ook gebruikt om natuurlijk ogende golven in lang haar te creëren.

Over het algemeen helpt dit type permanenting bij het creëren van een prachtig natuurlijk kapsel dat grotendeels lijkt op een ‘rijk meisjeshaar’ met een perfecte blow-out. Het verschil is dat je niet elke dag veel tijd hoeft te besteden aan het stylen van je haar!

#3: De Permanent is gemaakt met steil haar in gedachten

Digitale golf permanenten kwamen naar het Westen vanuit Aziatische landen, waar ze enorm populair zijn. Dit is de reden waarom digitale permanenten ook Aziatische permanenten, Koreaanse permanenten en zelfs Japanse permanenten worden genoemd.

Dat gezegd hebbende, het werkt het beste op het dikke steil haar dat de meeste Aziatische vrouwen hebben. Het werkt ook beter voor vrouwen die volume willen toevoegen aan dun, slap haar, ook al kan dun haar je lossere krullen geven.

Tegelijkertijd kunnen dikharige schoonheden die een meer natuurlijke structuur in hun haar hebben, worstelen met het overmatige volume en de kroes die deze permanent geeft. In sommige gevallen gaan vrouwen eerst door permanente rechttrekking en vervolgens door digitale permanenting om een kapsel te creëren dat glad is, maar grote zachte krullen bevat.

#4: De look van dag tot dag hangt af van styling

Om dag na dag de gewenste golvende structuur te krijgen, moet je je haar op de juiste manier stylen. Hier is de juiste wasdag en droogroutine:

  • Breng na het wassen een krulcrème aan;
  • Droog het haar met de focus op de hoofdhuid om volume bij de wortels te creëren;
  • Nadat 70-80% van het haar droog is, splitst u het in tweeën en draait u elk deel om het te drogen;
  • Gebruik een grote haarrol om lagen met gezichtslijsten te stylen;
  • Wanneer het haar volledig droog is, gebruik dan een grote tandenkam of vingers om de krul glad te maken en serum of olie op de uiteinden aan te brengen.

#5: Digitaal gepermedeerd haar vereist een nieuwe haarroutine

Allereerst moet je begrijpen dat de structuur van je haar zal veranderen na het permanenten, dus je moet een haarverzorgingsroutine aannemen voor golvend en krullend in plaats van steil haar.

Omdat permanenting het haar droog maakt en krullend haar van nature meer vatbaar is voor uitdroging, moet je strategieën leren om je lokken te hydrateren en de kroezen te bestrijden. Pas op dat haarpunten de neiging hebben om een maand na een digitale permanent droog te worden, dus zachte verzorging en hydratatie zijn nodig om te voorkomen dat ze beschadigd raken en in de knoop raken.

Als u niet tijdig actie kunt ondernemen, lost u het probleem op met een beetje trimmen en opnieuw textureren: na de tweede permanenting wordt het haar minder verward en gemakkelijker te stylen. Over het algemeen kun je twee keer per jaar permanenten om de stijl te behouden.

#6: Digitale permanenten duren en kosten meer

Digitale permanenten zijn meer tijdsintensief en gaan normaal gesproken meer dan 3 maanden mee, terwijl krullen die zijn gemaakt met koude permanenting binnen 1 tot 3 maanden verdwijnen. Maar de prijs die je gaat betalen is ook hoger.

Een hogere prijs is te wijten aan het gebruik van een professionele machine, wat een behoorlijke investering is voor een salon. Ook zijn de techniek en de specialisten die het uitvoeren schaars in het Westen in vergelijking met Aziatische landen, waardoor de behandeling vrij exclusief is.

#7: Je moet beginnen met gezond haar

Perm-resultaten variëren afhankelijk van de haarconditie en u kunt alleen een bevredigend resultaat krijgen met healthy haar. Digitale permanent wordt niet aanbevolen om te doen op geblondeerd of zeer beschadigd haar. Dus, als je erover nadenkt om wat digi permanenten te krijgen, begin dan met het repareren van geblondeerd beschadigd haar en zet je in voor het verzorgen van haarverzorging.

Als je niet kunt leven zonder je haar te verven, kies dan voor subtiele balayage in plaats van all-over blond: de highlights zien er prachtig uit met zachte krullen!

Enthousiast geworden? Ik weet zeker dat je dat bent, want het is zo moeilijk om onverschillig te blijven voor de trendy en verleidelijke look die digitale krullen geven. Als je meer tijd nodig hebt om rond te kijken voordat je iets permanents krijgt, volg me dan op Instagram @jisu_sunny voor digitale permanentstijl inspo en tips voor haarstyling.