7 Insider Tips van een meester hairstylist en colorist duo over het oplossen van een slecht kapsel

We hebben allemaal dat zinkende gevoel ervaren van het uitlopen van de kapsalon nadat we niet het kapsel hebben gekregen dat we wilden. Gelukkig gaan we delen hoe je een slecht kapsel kunt oplossen. We weten dat je het prachtige kapsel verwachtte waar je je aan vastpinde, om vervolgens te eindigen met een kort vogelnest en minder geld in je portemonnee. Nou, er is altijd een zilveren randje, en je nieuwe, eigenaardige kapsel kan een blessing in disguise zijn. We gingen zitten met twee krachtpatsers in de haarstyling-business en ze vertelden ons hoe we een slechte snit konden redden.

We spraken met een new york city veteraan haarstylist. Oscar heeft sinds de jaren 80 met elke beruchte NYC-persoonlijkheid gewerkt, naast meester colorist Tricia. In de haarverzorgingsindustrie, Oscar en Tricia zijn het fantastische Art Beauty New York Salon-duo dat gespecialiseerd is in haarstyling, knippen, kleuren en herbalanceren. We bedanken hen voor het geven van tips en trucs over wat te doen en hoe om te gaan met een kapsel dat we niet leuk vinden.

1. Blijf kalm en wacht.

Photo Credit: @artbeautynyc op Instagram.

Een slechte naschok wordt niet alleen door jou gevoeld. Naast dat je in shock bent, is je haar ook in shock. Tricia.

Oscar en Tricia raadden eerst aan om twee dagen te wachten tot het haar was bezinkt en de natuurlijke vorm en textuur te hervormen. Er is een kans dat als je haar eenmaal gekalmeerd is, ja, gekalmeerd, omdat je haar ook gestrest is, je misschien merkt dat het kapsel echt bij je past. Deze tactiek om kalm te blijven en te wachten is geweldig om eventuele impulscorrecties te voorkomen die mogelijk een nog drastischer effect kunnen hebben, vooral als het een slecht kort kapsel is.

2. Style en vind de juiste haarscheiding.

Photo Credit: @artbeautynyc op Instagram.

Hoe een slecht kapsel te repareren, kan zo eenvoudig zijn als het proberen van een andere styling. Volgens Tricia moet je bijvoorbeeld proberen het anders te stylen. Als je krullend haar hebt, probeer het dan recht te stylen en als het recht is, probeer dan een beetje gewicht toe te voegen met krullen. Kijk of dat het kapsel verhelpt of je in ieder geval de dag door helpt. Ook het veranderen van de richting van je haardeel kan voor veel mensen een groot verschil maken. Als het zich in het midden bevindt, probeer dan een zij- of diagonaal deel.

Met andere woorden, afscheid nemen en een beetje warmte toevoegen aan je haar of haarrollers kan een noodzakelijke extra stap zijn om dezelfde look te bereiken als je referentiefoto. Er zijn echter short cuts die styling sneller en efficiënter maken.

3. Speel met haaraccessoires.

Photo Credit: @artbeautynyc op Instagram.

Tricia en Oscar adviseren hun klanten om dit nieuwe kapsel te zien als een kans om zelfverzekerder en bekwamer te worden met haaraccessoires en hun uiterlijk te veranderen.

Waarom niet spelen met bandana’s, hoofddoeken of bedekkingen? Er zijn ook prachtige vintage hoofdbanden of klauwclips met krullen; we mogen clip-on hairextensions niet vergeten. Het punt hier is dat uitvinding de moeder van de noodzaak is, en je zou kunnen experimenteren met accessoires waarvan je dacht dat ze eerder verboden waren.

4. Probeer must-have producten.

Photo Credit: @artbeautynyc op Instagram.

De vraag hoe je een slecht kapsel kunt redden, komt vaak neer op het gebruik van de juiste producten. Dit is je kans om verschillende stylingproducten uit te proberen, zoals pasta, wax, serums, contour of smoothing crèmes. Je weet wel, al die producten die je altijd bij de drogist zag maar nooit wist waar ze voor waren. Volgens Tricia zorgen deze stylingproducten ervoor dat hun haar er vol of afgeplat uitziet als dat is waar je voor gaat.

Deze stylingproducten helpen ook om kroezen onder controle te houden en het haar zachter te maken. Wij raden aan Bed Head van TIGI After Party Smoothing Cream of Dove Hair Therapy Brilliant Gloss Repair + Ceramide Serum voor glans, en zachtheid, en om flyaways te temmen. Ceramide voor haar is geweldig voor het afdichten van vocht en hydratatie.

5. Hoe een slecht kapsel te repareren met herbalanceren.

hoe een slecht kapsel te repareren
Photo Credit: @artbeautynyc op Instagram.

Rebalancing is een haarkniptechniek waarbij het haar alleen uit de zware delen van het haar wordt geknipt. -Tricia.

Een andere manier om een slechte snede te redden is door middel van een techniek die rebalancing wordt genoemd; Oscar en Tricia specialized in deze haarkniptechniek. Deze techniek snijdt de zware delen van het haar om in balans te komen en het symmetrie te geven. Meestal, met slechte kapsels, eindigt het ene deel van het hoofd met meer haar dan het andere.

Tricia legt verder uit dat herbalanceren niet betekent dat je je haar korter moet knippen, want dat is meestal nooit een goede optie. In plaats daarvan beveelt ze aan om het haar opnieuw in evenwicht te brengen door zware gebieden te trimmen en het gewicht te verwijderen. Bovendien, als sommige haarlokken te lang zijn, kan ze ze inkorten. Het is in feite het herbalanceren of hervormen van het haar, zodat het in een betere vorm kan groeien; gelukkig groeit er altijd haar.

6. Wees niet bang om te communiceren om een slecht kapsel te voorkomen en op te lossen.

Photo Credit: @artbeautynyc op Instagram.

Om je slechte kapsel te repareren, is de sleutel communicatie omdat de klant en de stylisten allebei samen moeten komen. Met andere woorden, volgens Tricia: “We creëren allebei samen iets, niet alleen de kapper die iets voor je maakt.” Ze voegt eraan toe dat klanten eerlijk moeten zijn, moeten communiceren terwijl ze een knipbeurt krijgen en moeten uitdrukken of iets voor hen werkt.

Het is cruciaal om te communiceren voor en nadat je een knipbeurt hebt gekregen, omdat er veel factoren zijn die bepalen waarom je het kapsel als slecht kunt beschouwen, en dit zijn essentiële details om op te letten wanneer je een correctie of herbalancering wilt. Communiceren met je haarstylist om iets te creëren dat je complimenteert, is een waterdichte manier om de salon te verlaten met liefde voor je kapsel.

Communicatie is de sleutel omdat, met inspiratiefoto’s, wat er goed uitziet op de gezichtsvorm van het model misschien niet bij de jouwe past of omgekeerd. Tricia legt uit dat het een prachtig kapsel kan zijn, maar het vertaalt zich niet in er goed uitzien op je gezichtstype of haartextuur.

“Ik waardeer het altijd als de persoon echt en eerlijk is,” zegt Tricia. Ze houdt er vooral van als een klant bereid is om een look met haar te creëren en samen te werken.

7. Blijf kalm en vertrouw op het proces.

Photo Credit: @artbeautynyc op Instagram.

Volgens Tricia is communiceren met je haarstylist cruciaal, omdat kapsels een proces zijn. Wanneer je vastzit met een slecht kapsel, moet je met je haarstylist communiceren over hoe het proces zal zijn om je haardoelen te bereiken.

Zo vaak anticipeer je op waar de persoon naartoe wil. Er zijn stappen die Tricia en de cliënt samen zullen nemen om tot het ideale kapsel te komen. Ten slotte zegt Tricia dat de klant er op dit moment misschien niet perfect uitziet, maar dat zullen ze wel doen naarmate het opnieuw uitgebalanceerde haar groeit!