7 manieren om blond Balayage-haar te dragen

Blond balayage haar is ideaal als je erover denkt om blond te worden, maar niet de volledige sprong wilt wagen en je hele haarkleur wilt veranderen. Als je op zoek bent naar een haarkleur die weinig inzet en vrij gemakkelijk te onderhouden is, is de balayage-techniek misschien gewoon jouw ding.

Het brengt minder onderhoud met zich mee dan de ombré, omdat je niet te maken krijgt met een levendige demarcatielijn en het vult je natuurlijke haarkleur aan omdat het opgaat in en accentueert in de tonen. Je hebt donkere stukken aan de onderkant over, die vervolgens een dimensie aan je haar geven, waardoor het een meer natuurlijke uitstraling krijgt. Fris dit seizoen je kapsel een tandje bij met blonde balayage.

Balayage is een techniek uit de vrije hand en tijdens het proces schildert uw stylist de kleur met de hand op uw haar in plaats van het aan te brengen met de folietechniek. Lees verder om enkele balayage blonde ideeën te ontdekken die je op je eigen haar kunt rocken.

1. Klassieke Balayage Kleur

blond balayage haar naturel
Een makkelijke, ingegroeide look die er moeiteloos uitziet en aanvoelt. Foto credit: Craig Alexander

Een volwassen look zoals deze is de koningin van de moeiteloze kleur. Het houden van een huidtint flatterende natuurlijke tint bruin rond het grootste deel van je gezicht maakt dit een niet-zo-harde verandering terwijl je nog steeds “blond wordt”. Deze langzame vervaging van je basiskleur naar koele lichtere uiteinden schreeuwt strandgodin. Zorg ervoor dat je vocht terugvoert in je haar met een voedende shampoo.

Houd de kleur levendig door TRESemmé Color Revitalize Shampoo en Conditioner!

2. Kies voor warmere tinten

blonde balayage donker
Laat je haar ‘knallen’ met balayage. Foto credit: Craig Alexander

Voor een edgier look die niet zoveel bleeksessies vereist, probeer een warmere blondine die iets hoger begint. Als je je bobkapsel uitgroeit en in die tussenfase is dit een leuke manier om een verandering aan te brengen zonder de lengte op te offeren waar je zo hard voor hebt gewerkt. Plus, hoe geweldig ziet deze tint eruit met een gedurfde rode lip?

3. Ga voor een lichtere blondine

blonde balayage haartrends om te proberen
Voor een salonbezoek dat grote verandering brengt… en gaat maanden mee.

Voor een meer gedurfde kijk op deze relaxte look, probeer strengen blond die een centimeter of twee van jouw kant beginnen. Dit geeft u de meeste levensduur van uw investering en over een paar maanden maakt u nog steeds een statement met die moeiteloze volwassen sfeer.

4. Voeg Blond toe aan bruin haar

blonde balayage gouden highlights
Hints van goud maken deze look een must-try. Foto credit: Dvora

Voor een ingetogen en chique look die dimensie toevoegt zonder al te veel schade aan te richten, probeer kleine strengen goud in de uiteinden van je haar. Deze dunne stukjes kleur vangen het licht op en laat je die chocoladebruine lokken onderhouden. Win-win? Wij denken van wel.

5. Balayage op kort haar

blonde balayage pixie kapsel
Het bewijs dat het hebben van kort haar slechts het begin is van het proberen van verschillende stijlen.

Denk je dat je balayage niet kunt rocken met je korte haar? Denk nog eens goed na. Het toevoegen van strengen blond die dicht bij de wortels beginnen, geeft je een edgy rocker vibe. Deze stijl is een geweldige basis voor haaraccessoires en vraagt om een tijdelijke spray-on kleur.

6. Blonde Balayage op donker haar

blonde balayage donkerbruin
De balayage techniek zorgt voor een meer natuurlijke uitstraling. Foto credit: indigitalimaegs.com

Sommige donkerharige meisjes schrikken er meestal voor terug om een blonde tint aan hun haar toe te voegen. Blonde balayage kan er echter natuurlijk uitzien tegen je haarkleur wanneer het met de juiste tint wordt gedaan. Kies voor een ashy tint blond die geleidelijk aan brutaler wordt naar de uiteinden van je haar. De sleutel is om de balayage je natuurlijke donkere kleur te laten benadrukken en er niet van weg te nemen.

7. Blonde Balayage op natuurlijk haar

blond balayage haar naturel
We houden ervan om wat blonde balayage toe te voegen aan de uiteinden van natuurlijke krullen. Prachtige!

Verlevendig die krullen met balayage highlights. Wees niet bang voor blond, vooral in de warmere seizoenen. Laat je highlights op natuurlijke wijze door je ringetjes linten om je krullen te laten knallen. Vooral merkbaar op wash-and-go’s, deze techniek nevertheless ziet er ook geweldig uit op een groot aantal andere krullende kapsels en stelt je in staat om te genieten van een nieuwe levendigheid op donkere tinten.