7 manieren om krullend haar ’s nachts te behouden

Als je gezegend bent met een golvend, krullend of natuurlijk krulpatroon, is het leren om je krullen ’s nachts te behouden essentieel voor het opzetten van een gezonde haarroutine. En niet alleen vanwege de afgeplatte rotzooi waar je ’s ochtends mee te maken krijgt. Woelen en draaien ’s nachts leidt tot haarbreuk, kroezen en vervelende klitten. Lees verder voor een ultieme gids over hoe je slaapt met krullend haar en ’s ochtends wakker wordt met glanzende, veerkrachtige lokken.

Is het beter om te slapen met haar omhoog of omlaag?

Het is beter om haar op te trekken voor de nacht. Wanneer je je krullen bovenop legt, ga je niet letterlijk op je spoelen liggen en zal het gewicht van je hoofd geen krullen in je haar breken terwijl je slaapt. Dit zorgt er ook voor dat krullen aan alle kanten dezelfde definitie hebben, zelfs als je liever maar aan één kant slaapt. Je kunt ook op een zijden of satijnen kussensloop slapen zonder extra bedtijdkapsels te doen.

Wanneer je krullend haar naar bed draagt in een updo, zorg er dan voor dat je je haar niet te strak inpakt of vastbindt – dit kan haarwrijving en hoofdpijn veroorzaken. Hieronder staan de beschermende kapsels om te slapen met krullend haar, samen met onze stapsgewijze begeleiding.

Meisje met natuurlijk krullend haar

#1: Wikkel je haar in een zijden sjaal

Het wikkelen van krullend haar in een zijden sjaal is een van de beste nachtelijke kapsels die een krullend meisje kan stylen (evenals de beste manier om op gekruld haar te slapen zonder het te verpesten).

Hier is hoe krullend haar te wikkelen om te slapen:

 1. Neem een zijden of satijnen sjaal en vouw deze in een driehoek. Houd de glanzende kant buiten, want deze is zachter en geeft nog meer zachte verzorging aan je krullen.
 2. Draai het om en leg het op je schouders als een sjaal.
 3. Haal je haar terug, breng de uiteinden van de sjaal omhoog en bind ze om je hoofd. Je krullen mogen niet uitsteken.
 4. Neem het driehoekige stuk aan de achterkant en trek het omhoog. Houd het uiteinde van de sjaal met één hand vast en gebruik een vrije hand om al je krullen in een haarborst te duwen die je zojuist hebt gemaakt.
 5. Trek nu het uiteinde naar voren en stop het onder de knoop om het op zijn plaats te houden. Stop vervolgens alle andere stekende uiteinden of secties.
 6. Neem twee uiteinden en bind ze aan de achterkant vast. Maak de wrap niet te strak om hoofdpijn te voorkomen.

Merk op dat deze methode helpt om vocht vast te houden, krullen te beschermen en te voorkomen dat je haar ’s nachts tegen een kussensloop wrijft. Daarom wil je misschien ook een zachte sjaal om andere nachtelijke kapsels wikkelen.

Haar gewikkeld in een zijden sjaal om te slapen

#2: Plop je krullen

Ploppend haar met een katoenen T-shirt wordt vaak gebruikt in een krullende meisjesmethode en mollige methode als een manier om het luchtdroogproces te versnellen of als een manier om te gaan slapen met je haar nat. In feite werkt het goed voor nat of droog haar en je kunt dezelfde methode gebruiken om ook op de tweede of derde dag met krullend haar te slapen.

Hier is hoe krullend haar te plop:

 1. Neem een katoenen T-shirt en leg het plat voor je neer met de mouwen weg van je lichaam. Gebruik geen hoge oppervlakken, omdat u uw haar over het t-shirt moet draaien; je bed of een stoel kan geweldig werken.
 2. Draai je haar om en plaats het in het midden van een T-shirt.
 3. Neem het gedeelte dat van je af is en leg het op je hoofd.
 4. Gebruik de T-shirtarmen om het hoofd om te wikkelen en aan de voorkant vast te binden.
 5. Stop er eventuele plakstukken in.

Als je de wrap aan de achterkant wilt binden, begin dan gewoon met het plaatsen van het T-shirt met de mouwen dichter bij je lichaam. Als je direct na het douchen naar bed gaat, overweeg dan om vocht kwijt te raken door je natte haar met één t-shirt te micropoppen en het vervolgens een nacht met een droog shirt te ploffen om ongemak te voorkomen.

Haar gepoept met een T-shirt

#3: Ananas en Medusa Clipping

Ananas is de meest voorkomende do voor krullend haar ’s nachts. Om een ananaskapsel te creëren, draai je je hoofd om, strijk je de krullen glad met je handen en trek je je haar omhoog in een zeer hoge losse paardenstaart. Gebruik een statische haarband of scrunchie.

Merk op dat ananas alleen het beste werkt voor middellange kapsels: als je lokken lang zijn, slaap je uiteindelijk op je gekrulde paardenstaart; evenzo kun je niet al je korte haar omhoog trekken. Medusa clipping is een hack die beide problemen oplost:

 • als je lang krullend haar hebt, trek dan delen van je ananas dichter bij de bovenkant van je hoofd en knip ze met klauwklemmen;
 • als je haar kort is, sla dan de ananas over en trek gewoon secties omhoog en knip ze bovenop.

Overnight Kapsel met Medusa Clipping

#4: Maak een Ananasbroodje

Een andere manier om een ananas aan te passen voor het slapen met lang krullend haar, is door hem in een losse knot te draaien. Volg deze stappen:

 1. Draai je hoofd om en werk met je handen om al je krullen in een hoge paardenstaart te verzamelen.
 2. Bind de paardenstaart een keer vast met een elastiek.
 3. Wanneer je de paardenstaart voor de tweede keer door het elastiek trekt, stop dan halverwege en trek de haaruiteinden er niet doorheen.

Voor een betere bescherming kunt u een satijnen motorkap of sjaal bovenop uw losse knot plaatsen. Dit houdt je haar de hele nacht beschermd.

Ananasbroodje om te slapen met lang krullend haar

#5: French Braid Your Curls

Franse vlecht maakt het mogelijk om krullen rond de kruin van je hoofd uit te rekken, terwijl de uiteinden een beter gedefinieerd krulpatroon hebben. Als dit is wat je wilt bereiken, moet een Franse vlecht zeker deel uitmaken van je krullende haarnachtroutine.

Hier is hoe je krullend haar kunt vlechten:

 1. Borstel je haar niet; werk in plaats daarvan alleen met je vingers. Sectiehaar dat verschillende lokken bij elkaar pakt en hun uiteinden ontwarert.
 2. Begin met vlechten door een groot stuk haar aan de bovenkant van je hoofd te verzamelen en het in drie gelijkmatige strengen te scheiden.
 3. Draai de drie stukken als in een traditionele vlecht door de rechter naar het midden over te steken.
 4. Begin met het toevoegen van nieuw haar: pak haar van de zijkant van de streng die je wilt oversteken en combineer het met de streng zelf.
 5. Ga door met het proces totdat je de nek van je hoofd bereikt, voltooi dan het maken van een traditionele vlecht met de resterende lengte en doe een haardas aan het uiteinde.

Wil je krullen aan de kroon niet zo veel uitrekken, ga dan voor twee Franse vlechten. Houd er rekening mee dat je ’s nachts twee gelijkmatige vlechten moet hebben om ’s ochtends aan beide zijden krullen van dezelfde grootte te hebben.

Franse vlecht op krullend haar

#6: Maak Bantoe Knopen

Bantoe knopen zijn een populair beschermend kapsel voor natuurlijk haar. Wat een variant voor slapen anders maakt, is dat je de secties of het afscheid niet gelijkmatig hoeft te maken; het kapsel duurt dus slechts een paar minuten:

 1. Scheid je haar in 7-12 secties van ongeveer 3 tot 4 centimeter breed. U hoeft niet meteen alle secties te maken. Begin met het maken van drie of vier Bantoe-knopen aan de voorkant en ga dan geleidelijk naar de volgende raw.
 2. Neem haar uit één sectie en draai het een paar keer om zich heen, waardoor een spoel ontstaat.
 3. Wikkel de opgerolde streng om zich heen in een klein knotje.
 4. Stop de uiteinden onder de spoel of zet ze vast met bobby pinnen of clips.
 5. Maak nieuwe secties en draai Bantu-knopen met het resterende haar.

Als je golvend haar hebt en wat strakkere verende krullen wilt, houd je gekrulde gedraaid in kleine knopen. Aan de andere kant kan het draaien van grotere secties je helpen om ’s nachts meer losse kruldefinitie te geven aan strakke natuurlijke krullen.

Bantu Knopen Gemaakt om te slapen op Krullen

#7: Slaap op een zijden of satijnen kussensloop

Zoals eerder vermeld, kun je je haar behouden door op een zijden kussensloop te slapen. Merk op dat de methode kroezen en breuk voorkomt, maar het is nog steeds beter om je haar omhoog te brengen als je niet wilt dat het gewicht van je hoofd je krullen platdrukt.

Als een zijden of satijnen kussensloop nog steeds op uw boodschappen- of cadeaulijst staat, of als u aarzelt of deze iets zou veranderen aan uw haarverzorging, probeer dan deze hack:

 1. Leg je zijden sjaal plat op een oppervlak met de glanzende kant naar beneden.
 2. Leg je kussen erop op de manier dat de hoeken van de sjaal aan elke kant van het kussen uitsteken.
 3. Trek aan de tegengestelde uiteinden en bind ze bovenop je kussen. Doe vervolgens dezelfde truc met de andere twee uiteinden.
 4. Strijk en stop eventuele klevende zijkanten glad en draai het kussen ondersteboven. Voila! Een kussen met een zijden kussensloop is klaar!

DIY zijden kussensloop voor het behoud van haar 's nachts

Hoe wakker te worden met krullend haar

Voor een perfect krullend kapsel op de tweede en derde dag na het wassen, hydrateer je het haar met een masker of een leave-in conditioner voordat je naar bed gaat en herleef je krullen de volgende ochtend:

 1. Trek haar en wortels en geef je krullen wat shake om het volume terug te brengen naar de bovenste secties. Als je nog meer lift nodig hebt, breng dan haarpoeder aan en wrijf het in je wortels.
 2. Geef wat mist aan de secties die restyling nodig hebben; knijp of draai ze vervolgens rond je vinger om strakkere spoelen te creëren.
 3. Gebruik lotion of serum om eventuele kroesachtige krullen glad te strijken en de tips te definiëren.

Krullen spuiten om de structuur nieuw leven in te blazen

Op geen enkele manier mag het nachtelijke kapsel je ervan weerhouden om een goede nachtrust te krijgen! Na onze tips over hoe te slapen met krullend haar, zou de nacht niet langer de nachtmerrie moeten zijn voor je krullen ook niet.