7 split hair color ideas to Rock Half en Half Hair in 2023

Vind je het moeilijk om te beslissen welke toon je je haar vervolgens moet verven? Overweeg om een gespleten kleur te krijgen! Serieus, half en half haar is een revolutionair concept voor avontuurlijke vrouwen die graag hoofden draaien. Blijf lezen om van mijn ervaring te leren en een aantal fantastische ideeën voor gespleten haarkleur te zien!

Wat is gespleten haarkleur?

Half en half haar (of gespleten kleurstof) is wanneer je het haar in het midden verdeelt en elke helft een andere kleur verft. Dit kan variëren van subtiele, natuurlijke kleuren tot gedurfde, contrasterende kleuren. Het is de perfecte manier om een unieke look te bereiken waarbij iedereen vraagt hoe je het hebt gedaan.

Mijn ervaring met half en half haarkleur

Ik heb ongeveer een jaar half en half haar gehad en het is een van die kleuren die ik mis! Ik koos voor een subtielere aanpak en bleef bij de natuurlijke tonen. Ik kreeg dagelijks complimenten en voelde me helemaal uniek, wat een echte vertrouwensbooster was. Bovendien was de dagelijkse styling zo leuk! Gescheiden in het midden gaf me het meeste contrast, maar ik kon aan de ene of de andere kant scheiden voor een totaal andere look.

Hoewel deze haarkleur het leukst is, kun je voor een aantal kleine uitdagingen komen te staan. Het kan moeilijk zijn om de juiste make-up te kiezen als je met twee verschillende tinten te maken hebt. Ik worstelde met het vinden van de juiste tint blush of oogschaduw om een warme kant en een koele kant aan te vullen. Het kan ook moeilijk zijn om de juiste haarproducten te vinden voor beide zijden als ze verschillende niveaus van lichtheid hebben. De lichtere kant van mijn haar voelde altijd droger aan, terwijl de donkere kant zijn gezonde toestand behield. Na wat vallen en opstaan loste ik snel eventuele uitdagingen op en bleef ik van mijn haar houden!

7 split haarkleurideeën

Half en half haar is de perfecte manier om jezelf buiten de norm uit te drukken. Laten we door een aantal fantastische gesplitste kleurstoffen bladeren om geïnspireerd te raken en te zien hoe verschillende kleuren elkaar aanvullen.

1. Hoog contrast

Hier is een voorbeeld van een hoog contrast half en half haar. Ik hou hiervan omdat het warme en koele tonen combineert om een echt gedurfd statement te maken. Deze combinatie van trendy grijze en gele haarkleur is slechts één voorbeeld.

2. Zwart-wit

Ik hou van deze klassieke Cruella de Vil stijl half en half. Beide kanten leven aan weerszijden van het spectrum en creëren een hoofddraaiend effect dat ook tijdloos is.

3. Sorbet op twee manieren

Het subtielere effect van deze stijl is hypnotiserend. Je zou hier de hele dag naar kunnen staren om te proberen te beslissen welke kant je favoriet is.

4. Onderhoudsarm, high-fashion

Het balayage-effect van dit half-en-half haar is echt indrukwekkend. Hiermee kun je nog steeds al het plezier hebben en niets van het onderhoud.

5. Roze en Groen

Met dit split hair color idee creëer je een feestelijke look door te spelen met je oogschaduwpalet. Make-up blogger Lauren Rohrer gebruikte groene en roze kleuren om haar half en half haar te matchen. Snoezig!

6. Tumblr-esthetiek

Teder en toch pittig, tumblr-meisjes houden van half- en halfhaaroplossingen omdat ze zich willen onderscheiden van de massa. Onnodig te zeggen dat dergelijke meisjes de voorkeur geven aan pastelkleuren.

7. Blonde ontmoet perzik

Warmblond en pastel perzik zijn twee meest modieuze kleuren van de komende seizoenen, dus als je je modepunten wilt verdubbelen, is split dye zeker een optie om te overwegen.

Hoe verf thuis te splitsen?

Ik knip en kleur haar professioneel, daarom ben ik meestal sceptisch als het gaat om doe-het-zelf tips. Doe het ALLEEN zelf als je vertrouwen hebt in je vaardigheden en weet wat je doet. Vooral als je eerst je lokken moet bleken. Er zijn een aantal goede en inspirerende YouTube-tutorials voor sluwe dames die sterk besloten hebben om kleurstof thuis te splitsen. Dit is bijvoorbeeld Crystal Lindy die probeert om zilveren en zwarte kleuren tegelijk te rocken:

Als je niet dapper genoeg bent om je haar te splitsen, zijn er enkele veiligere alternatieven, zoals het dragen van een half en half pruik of het gebruik van tijdelijke haarverf. Wees creatief!

Vond je deze split hair color ideeën leuk? Volg mij op Instagram voor haarideeën en foto’s van mijn tevreden klanten. Laten we samen mindful en intentioneel schoonheid cultiveren!

Roze en blauw gespleten haar
Strawberry Blonde vs Brunette Haar
Geel en grijs gespleten haar
Zwart-wit half en half haar
Korte bob met perzikgradiënt
Donkerbruin haar met smaragdgroene en pruimenstukken
Half Groenblauw Half Mandarijn Kapsel
Grijs en roze gespleten haar
Perzik en blond steil haar