7 stijlvolle ideeën voor lang grijs haar die vrouwen er niet ouder uit laten zien

Ooit een vrouw trots zien pronken met haar natuurlijke grijze haar en denken: “Ik wou dat ik dat kon doen!”?

Nou, dat kan zeker! Jonge vrouwen die hun haar asgrijs verven, is de populairste trend geworden – terwijl oudere vrouwen hun natuurlijke lange grijze haar omarmen als een teken van zelfacceptatie.

Wat je redenen ook zijn om grijs haar te hebben – het is zeker een manier om de status quo te pushen.

Lees verder om erachter te komen hoe ik mijn lange zilveren haar begon te omarmen, hoe ik ervoor zorg – en waarom ik ervan hou!

Hoe mijn grijze haarreis begon

Ik zat in de San Fernando Valley met een vriend, keek naar onze kinderen die speelden en besprak het leven. Ik stond op het punt van scheiden – wankelend tussen wanhoop en opwinding. Ik wist dat ik klaar was voor een grote verandering en we bespraken en fantaseerden enthousiast – zoals alleen vrouwen dat kunnen doen.

Hoe kunnen we ONS stempel drukken?

Het was 2010 en ik was 40 jaar. Er werd in die tijd veel gesproken – hoewel we het nu dagelijks in talloze memes lezen – over het idee dat de weg naar succes ligt in het ontdekken en zijn van ons meest ‘authentieke’ zelf.

Ik vond het leuk – en het was logisch.

Terwijl ik naar huis reed en hierover nadacht, vroeg ik me af hoe ik dit in mijn leven kon toepassen. Ik had me net ingeschreven voor een yoga docentenopleiding. Door de yogische filosofie begon ik te versmelten met de persoon die ik wilde worden – in plaats van de vrouw die ik geacht werd te worden.

Dus, na meer dan 20 jaar mijn haar te hebben verven, besloot ik om echt te gaan leven!

Lange Zilveren Kapsels

Omdat ik mijn ware zelf was, betekende dit dat ik niet langer zou verdoezelen wie ik was. Ik was niet langer bereid om te vechten om mijn huwelijk te behouden – noch om te vechten om te behouden wat een “jeugdige verschijning” moest zijn.

Het was een daad van verzet om mijn waarheid te omarmen. Ik heb de keuze gemaakt om mijn lokken kort te knippen en een jaar lang door een proces te gaan om het uit te laten groeien.

In 2011 was mijn haar meer zout en peper dan grijs – maar twee jaar na dit proces had ik eindelijk mooi en natuurlijk lang zilverhaar. Ik stond klaar om mijn nieuwe carrière als ouder model te beginnen. Door de markt te betreden als een klassiek grijs haarmodel, kon ik dit platform gebruiken om een gevoel van vrijheid bij te dragen aan vrouwen ouder dan 50.

Hoe ik mijn grijze haar verzorg

Mijn routine is de afgelopen twee jaar radicaal veranderd! Ik ging van volumineuze lange grijze lokken naar dun en broos haar vanwege fluctuerende hormonen, levensstressoren en dieet.

Het zomerklimaat in Zuid-Californië leent zich voor kortere kapsels. Dus om mijn haar een voller uiterlijk te geven, ben ik overgestapt van lange grijze kapsels – en nu is het kapsel dat ik draag iets korter.

Om de gezondheid van de hoofdhuid te verbeteren en haaruitval te helpen voorkomen, ben ik onlangs begonnen met het gebruik van Pura’dor om de twee dagen. Mensen vertellen je altijd dat hoe minder je haar wast, hoe gezonder het zal zijn. Wat ik persoonlijk ontdekte was precies het tegenovergestelde – de oliën zorgden ervoor dat mijn lokken uitvielen door de haarzakjes te blokkeren!

Ik vind het belangrijk om ook je haar van binnenuit te verzorgen. Ik zorg ervoor dat mijn haar de voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft door een Biotine vitaminesupplement te nemen.

Ik gebruik ook Aveda Thickening Tonic om volume en dikte toe te voegen, en Clairol Shimmer Lights shampoo om mijn zilveren haar op te frissen en op te fleuren. Mijn stylingroutine omvat veel haarborstelen en zelden verwarmd gereedschap gebruiken. Eén keer per week trakteer ik mezelf ook op een kokosolie hoofdhuidmassage – het voelt heerlijk! Ik ben hoopvol dat mijn verzorgende haarroutine mijn haar zal versterken en de oorspronkelijke glans zal herstellen.

Haarproducten voor lang grijs haar

Mijn favoriete zilveren kapsels om te dragen

Als het gaat om kapsels, hou ik van natuurlijke en gemakkelijke looks die mijn gezicht complimenteren.

De meeste dagen doet een makkelijke Franse twist met een eetstokje de truc. Er zijn echter dagen die vragen om een meer verfijnd, sexy of jeugdig kapsel.

#1: Rommelige High Updo

Als je haar golvend is zoals het mijne, is hier een styling hack voor jou. Wanneer u op zoek bent naar een rommelige updo, gebruik dan grote zachte sponsrollers om het kinky haar glad te strijken. Dat heb je niet nodig als je een blow-out hebt gehad – je updo ziet er natuurlijk moeiteloos en elegant uit! Wanneer je haar mooi glad is, draai je het losjes in een knot bovenop je hoofd en gebruik je bobby pinnen om de knot op zijn plaats te houden.

Messy Updo voor lang zilver haar

#2: Geborstelde volumineuze lokken

Poetsen en kammen in elke richting zorgt meestal voor voldoende volume voor mij. Als ik de deur uit moet rennen – maar dringend een beetje “oomph” aan mijn lokken moet toevoegen, gebruik ik droogshampoo. Het werkt elke keer!

Lange zilveren lokken geborsteld terug

#3: Zachte Hollywood Sloten

Als vrouwen houden we er soms van om uit te geven aan schoonheid. Gelukkig werk ik samen met een kapper in mijn bedrijf! Op deze foto zie je de creatie van mijn vriendin Donna. Ze gebruikte een grote krultang op schoon en droog haar. Ze wikkelde mijn gelaagde lokken los en om het strijkijzer. We hebben royaal haarlak gespoten – en de look was compleet!

Lang grijs golvend kapsel

#4: Casual Pony

Ik draag mijn haar zo vaak mogelijk! Ik heb echter gehoord dat het terugtrekken het haarzakje verzwakt. Ik zorg er altijd voor dat het los zit en niet te strak – maar ik hou ervan om kapsels weg van het gezicht te hebben!

Zilvergrijze paardenstaart

#5: Glamoureuze zijpartij

Als het gaat om kapsels, hou ik ervan om het door elkaar te halen! Een zijdeel kan sexy en leuk zijn. Ik hou van een overweldigende knal en het is gemakkelijk om dat te bereiken met een zijdeel. Of je haar nu steil of golvend is – je kunt deze elegante look nog steeds creëren.

Lange Zilveren Kant Gescheiden Kapsel

#6: Elk kapsel – Plus een hoed!

Ik draag graag hoeden!! Ze maken meteen een intrigerender uiterlijk – en zijn zo’n fantastisch accessoire. Hoeden zijn ook mijn go-to als er een kilte in de lucht hangt en je je lokken moet beschermen tegen het weer – maar je hebt geen reden nodig om een hoed te dragen!

Lang los zilver haar met een pet

#7: Bardot Bangs

Ik heb altijd gedacht dat knallen speels en jeugdig zijn! Eens per jaar zoek ik naar trendy knallen om me door te laten inspireren, neem ik een stapel foto’s mee naar mijn stylist en vraag ik of de mijne klaar is! Ik heb geluk, want ik kan mijn haar altijd terugborstelen als dat nodig is. Knallen zijn flirterig – en ze kunnen gemakkelijk een monotone look transformeren.

Natuurlijk grijs schouderlengte kapsel

Als je me wilt volgen voor meer mode- en stylingideeën, kun je me vinden op Instagram of mijn website bezoeken. Omarm je lange grijze haar en laten we mooie zilveren kapsels dragen!