7 stijlvolle korte kapsels voor de ultieme make-over

Er is niets bevrijdender dan je haar af te hakken! Wanneer je voor de grote snit gaat, overweeg dan stijlvolle korte kapsels als een manier om je look te veranderen met een moderne touch. Om je te helpen, delen we enkele van onze favoriete klassieke, stijlvolle korte kapsels met de beste mix van stijlen die tijdloos en trendy zijn. Lees verder om geïnspireerd te raken door deze collectie geweldige stijlvolle short cuts te bekijken.

1. Slank zijdeel

stijlvolle korte kapsels met strak haar
Probeer een strakke nieuwe look uit. Foto credit: indigitalimages.com

Wordt het zelfs chiquer dan dit korte kapsel? Deze zijdelingse, stijlvolle kortharige look wordt gedragen op een zeer eenvoudige stompe snit. Het recht doorsnijden van je korte lokken zorgt voor een knapperige, schone rand (en is een van de populairste trends van dit jaar). Het verhoogt onmiddellijk de stijlfactor, zolang je maar kunt voorkomen dat je haar op de bodem uitsteekt, ook wel driehoekig haar genoemd! Style deze snit gelikt voor de ultieme fashion-forward look. We houden van hoe TRESemmé TRES Twee Extra Stevige Controle Gel en een fijntandige kam verfijn dit kapsel het beste.

2. Gekrulde Bob

stijlvolle korte kapsels als een korte golvende bob
Krullen geven een nieuwe draai aan een gewone bob.

De curled-under bob is een van die klassieke korte kapsels die er goed uitzien op vrouwen van elke leeftijd. Deze look geeft het haar ook een beetje retro-gevoel, terwijl het volledig bewijst dat ja, je kunnen krul kort haar! Gebruik je favoriete skinny krultang en draai het haar rond een 1/2-inch loop om je haar te krullen. Je kunt door de krullen borstelen met een borstel met zwijnenborstels voor een satijnachtige, vintage afwerking. Houd je krullen intact met Suave Professionals Captivating Curls Mousse Cream

3. Gedefinieerde, Curly Pixie

stijlvolle korte kapsels met gekrulde pixie
Gedefinieerde krullen sass up elke short cut! Foto credit: Dvora

Denk je dat je alleen bob-length haar kunt krullen? Denk nog eens goed na! We houden van deze gedraaide, lang-op-de-top pixie cut. Om haar van deze lengte te krullen (zonder jezelf te verbranden!) krul je je haar horizontaal, niet verticaal. Pas wel op als je zo dicht bij je hoofdhuid krullen! We houden van hoe het eruit ziet als deze show dat stijlvol kort haar ook volledig structureel en modieus kan zijn.

4. Moderne Pixie

stijlvolle korte kapsels met een moderne pixie
Een coole, moderne pixie cut is een klassieker op zich. Foto credit: indigitalimages.com

Op zoek naar een superkorte pixie met wat persoonlijkheid? Om korte stijlvolle kapsels zoals deze look te bereiken, breng je je haar naar de andere kant waarin je het normaal draagt. Borstel het af met een borstel met zwijnharen en strijk vervolgens eventuele kroezen of flyaways glad met TRESemmé Keratin Smooth Serum.

5. Stomp kort kapsel

stijlvolle korte kapsels met de stompe bob
Deze botte bob-and-bangs combo is zowel een schattige als zelfverzekerde look om te proberen. Foto credit: indigitalimages.com

Dit vintage-geïnspireerde kapsel geeft ons totale mod vibes. Wij houden van stijlvolle korte kapsels die een combinatie zijn van twee trends in één. In dit geval is het deze gepolijste bangs-and-chin-length-bob-mix die er volledig draagbaar uitziet, maar ook een beetje geavanceerd is. Draag deze stijl met steil haar, versterkt met een glanzend warmtemiddel voor de ultieme strakke look.

6. Bob met Baby Bangs

stijlvolle korte kapsels met pony's
Babybangs gaan niet snel weg! Foto credit: indigitalimages.com

Micro-bangs waren een van de toptrends van de afgelopen seizoenen, en deze catwalkfavoriet is een look die nog steeds sterk is in dit jaar. We zijn vooral dol op deze look als een eigenzinnige twist op klassieke korte kapsels. Maar we moeten je waarschuwen: Micro-bangs is zeker een verplichting (voor je föhn en haarknipschaar, om te beginnen). Zolang je klaar bent voor de dagelijkse routine, is deze look zo de moeite waard.

7. Asymmetrische Bob

stijlvolle korte kapsels met golven
Er gaat niets boven een golvende bob met een heleboel definitie. Foto credit: indigitalimages.com

En dan is er nog het kapsel als je iets langer nastreeft. Als dit is je eerste uitstapje naar stijlvol kort haar, het is misschien gemakkelijker om voor een iets langere asymmetrische bob te gaan. Het heeft ooit zo-zo-iets langere lagen aan de voorkant, wat je meer opties geeft en er geweldig uitziet als het in golven wordt gedaan.

Heb je meer stijlvolle korte kapsels nodig om je nieuwe look te inspireren? Bekijk deze coole korte haar ideeën.