7 tips voor hoe te slapen met lang haar zonder het te beschadigen

Geloof het of niet, maar de meeste van onze haarbreuken en gespleten haarpunten treden op wanneer we onze zeer belangrijke schoonheidsslaap hebben. Het voorbereiden van je haar voor het slapengaan kan de kwaliteit van je haar drastisch verbeteren, waardoor haarbreuk, ruwe follikels en zelfs de noodzaak om verwarmde haarhulpmiddelen te gebruiken, worden geminimaliseerd. Blijf lezen voor klassieke en frisse ideeën over hoe te slapen met lang haar.

Hoe haar te beschermen terwijl je slaapt

Of je nu de conditie van je haar wilt verbeteren of op zoek bent naar een geschikt kapsel om te dragen voor het slapengaan, deze 7 tips om je haar te beschermen terwijl je slaapt, zullen je helpen wakker te worden met zachter, gezonder en beter beheersbaar haar in de ochtend.

#1: Probeer nooit naar bed te gaan met nat of vochtig haar

Haar is het meest kwetsbaar als het nat of vochtig is. Dit komt vooral omdat de eiwitten (bekend als keratines) die in elke follikel aanwezig zijn, een veel zwakkere binding vormen wanneer ze nat zijn. Wanneer je borstelt, slaapt of speelt met nat haar, rekt het haar uit en vervormt het de follikel in plaats van terug in vorm te klikken. Deze onnodige stretching en wrijving beschadigen het haarzakje, waardoor je ruw, gebroken en beschadigd haar krijgt.

Gebruik na het wassen van je haar een microvezeldoek om voorzichtig droog te deppen en overtollig water te verwijderen. Misschien wilt u het drogen van uw haar afmaken met een haardroger, maar zet het niet op de hoogste warmteoptie. Vermijd ook het borstelen van je haar als het nat is en gebruik in plaats daarvan je vingers of een kam met brede tanden om de klitten te verwijderen.

#2: Breng haarolie aan voor het slapengaan

Het aanbrengen van haarolie op droog haar zal helpen om je lokken ’s nachts gehydrateerd te houden. Oliën creëren een beschermende laag rond elke follikel, die helpt breuk en gespleten haarpunten te minimaliseren. Als je de neiging hebt om ’s ochtends wakker te worden met droog en onhandelbaar haar, kan het aanbrengen van dagelijkse haarolie voor het slapengaan echt helpen om de droogheid en haarwrijving ’s nachts te temmen, plus het voorkomen van verdere breuk tijdens het slapen.

Een geschikte haarolie die je dagelijks kunt gebruiken, zonder dat je haar vettig aanvoelt, is Arganolie. Deze Marokkaanse olie zal ook de haarschacht binnendringen en het haar van binnenuit herstellen, waardoor je haar zacht en beter beheersbaar aanvoelt.

#3: Slaap op een zijden kussensloop

Traditionele kussenslopen worden over het algemeen gemaakt van katoen en hoewel er verschillende katoenen tellingen zijn waaruit u kunt kiezen, gaat er voor maximaal comfort niets boven een kussensloop gemaakt van zijde! Als je op een missie bent om de beste tips te vinden over hoe je met lang haar kunt slapen, dan kan investeren in een zijden kussensloop van goede kwaliteit de kwaliteit van je haar echt verbeteren, evenals je schoonheidsslaap.

Zijden kussenslopen zijn zachter en een stuk zijdeachtiger om aan te raken dan katoenen kussenslopen, wat betekent dat je haar ’s nachts minder wrijving zal ondervinden en gemakkelijk van de kussensloop zal glijden zonder onnodige spanning en ruwheid van het haarzakje te veroorzaken. Haarwrijving tijdens het slapen is een van de meest voorkomende oorzaken voor gespleten haarpunten, droog en broos haar.

#4: Wikkel je haar in de Flower Curl en word wakker met bouncy curls

Het vinden van een geschikt kapsel voor bed dat je haar zowel beschermt als stylet terwijl je slaapt, lijkt misschien een bijna onmogelijke missie om te bereiken … totdat je de Flower Curl probeert! Deze nachtelijke haarkrul is een briljant haargereedschap, ontworpen om ’s nachts te worden gedragen om je haar te beschermen en te krullen.

Het haar wordt voorzichtig in de krultang gewikkeld en aan de bovenkant van de hoofdhuid geplaatst, zodat u zonder ongemak van links naar rechts kunt rollen en zonder op uw eigen haar te rollen. Dit bedtijdkapsel beschermt je lokken, minimaliseert nachtelijke haarwrijving en geeft je de volgende ochtend ook de mooiste krullen!

Gerelateerd bericht: 7 manieren om krullend haar ’s nachts te behouden

#5: Draag een zijden pet

Het dragen van een zijden pet zal helpen om verdere nachtelijke bescherming aan te moedigen. Dit komt vooral omdat je haar mooi in de dop zit, waardoor je natuurlijke oliën de lengte van je haar kunnen verzorgen en beschermen terwijl je slaapt. Investeren in een zijden dop van goede kwaliteit is cruciaal, omdat goedkope satijn- of zijde-imitaties eenvoudigweg niet hetzelfde effect zullen hebben als een 100% zijden dop.

Het dragen van een zijden slaapmuts ’s nachts voorkomt klitten, kroezen en nachtelijke haarwrijving, wat de belangrijkste oorzaken zijn voor haarbreuk en gespleten haarpunten.

#6: Breng een wekelijks nachtelijk haarmasker aan

Wanneer heb je voor het laatst een haarmasker aangebracht? De gewoonte om een wekelijks nachtelijk haarmasker aan te brengen, zal niet alleen de conditie van je haar verbeteren, maar zal ook helpen kroezen, droogheid te temmen en verdere breuk te voorkomen. Soms is het de beste manier om met lang haar te slapen! Ons haar is uiterst delicaat en heeft behoefte aan constante liefde, zorg en aandacht; het aanbrengen van een wekelijks nachtelijk haarmasker zorgt ervoor dat je haar essentiële voedingsstoffen en vitamines opneemt terwijl je slaapt. Een haarmasker van goede kwaliteit helpt je haar te herstellen, versterken, verzorgen, verzachten en temmen. Het haarmasker dat ik kies is Coco &Eve kokosnoot behandeling.

Breng één keer per week een goede hoeveelheid haarmasker aan op je hoofdhuid en haar voordat je naar bed gaat. Plaats en bevestig het haar in een bovenste knot, met behulp van een zachte scrunchie. Misschien wilt u ook een kleine handdoek op uw kussensloop plaatsen om ongewenste haarmaskervlekken te voorkomen! De volgende ochtend was je het masker uit en style je zoals gewoonlijk.

#7: Zorg ervoor dat je haar vrij is van producten voordat je naar bed gaat

Haarspray, hairextensions en haaraccessoires kunnen je haar echt beschadigen tijdens het slapen, waardoor onnodige klitten, droogheid en breuk ontstaan. Haarsprays bevatten alcohol en laten je haar broos aanvoelen en er broos uitzien, evenals beschadigd bij regelmatig gebruik. Zorg er altijd voor dat je haar vrij is van haarspray voordat je naar bed gaat.

Hairextensions en haaraccessoires, zoals strakke haarbanden en haarclips, kunnen verstrikt raken in je haar, waardoor gespleten haarpunten en breuk ontstaan. Kies altijd zachte producten die zijn ontworpen om ’s nachts te worden gedragen, zoals krultangen voor ’s nachts, zijden scrunchies en zijden haarmutsen.

Als je dit artikel over slapen met lang haar leuk vond, volg dan mijn Instagram-account, waar ik mijn haarverzorgingsgeheimen en tips deel!