7 uitstekende manieren om grijs haar te bedekken

Het is eerlijk om te zeggen dat tegen de tijd dat we een bepaalde leeftijd hebben bereikt, we allemaal ons eerlijke deel van de grijzen hebben verdiend. Deze tekenen van veroudering zijn echter niet iets dat we allemaal omarmen. Wanneer je nog niet klaar bent om wit haar te omarmen, wordt grijze dekking een belangrijk onderdeel van je haarroutine.

Of u nu die willekeurige grijze strengen wilt camoufleren of grijze wortels tussen kleuren wilt bedekken, wij hebben alle oplossingen om u te helpen.

Grijze dekking: ken uw opties

Grijs worden is een natuurlijk proces waar ons haar doorheen gaat. Ondanks de groeiende steun van de grijze haargemeenschap zijn echter niet alle vrouwen klaar om over te stappen. Uiteindelijk betekent dit dat we ons moeten committeren aan regelmatige permanente kleuring.

Het is echter geen gemakkelijke oplossing.

In feite stelt het een aantal andere uitdagingen, zoals het vinden van de juiste kleur voor koppig grijs haar en het omgaan met grijze wortels tussen kleurafspraken. Zelfs als je ervoor kiest om over te stappen op witte lokken, kan het lange en ongemakkelijke proces van het uitgroeien van grijs haar ervoor zorgen dat je je zilveren lokken wilt camoufleren of tonifiëren. Hier zijn de beste opties om te proberen.

#1: Onderhoudsarme kleur om grijs haar te bedekken

Het verven van grijs haar is een serieuze verplichting, vooral als je te maken hebt met vroege vergrijzing. Wortel concealers en toners (waarover later meer) kunnen je helpen om willekeurige grijze haren te camoufleren en all-over verven uit te stellen. Nadat je bent begonnen met regelmatig kleuren, denk dan aan de manieren om kleurafspraken minder frequent te maken en wortelgroei – minder opvallend.

De algemene overtuiging is dat het het moeilijkst is om grijze wortels op donker brunette haar te verbergen. Het verven van je haar in een andere tint en het hebben van de hergroei van zwart haar vermengd met grijze lokken kan echter nog gênanter zijn. Tijdelijke sprays en poeders kunnen wonderen doen en helpen de hergroei te bedekken voor de volgende kleursessie. Als u echter niet klaar bent om uw haarroutine uit te breiden, is het misschien goed om een meer onderhoudsarme kleur te kiezen.

Je kunt de hergroei bijvoorbeeld minder opvallend maken door grijs haar te vermommen met highlights. Een slimme mix van ashy highlights en lowlights kan je een verbluffende look geven, zonder de noodzaak van frequente touch-ups. Asblond is een andere onderhoudsarme kleur om grijs haar te bedekken.

#2: De wortels thuis bijwerken met permanente kleur

Je bent misschien gewaarschuwd om je haar thuis niet duizenden keren te kleuren. Toch floreert de box dye-markt, dus velen van ons slagen met de optie. De frequente kleur oeps eindigt met de wortels die verschillen van de rest van je haarkleur. Om dit te voorkomen, breng je de dooskleurstof gedurende 20 minuten aan op de grijze wortels, breng je de kleurstof vervolgens aan op de haarlengte en wacht je nog eens 10 minuten om een naadloze mix te krijgen.

Populaire dooskleurstofmerken bieden nu ook handige touch-up kits. Clairol Nice’n Easy Root Touch-Up en L’Oreal Magic Root Rescue garanderen een gelijkmatige kleuring van wortelgroei en hardnekkige grijze dekking. U kunt kiezen tussen een verscheidenheid aan tinten die bij uw basiskleur passen of natuurlijke schaduwwortels imiteren.

#3: Shampoo om grijs haar te bedekken

Een andere manier om grijs haar te kleuren, is door kleurafzettingsshampoo te gebruiken die je haar pigmenteert terwijl het wordt gereinigd. Een paarse shampoo die wordt gebruikt om de koperachtige tinten te verwijderen en een blauwe shampoo die wordt gebruikt om bruine tinten te verbeteren, zijn de bekendste voorbeelden. Kleurafzettingsshampoos zijn tijdelijke toners en hebben niet de intensiteit van een haarverf. Deze kunnen je echter een zacht balayage-effect geven, waarbij de witte lokken eruit zien als geaccentueerd haar.

Als je van de paarse tint houdt, kun je je grijze haar tonifiëren met een paarse shampoo die geleidelijk zal vervagen naar grijs en zilver. Als je dat niet doet, zijn er ook veel andere tinten die je kunt proberen. Pure Blends heeft bijvoorbeeld shampoos met sassy rode, koperen en goudsbloempigmenten, dus je kunt verwachten dat je deze tonen ziet in plaats van de witte strengen. Een uitstekende optie als je haar gelijkmatig grijs wordt en er geen harde scheidslijn in je haar zit.

#4: Wortel poeder

Haarpoeder en andere vermelde opties bieden verder tijdelijke grijze haarbedekking, die u elke dag of ten minste na elke wasdag opnieuw moet aanbrengen. Wortelpoeder is eenvoudig aan te brengen en doet ook dienst als dunner wordende haaroplossing en wenkbrauwenvuller. Om goede resultaten te krijgen, neem je voldoende poeder op de borstel en duw je het poeder recht op het grijs. Clairol Concealing Powder heeft de laatste tijd veel populariteit gewonnen vanwege de verscheidenheid aan tinten en een concurrerende prijsstelling.

#5: Wortelspray

Wortelspray is een ander populair type wortelverberger. Het belangrijkste voordeel is dat je grotere gebieden heel snel kunt bedekken, zonder enige moeite. Het is echter minder nauwkeurig dan een poeder of een mascara en je moet wel je gezicht en doek bedekken.s bij het toepassen ervan. L’Oreal Magic Root Cover Up is onze favoriet en een zekere gok om aan te bevelen.

#6: Haar Mascara

Een haarmascara of een brush-in haarkleur is een andere manier om grijs haar te bedekken zonder een kleurstof, wat perfect is als je kleine gebieden wit haar hebt. Of je kunt het gebruiken in combinatie met een spray om grijs haar zachtjes langs de haarlijn en bij slapen te bedekken. Dit zorgt ervoor dat je geen vlekken op je hoofdhuid maakt en dat je haar er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Het is ook de beste onder de wortel concealers als je ook je wenkbrauwenkleur wilt verbeteren.

#7: Touch-Up Sticks en Potloden

Nog een andere tijdelijke touch-up oplossing is een kleurstick of potlood. Die van Everpro is een goede optie om te proberen, vooral als je ook hun touch-up spray gebruikt. De sticks zijn zeer compact, creëren een natuurlijke wasvrije look en maken een zeer nauwkeurige toepassing mogelijk. Ze duren echter niet erg lang en kunnen tegen de avond beginnen te schilferen. Experimenteer om te weten of dit voor u werkt.

Om de beste resultaten te krijgen met tijdelijke touch-ups, moet je experimenteren met tinten. Je zult vaak merken dat het kiezen van een lichtere haarkleur ervoor zorgt dat het er natuurlijker uitziet. Voor medium bruinen kunnen lichtbruine tinten bijvoorbeeld een veel betere match zijn. Breng ook geen enkele vorm van wortel concealer aan op het natte haar, het verspilt het product gewoon.

We moeten ons niet schamen voor een paar grijzen – we hebben ze uit ervaring verdiend. Als u echter de behoefte voelt om te bedekken, zijn er zoveel opties om uit te kiezen dat u er zeker van bent dat u degene vindt die het beste bij u past.

Uitgelichte afbeelding via Instagram