8 Beste stylingproducten voor kort fijn haar om te proberen in 2023

Ik heb vele uren verloren met het spelen met mijn pixie-cut, experimenteren met verschillende manieren om het te stylen en me een weg banen door honderden producten om onderweg een hele reeks favorieten te vinden. Als iemand met geblondeerd en overbewerkt haar, is mijn doel om zoveel mogelijk gezondheid in mijn haar te behouden terwijl het er fantastisch uitziet. In dit artikel deel ik enkele van de beste stylingproducten voor kort fijn haar en leg ik uit hoe je ze kunt gebruiken.

1. Kleur Wow Dream Coat Spray

Dit product is een allround heilige. Het is een beschermende jas voor je haar; het beschermt tegen de gevreesde vochtigheidspluis. Het is gewichtloos, dus je kunt je haar erin drenken en geen residu voelen zoals je bij sommige producten kunt. Er is ook een Dream Coat speciaal voor krullend haar.

Styling Tips: Deze spray moet het allerLAATSTE product zijn dat u gebruikt voor het föhnen en vereist een sectie-voor-sectie föhnen om er de beste glasachtige haarresultaten uit te halen. Dus, als je van plan bent om gewoon een ruwe blast dry te doen, sla dan misschien het gebruik van deze spray die dag over. Het zal geen schade aanrichten; het krijgt gewoon niet de optimale resultaten.

Kleur Wow Dream Coat Spray

2. Kevin Murphy Powder Puff of Redken Powder Grip

Ik heb deze twee producten samengebracht omdat ik er niet tussen kan kiezen. Ik zweer bij volumepoeders voor het grootste deel van de styling om een heel aantal redenen. Ze houden zo goed vast (handig, want dat is het hele punt). Ook zijn ze herwerkbaar. Haren gezakt? Geen probleem, haal je vingers weer bij de wortels en manipuleer weer op hun plaats! Het beste van alles is dat ze onzichtbaar zijn; mensen willen over het algemeen zacht uitziend haar dat er fantastisch moeiteloos uitziet en alsof er geen product in zit. Redkens’ Powder Grip is de sterkste van de twee en perfect voor die fauxhawk-stijl die je niet meerdere keren per dag wilt repareren. Powder Puff heeft nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid houvast, maar ik vind het net iets buigzamer, dus het is een van de beste stylingproducten voor kort fijn haar!

Styling Tips: Je kunt gemakkelijk te veel gebruiken, dus ga in het begin stabiel; je kunt altijd meer toevoegen. Het komt er vrij snel uit, dus ik heb de neiging om het rechtop te houden en de fles snel te knijpen, zodat het eruit ‘puft’; het geeft je gewoon iets meer controle. Zorg er ook voor dat je het aantrekt bij de wortels van je haar.

Kevin Murphy Poeder Puff

3. Color Wow Style op steroïden Texturizing Spray

Deze textuurspray is zorgvuldig geformuleerd om gekleurd haar helder, lichtgewicht en gezond te houden.

Style on Steroids is geweldig voor het verbeteren van de textuur zonder het haar te laten verzwaren of knapperig. Het borstelt goed uit en is bouwbaar. Het is geen haarlak, dus verwacht geen ultieme grip van dit product, want dat is niet wat het doet.

Styling Tips: Om die ‘pieced’ outlook te krijgen, zal ik precies dat doen, beetje bij beetje uithakken en sprayen, of sprayen op mijn vingertoppen en dan mijn haar uittrekken, waardoor de spray op het haar wordt overgebracht. Er is geen echte goede of foute manier om dit te doen; doe gewoon wat voor jou werkt!

Kleur Wow Steroïden Texturizing Spray

4. Redken Wax Blast Haarlak

Dit is een ander vast onderdeel van mijn stylingroutine, ik gebruik deze kleine “beaut” nu al meer dan tien jaar en ik zie het ook niet snel opgeven. Nee, het is niet de sterkste spray wax, maar ik vind het echt leuk. Ik hou van het bouwbare karakter ervan; het is geweldig voor het toevoegen van textuur aan je haar, laat het er niet vettig uitzien en het ruikt alsof je net uit de salon bent gestapt.

Styling Tips: Het is een bouwbaar product, dus het geeft je zo veel of zo weinig houvast / textuur als je wilt. Ik heb de neiging om het in lagen te leggen, het te laten bezinken en er dan op terug te komen en opnieuw te beoordelen. Ik zal dit altijd gebruiken bij het maken van mijn fauxhawk!

Redken Wax Blast Haarlak

5. TIGI Bed Hard Head Haarlak

Wil je niet dat je haar de hele dag/nacht kromp? Dit is degene voor jou! Het bestaat al altijd en doet precies wat er op het blik staat! Een van de beste stylingproducten voor kort fijn haar, het is perfect voor die wilde avonden uit of gewoon die dagen waarop de wind aanhoudend is.

Styling Tips: Spray niet te dicht bij je haar; het kan er uiteindelijk een beetje plakkerig uitzien. Het is nogal een ‘natte’ spray, dus wacht tot het tussen de lagen droogt, anders kan je haar te zwaar worden en gewoon instorten, waardoor al het volume en de textuur verloren gaan waar je slaaf van bent geworden. Houd er ook rekening mee dat deze spray niet opnieuw werkbaar is, dus zorg ervoor dat je echt tevreden bent met de stijl en positionering voordat je deze gebruikt om hem op zijn plaats te bevestigen!

TIGI Bed Hard Head Hairspray

6. Kleur Wow Cult Gunstite Haarlak

Nog een haarlak, ik weet dat ik het weet, hoeveel haarlak kan een persoon nodig hebben? Ik wil graag een keuze hebben, wat kan ik zeggen? Deze haarlak is veel flexibeler dan TIGI’s Hard Head en is ook bouwbaar, dus het is geweldig voor algemeen dagelijks gebruik, maar ook geschikt voor langdurig vasthouden. Het is een geweldige allround spray, echt waar. Het is ook niet wat ik een ‘natte’ spray zou noemen; het komt eruit als een fijne mist, wat altijd welkom is!

Kleur Wow Cult Favoriete Haarlak

7. ghd keramische radiale haarborstel

Ik gebruik graag keramische ronde borstels van ghd, variërend van maat 1 tot maat 4, afhankelijk van mijn haarlengte op dat moment. Deze borstels behouden hun warmte om een snellere föhn mogelijk te maken. Natuurlijk zijn er andere alternatieven op de markt, maar al mijn stijlen worden hiermee bereikt.

Styling Tips: Werk met kleine secties, plaats de borstel in het wortelgebied en richt de warmte van uw droger op het vat.

ghd Keramische Radiale Haarborstel

8. ghd professionele sterkte föhn

Deze haardroger zorgt voor een salonafwerking in de helft van de tijd, vooral met super kort haar. Mijn stylingroutine is zoveel sneller sinds ik deze föhn ben gaan gebruiken. Ook heb ik gemerkt dat het gladdere blowouts levert met minder kroezen, wat essentieel is voor mijn gekleurde en overbewerkte haar. Het beschikt over variabele warmte-instellingen, twee snelheden voor aangepaste controle en een coole opnameknop om stijlen in te stellen.

Styling Tips: Als je wat extra tijd hebt, schakel dan over naar een koelere modus omdat frequente hitte het haar beschadigt, zelfs als je tonnen beschermende sprays en modieuze hete gereedschappen gebruikt.

ghd Professionele Sterkte Föhn

Dus daar heb je het. Dit zijn lang niet alle beste stylingproducten voor kort fijn haar, maar ze zijn mijn meest gebruikte! Ik hoop dat dit je een beetje heeft geholpen. De haarproductenwereld kan een beetje een mijnenveld zijn. Het zou geweldig zijn om je op mijn Instagram te zien. Voel je vrij om me te taggen en DM.

Kleur Wow Dream Coat Spray
Kevin Murphy Poeder Puff
Kleur Wow Steroïden Texturizing Spray
Redken Wax Blast Haarlak
TIGI Bed Hard Head Hairspray
Kleur Wow Cult Favoriete Haarlak
ghd Keramische Radiale Haarborstel
ghd Professionele Sterkte Föhn