8 manieren om grijs haar te verbeteren en het op natuurlijke wijze te laten glanzen

Als vrouw van 45 met grijs haar heb ik ontdekt dat mijn haar nog steeds een helpende hand nodig heeft om het er op zijn best uit te laten zien, omdat wit haar er dof uit kan zien en gevoelig is voor vergeling en droogheid.

Gelukkig zijn er enkele eenvoudige manieren om de kleur te verbeteren en grijs haar zacht en glanzend te maken. Immers, als je ervoor kiest om je grijzen door te laten komen, kun je ze net zo goed de ‘wow’-factor geven. Dat gaat als volgt.

Waarom grijs haar speciaal onderhoud nodig heeft

Tenzij je voortijdig grijs wordt, is het proces van vergrijzing zowel natuurlijk als onvermijdelijk. In feite is grijs haar ook een overgangstoestand voor ons haar voordat het volledig wit wordt. Het is een mengsel van gepigmenteerd haar en wit haar zonder pigment in de lokken dat het algehele uiterlijk van grijs geeft.

Terwijl steeds meer vrouwen hun grijzende haar omarmen, is zachte verzorging nodig om de witte lokken helder en vrij van gele tinten te houden. Hoewel de extreem grove textuur van grijs haar slechts een mythe is, kan grijs haar echt grover aanvoelen vanwege de vermindering van de olieklierproductie. Dit is een natuurlijk verschijnsel naarmate we ouder worden, daarom kunnen producten die dit compenseren echt helpen om grijs haar er goed uit te laten zien.

8 Beproefde en geteste grijze haartips

We leven in een wereld waar er oplossingen zijn voor de meeste van onze uitdagingen en grijs haar is geen uitzondering. Als je nog steeds niet zeker weet wat je met grijs haar moet doen, zal het volgen van deze tips ervoor zorgen dat je het verschil sneller merkt dan je zou verwachten:

#1: Dubbel reinigen met Shampoo

Kies shampoos voor drogere haartypes. Zorg ervoor dat je je haar twee keer shampoo geeft en concentreer je op de wortels, niet op de uiteinden, van je haar. De eerste reiniging zorgt ervoor dat je hoofdhuid volledig schoon is en de tweede zal alle ophopingen op het haar verwijderen. Terwijl je spoelt, zal het sop de rest van je haar zachtjes reinigen.

Ik ben vorig jaar begonnen met dubbele reiniging met fantastische resultaten. Ik zorg er graag voor dat mijn producten helder of wit zijn, omdat ik niet graag verkleuring riskeer. Deze vochtbalancerende shampoo van Philip Kingsley zal een grote hulp zijn voor je haar.

#2: Gebruik een conditioner voor je haartype, niet voor je haarkleur

Gebruik een conditioner die geschikt is voor jouw haartype en textuur. Als je fijn haar hebt, ga dan niet te zwaar op de conditioner, terwijl als je haar dik en van nature grover is, ga dan voor producten die zwaarder zijn.

Het enige verschil tussen wat ik deed voordat ik grijs werd in vergelijking met nu mijn haar grijs is, is dat ik nu twee keer hydrateer en de tweede conditioner 5 minuten laat zitten voordat ik ga spoelen.

Ik breng conditioner aan op het midden tot de uiteinden van mijn haar en gebruik een kam met brede tanden om eventuele knopen te verwijderen. Ik spoel dan af en breng een tweede toepassing van conditioner aan en laat het 5 minuten staan voordat ik het spoel.

Volgens shampoo houd ik mijn producten graag wit om verkleuring te voorkomen. Nogmaals, het is moeilijk om Philip Kinglsey’s Moisture Balancing Combination Conditioner te verslaan voor fijner haar. Als je haar dik en grof of erg droog is, ga dan voor Philip Kingsley Moisture Extreme Enriching Conditioner, die helpt om drogere haartypes zacht en glanzend te houden en het vochtgehalte van je haar aan te vullen.

#3: Breng Leave-In Conditioner aan op de uiteinden

Het aanbrengen van een leave-in conditioner op je uiteinden zal een verschil maken voor het vochtgehalte van je grijze haar en het meer glans geven. Ik was bang dat het achterlaten van ‘leave in’ conditioner in mijn haar me het gevoel zou geven dat ik een productopbouw heb; het enige wat ik voelde was echter gewoon een zachter en zijdeachtiger grijs haar.

Toen ik het eenmaal had geprobeerd, bleef ik een zijdezachte finish in mijn haar creëren nadat het was opgedroogd. Er zijn een aantal fantastische producten die er zijn, maar de Kerastase Citaplasm is naar mijn mening de beste, vanwege de zachte paarse kleur die elke vergeling tegengaat. Het fungeert ook als een warmtebeschermer. Dit is het hardst werkende grijze haarproduct dat ik bezit en is een must voor mensen met grijs haar.

#4: Vergeet nooit om Heat Protect te beschermen

Als je je haar verwarmt, kan warmte je haar uitdrogen, waardoor het dof en grof wordt. Naast een leave-in conditioner, moet u een warmtebeschermer gebruiken om de schade te minimaliseren.

Er zijn er veel op de markt, maar Wella Thermal Protect is briljant. Nogmaals, omdat het een licht paarse kleur heeft, wat perfect is voor grijze haartypes en de sprayfles het gemakkelijk maakt om door de lagen van je haar te verdelen.

#5: Benader heat styling met de nodige voorzichtigheid

Om je zout- en peperhaar glanzend en gehydrateerd te houden, houd je de warmte tot een minimum beperkt. Probeer warmte te gebruiken op een medium instelling om verbranding te voorkomen, wat zal resulteren in verkleuring en gespleten haarpunten of erger.

Ik gebruik af en toe stijltangen op een lagere hijop niveau, maar nooit vaker dan één keer per week. Ik laat mijn haar ook van tijd tot tijd met een natuurlijke golf om het een pauze te geven van het stylen.

De andere manier waarop ik mijn witte haar style, is door het op natuurlijke wijze te laten drogen en dan een krultang te gebruiken, opnieuw op een medium setting. Gelukkig staat mijn favoriete merk van hete stylingtools, Cloud Nine, dit toe. Dit geeft me heerlijke stuiterende golven tot de volgende shampoo.

Ik moet vaak mijn haar tussen de wasdagen door strekken met vlechten en andere kapsels. Hier zijn de kapsels voor de overgang naar grijs haar of voor wanneer je zilveren haar volledig is gegroeid.

#6: Voorkom gele vlekken op grijs haar

Als je meer witte strengen hebt dan donkere, dan heb je zeer waarschijnlijk vergeling en verkleuring. Het is onvermijdelijk, vooral als je in een gebied met hard water woont, in chloorwater zwemt of in een vervuilde omgeving werkt.

Als u in een van deze categorieën valt, kan het gebruik van een paarse shampoo elke andere wasting en / of kleurverlies tegengaan en u helpen grijs haar wit te houden. De L’Oreal Colour Correct Anti-Brassiness Shampoo is een van de beste die ik heb geprobeerd, en het is goedkoop.

Er zijn ook een aantal geweldige zachte toning shampoos of grijze haarspoelingen op de markt die kunnen helpen. Een van mijn favorieten is Bold Uniq’s Toning Shampoo. Welk merk je ook kiest, blijf uit de buurt van blauwe toners, omdat de mix ervoor kan zorgen dat haarlokken groen worden.

Als je het niet zeker weet, ga dan voor producten die gericht zijn op grijs haar. Soms kun je achterblijven met een paarse tint, die nooit langer duurt dan een paar wasbeurten. Als dit gebeurt, verminder dan de hoeveelheid tijd dat u het product de volgende keer in uw haar laat. Ieders haar heeft verschillende niveaus van porositeit, dus begin met het voor de minimale tijd in te laten en indien nodig op te werken.

#7: Gebruik een verzorgend masker

Ongeacht of je haar zout en peper, wit haar of grijs is, zorg ervoor dat je een haarmasker doet na het gebruik van blauwe shampoos. Helaas hebben ze de neiging om je lokken uit te drogen, dus volg indien mogelijk een masker op om de conditie van je haar te verbeteren.

Nogmaals, gebruik een masker dat geschikt is voor je haartype, niet voor kleur. Mijn all-time favoriet is Kerastase Masquintense. Ze hebben er een voor fijn haar en een voor dik haar.

#8: Stel de scène in

Nu heb je de informatie die je nodig hebt om voor je grijze haar te zorgen. Je zult echter verrast zijn om te zien hoe slimme make-up en kleding je haarkleur echt kunnen laten opvallen.

Het is maar al te gemakkelijk om vast te komen te zitten in een sleur naarmate we ouder worden, vooral als het gaat om wat we dragen, onze make-up en kleur. Beslissen om je natuurlijke haarkleur te omarmen kan de perfecte gelegenheid zijn om nieuwe manieren te proberen om je look op te stylen. Er zijn genoeg inspirerende influencers en blogs en mijn eigen Instagram-pagina, @silver_styling, zit vol met haar, make-up en stylingtips om je op weg te helpen. Hier is een make-up tutorial om je te helpen inspireren met je make-up.

Ik ken veel vrouwen die een complete transformatie hebben doorgemaakt als gevolg van een keuze om de kleurstof te laten vallen en hun grijzende haar te omarmen. Het is tenslotte gewoon een andere haarkleur.

Houd er rekening mee dat haar deel uitmaakt van ons lichaam, dus we kunnen niet wegkomen met het noemen van de noodzaak van goede hygiëne, een gezond en uitgebalanceerd dieet en veel water – tot 2 liter per dag. Dit zal helpen om je nieuwe haargroei in topconditie te houden. Als je ook de bovenstaande tips implementeert, heb je grijze lokken die opvallen en je trots maken op je zilveren strengen.