8 modieuze Mohawk-kapsels voor vrouwen van Haute tot Head-Turning

Hoera voor de vrouwelijke mohawk revival! We hebben de laatste tijd verschillende mohawk-kapsels voor vrouwen in het straatbeeld gezien, en we kunnen niet meer gestookt zijn. Dit hoofddraaiende korte kapsel is even punky en doordrenkt van erfgoed, en is ook een transformerende look voor diegenen die op zoek zijn naar een drastische haarverandering. Scroll naar beneden voor een shortlist van enkele van onze favoriete keuzes voor mohawk kapsels voor vrouwen. Vrouwvriendelijke opties in overvloed, maak je geen zorgen:

1. De Blowout

mohawk kapsels voor vrouwen met textuur
Met korte mohawkkapsels zoals deze kun je het veranderen door wat textuur aan je toplengtes toe te voegen.

Voor veel vrouwen lijken mohawk kapsels voor vrouwen te extreem of “out there” voor het echte leven. Eerlijk gezegd is dit edgy, vrouwelijke mohawk kapsel gewoon een undercut met de top up-styled en op zijn plaats gehouden met wat gel en haarlak. Deze donzige, getextureerde weergave heeft lengtes die gelijkmatig worden gesneden en geföhnd voor volume, en vervolgens worden besproeid met een stevige haarlak (we houden van de bouwbare uithoudingsvermogen van Bed Head van TIGI Hard Head Hairspray) voor een gecontroleerde ruiming.

2. Zijscheren

floppy mohawk kapsels voor dames
Zijgeveegd geschoren haar is een zachtere kijk op een ernstig up-styled mohawk.

De zijgeschoren ‘havik’ is een coole optie voor vrouwen die meer veelzijdigheid willen. Draai je haar om om je vervaging bloot te leggen, en het is 100 procent rockstar; draai het haar om om het te verbergen en je hebt een subtielere look. Sommige vrouwen vinden het leuk om een side shave te stylen met het franje naar voren voor een zachtere take. Korte mohawk kapsels, zoals deze, laten je spelen met je haar. In dit geval een lichtgewicht haarolie, zoals TRESemmé Botanique Schade Herstel Olie Elixer, helpt vocht en glans te geven zonder het kleverige gewicht naar beneden te brengen.

3. De all-out

hoge mohawk kapsels voor dames
Bind de rest van je haar in een baby paardenstaart als je een volle, superhoge mohawk wilt dragen.

Meer gebruikelijk in creatieve, avant-gardistische ruimtes zoals mode en haarshows, extreme mohawks voor kapsels voor vrouwen zijn looks die toch het vermelden waard zijn. De echt gedurfden kunnen ervoor kiezen om dit kapsel in al zijn onvervalste – en zeer gehulde – glorie te dragen, met elk deel van de middelste strook, omhoog. Bereik dit met een compromisloze mohawkgel zoals Bedhoofd van TIGI Hard Head Mohawk Gel, en lik de rest van je haar terug in een paardenstaart. Meer begeleiding nodig? Bekijk een korte post over het onderhouden en stylen van deze look.

4. De Kroonhavik

crown mohawk kapsels voor dames
Föhn het haar naar voren om het lichaam te creëren. Zoals je kunt zien, kunnen mohawk kapsels voor vrouwen ook golvend en romantisch zijn.

Sassy en stijlvol, een gezwollen kapsel met het grootste deel van het haar hoog en naar voren opgestapeld op de kruin is een geweldige iteratie voor mensen met krullend, golvend of natuurlijk getextureerd haar. Op voorwaarde dat de rest van je haar strak en / of vervaagd is aan de zijkanten, rug en slapen, zou het een makkie moeten zijn om de pony omhoog en opgetild te krijgen. Gebruik de hulp van een volumineuze mousse, zoals Dove Style+Care Volume Versterker Mousse, en hark met je vingers door de franje en haarlijn. Föhn met een ronde borstel in een opwaarts trekkende beweging en laat het haar vervolgens langs de wenkbrauwen naar voren vallen. Werk af met wat haarlak om vast te houden.

5. De Purist

highlight mohawk kapsels voor dames
Voeg wat kleur toe om de dingen op te fleuren.

Een definitief mohawkkapsel, vrouwelijk of anderszins, heeft haar dat in een strook omhoog staat van de voorhoofdshaarlijn helemaal tot aan de achterkant van het hoofd, met de zijkanten geschoren. Deze look werd voornamelijk gesneden als een magere ondersnijding, maar met een “staart” die geleidelijk in lengte verkort tot aan de nek. Deze look is het best gestyled met wat matte crème, zoals Bedhoofd van TIGI Manipulator Matte, of met een stevige gel, zoals TRESemmé TRES Twee Extra Stevige Controle Gel, voor een volumineuze pracht die niet zal wijken.

Wil je meer edgy korte kapsel inspiratie? Bekijk deze geweldige kapsels just op tijd voor het nieuwe seizoen.