9 Beste behandelingen om gefrituurd haar te repareren en te herstellen

Jullie, onze lieve lezers, vragen regelmatig wat advies hoe je gefrituurd haar kunt redden. Welnu, de toverstaf voor beschadigde sloten bestaat niet. Je manen zijn echter niet hopeloos. Leer hoe je gefrituurd haar thuis kunt repareren en welke salonbehandelingen in jouw geval het beste zijn.

Stel je voor dat je net je donkere haar platinablond hebt geverfd. Je vond het resultaat erg leuk. Alles was in orde totdat je je haar waste. Het probleem is, dat je lokken onverwacht broos en levenloos werden. Je favoriete conditioner is hulpeloos. Stop met je kapper de schuld te geven! Het is moeilijk te zeggen hoe je haar zal reageren op een plotselinge verschuiving in kleur, maar meestal is het min of meer schadelijk. Denk beter na over hoe u uw sloten nu kunt helpen repareren.

gefrituurd haar

Instagram / @the_ridiculous_hairstylist

Home Remedies voor gefrituurd haar

Maak je geen zorgen, alle hoop is niet verloren! De volgende zijn enkele van de beste huismiddeltjes die u zullen helpen bij het repareren en herstellen van beschadigde uiteinden, beoordeeld van de eenvoudigste tot meer geavanceerde. Het beste van deze thuisoplossingen is dat de meeste van hen in het comfort van uw eigen huis kunnen worden gedaan. Bovendien zijn ze ideaal voor degenen die niet bereid zijn om nog een cent uit te geven.

Medium gefrituurd haar

Instagram / @kellysimoneshelton

#1: Buh Bye Straggly eindigt

Helaas voor extreem beschadigde uiteinden is de enige oplossing om ze kwijt te raken. Er is niets dat kan worden gedaan om enig leven in die stukjes te herstellen, omdat ze aan de slechtste kant zijn geweest en de dupe zijn geworden van het hele fiasco. Zodra je kapper de uiteinden knipt, zul je je al een stuk beter voelen, omdat je meer veerkracht zult merken en een straaltje leven in je haar zult ontkiemen.

haar trim

Foto credit: Pixabay

#2: Shampoo Minder

Of je nu beschadigd haar hebt of niet, de agressieve chemicaliën in commerciële shampoos ontdoen het haar van zijn natuurlijke oliën. Shampoo slechts 1 of 2 dagen per week zal je manen meer gevoed en gehydrateerd houden. Als jij dit niet bent, probeer dan om de dag je haar te wassen met natrium- en sulfaatvrije shampoos.

#3: Vind je wonderbaarlijke haarmasker

Je haar is van zijn natuurlijke kleuren gerukt om het punt te bereiken waar het nu is. Door het proces is de textuur van je haar aanzienlijk veranderd en hoofdhuidoliën zijn nu niet in staat om de nieuwe omgeving bij te houden. Om de lokken te herstellen, hebben we dus hulp van buitenaf nodig, maar je wilt geen met chemicaliën beladen maskers op je haar smeren en het volledig verpesten. Neem de natuurlijke route en ga voor zelfgemaakte maskers.

Rijk aan eiwitten, zullen ze helpen bij het herstellen van de elasticiteit en sterkte van het haar, waardoor het niet nog meer afbreekt. Enkele van de beste haarmaskeringrediënten voor beschadigd haar:

  • Ei en honing conditionering masker.
  • Azijn en honing duo voor droge lokken.
  • Haarversterkende yoghurt en ei tandem.
  • Marokkaanse herstellende olie voor permanenten.
  • Hydraterend mayo- en avocadomasker.
  • Kokosolie voor extreem beschadigd haar.
  • Repareren van olijfoliemasker voor droge uiteinden.
Haarmasker met natuurlijke ingrediënten

Instagram / @organic_white_honey

#4: Leave-In Conditioner is je redder

Het afzetten van warmtestylingsproducten zorgt ervoor dat je haar er in eerste instantie uitziet als suikerspin, maar er zijn producten om de kroes te temmen. Verrassen! Leave-in conditioners zijn je beste vrienden in het ontwarren en het beter beheersbaar maken van je haar. Maar vergeet niet om redelijk te gebruiken, want te veel van het product kan leiden tot zeer slap en vettig haar.

Gefrituurd Blond Haar

Instagram / @codakisahair

#5: Stop met föhnen en rechttrekken!

Naast bleken is het gebruik van stijlgereedschappen (stijltang bijvoorbeeld) ook een van de redenen waarom je haar beschadigd is. Je wilt je haar niet beroven van dat kleine leven dat het overhoudt. Wees vriendelijk en begin je lokken aan de lucht te drogen. In het begin ga je het haten. Maar geloof me, binnen een paar dagen zul je beginnen te luisteren naar wat je haar nodig heeft en het precies dat voeden. En gebruik in de toekomst altijd hittebeschermende haarproducten tijdens het stylen, zonder uitzonderingen.

door hitte beschadigd haar

Instagram / @podepech

Salonbehandelingen die gefrituurd haar repareren

Dus… sommigen van ons willen nog steeds professionele handen om te zorgen voor de haarmisdrijven die we hebben gepleegd, alleen maar omdat we er zeker van zijn dat we eindelijk in veilige handen zijn en die niet van extra verwennerij houden terwijl ze nog steeds hun dode haar laten repareren! Hieronder volgen enkele van de beste behandelingen in de salon en producten die we met de hand hebben geselecteerd voor ernstig beschadigd haar.

#6: Hair Plumping/Filler Behandeling

Deze professionele behandeling is geweldig voor gekleurd haar, omdat het hyaluronzuur en ceramiden erin diep hydrateren en de haarzakjes reconstrueren en versterken. Het hervult en bouwt naadloos de haarstructuur op, waardoor het haar een nieuw leven en een ongelooflijke houvast krijgt. Haar ziet er netjes gecondenseerd, opnieuw gevuld en ultra glanzend uit. Hoewel deze behandeling meestal 6 tot 8 shampoos duurt.

Glanzend gezond haar

Instagram / @poshthesalon.bkk

#7: Deep Conditioning Hot Oil Behandeling

De klassieke in-salon hete oliebehandelingen zijn nog steeds onze topkeuzes in het repareren van bewerkt, beschadigd haar, zoals oliecoats en vult de gaten en chips op de haarschacht veroorzaakt door bleken en verven. Het voorkomt ook dat vocht ontsnapt uit de nagelriemen op de haarschacht, wat resulteert in voller, veerkrachtiger en beter hanteerbaar haar. Zitten onder een hete droger tijdens de behandeling helpt ook om de olie volledig geabsorbeerd te krijgen in de hoofdhuid, waardoor het meer gevoed wordt en je haar zijdezacht wordt.

Glanzend Medium Natuurlijk Haar

Instagram / @tiploveshair

#8: De Olaplex Behandeling

Deze behandeling is een game changer voor de blondies! Olaplex in-salon behandeling wordt gemengd in kleur of gebruikt als een enkele behandeling zonder kleur op droog, beschadigd haar. Het is siliconen-, sulfaat- en ftalaatvrij. Wat het doet, is de gebroken disulfidebindingen in het haar opnieuw verbinden, wat resulteert in een verbeterde sterkte en structuur van het haar. Extra zacht, GEZOND haar, wat betekent geen schade – het is DE DROOM VAN ELK BLOND MEISJE, nietwaar?

voor na olaplex

Instagram / @samanthahairstylist

#9: Kerastase Fusio-Dosis Behandeling

Niet alle haartypes zijn hetzelfde, dus je haar kan anders beschadigd raken. Juist daarom is Fusio-Dose een zeer gepersonaliseerde behandeling. Een mengsel wordt gemaakt van de vier bases, elk gericht op iets – uitstraling, kracht, dichtheid en voeding. Verdere boosters worden toegevoegd voor andere haarproblemen zoals kroezen, schade, glans etc. Deze behandeling is geweldig omdat het het haarvolume verbetert en tegelijkertijd versterkt, en extra glans toevoegt, het haar reconstrueert en herstelt.

Kerastase Behandeling Effect

Instagram / @sylviatonyc

Ieders haar is anders. Sommige vrouwen hebben de neiging om meer problemen te hebben met haarprocedures dan anderen. Het is altijd belangrijk om te weten wat werkt voor JOUW haar. Of het nu gaat om thuiszorg of reparatiebehandelingen in de salon. Maar bovenal is geduld een schone zaak. Niets wordt van de ene op de andere dag bereikt. Er is veel TLC nodig om je lokken terug te krijgen naar waar het was. Dus omarm je lokken, toon ze wat liefde en ze gaan je heel erg bedanken!