9 Tips om zich te ontdoen van vet haar en hoofdhuid met Home Remedies

Iedereen heeft vet haar. Het haar en de hoofdhuid produceren van nature olie om het haar gezond en gevoed te houden. Het verschil van de ene persoon naar de andere is de hoeveelheid olie die door het lichaam wordt uitgescheiden, het vermogen om het op natuurlijke wijze te beheersen, het type haar en huid dat je hebt en het soort producten dat je gebruikt. Het gebruik van haarproducten die niet geschikt zijn voor je haar- en hoofdhuidconditie kan de hoofdhuid verder irriteren en je haar volledig ontdoen van voedingsstoffen. Dus hier is hoe je van vet haar afkomt!

Hoe zorg je voor vet haar?

Hier zijn negen remedies voor vet haar en bepaalde hoofdhuidaandoeningen die professionele stylisten aanbevelen om op te nemen in je schoonheidsroutine.

#1: Bepaal de juiste producten en behandelingen

Een consult met een professionele haarstylist over je haartype en je wasregime is essentieel. Maak een nauwkeurige lijst van al uw haarproducten en informeer naar de effecten van een verhelderende shampoo. Verduidelijkende shampoos zijn niet voor regelmatig gebruik en uw haarstylist kan aanbevelen dat dit product wordt gemengd met een vochtinbrengende shampoo, afhankelijk van uw haartype en hoofdhuidconditie.

Wees eerlijk tegen de stylist bij het beschrijven van eventuele problemen met je hoofdhuid, zoals de aanwezigheid van rode, schilferige vlekken of roos. Een consult met een professionele stylist bij een kapsalon met een brede selectie van haar- en hoofdhuidbehandelingen is de beste manier om de producten en behandeling te bepalen die bij u passen.

Na het ontvangen van de juiste hoofdhuidbehandelingen of detox-methode, gebruik je natuurlijke huismiddeltjes om een gezonde hoofdhuid te behouden.

Onze top-drie favoriete in de winkel gekochte producten voor vet haar zijn onder andere:

  • Aveda Pure Abundance Hair Potion – Dit is een poederformule die meer een matte look toevoegt aan glanzend, vettig haar en tegelijkertijd wortels een niet-vette volheid geeft.
  • Bumble and Bumble Sumowax – Deze sterke (maar niet plakkerige) wax is een geweldig stylingproduct voor mensen die op zoek zijn naar een sterke hold zonder de opbouw van normale wax. Haar voelt en ziet er natuurlijk uit en heeft nog steeds beweging en veerkracht.
  • Moroccanoil Oily Scalp Treatment – Dit product bevat gemberwortelextract waarvan is aangetoond dat het de talgproductie van uw hoofdhuid vermindert, evenals lavendelolie om het gevoelige gebied te helpen kalmeren.

#2: Gebruik droogshampoo- Spaarzaam

Voor degenen die hun haar niet elke dag willen wassen, kan het gebruik van een droogshampoo tussen de wasbeurten door helpen om de olie onder controle te houden. Droogshampoos absorberen de overtollige oliën bij de wortels en hoofdhuid. Experimenteer met merken droogshampoo, omdat bepaalde producttypen je haar vies en korrelig kunnen laten aanvoelen. Droogshampoos kunnen de hoofdhuid verder irriteren en sneller opbouw produceren. Voor sommigen is er misschien geen vervanging voor water en shampoo.

In het geval dat droogshampoo een must is, zijn hier onze top-drie aanbevolen keuzes:

Droogshampoo voor vet haar

Instagram / @queengr

#3: Verhoog of verlaag het aantal wasbeurten

Mensen met vet haar moeten mogelijk vaker shampoo gebruiken. Soms wordt vet haar veroorzaakt door productresten die niet grondig worden verwijderd tijdens het wassen, wat opbouw veroorzaakt. Deze opbouw hoopt zich op op de hoofdhuid en kan het haar vettig maken als het door het haar wordt geborsteld. Of het nu het haarproduct zelf is of te weinig wasbeurten die de opbouw veroorzaken, u moet experimenteren en de timing tussen de wasbeurten bepalen die bij u past.

Een verandering naar een zachtere shampoo kan nodig zijn met verhoogde wasbeurten. Het wordt aanbevolen om consistent te blijven met uw nieuwe wasschema voor de beste resultaten.

Sommige mensen moeten echter minder vaak experimenteren met wassen. Degenen die merken dat ze kort na het wassen en stylen vet haar hebben of last hebben van een jeukende en geïrriteerde hoofdhuid, wassen zich misschien te vaak. Het strippen van het haar en de hoofdhuid van natuurlijke oliën zal ervoor zorgen dat het lichaam meer olie produceert en uitscheidt. Nogmaals, professionele stylisten raden u aan consistent te blijven met uw nieuwe regime.

#4: Masseer de hoofdhuid

Een van de eenvoudigste hoofdhuidbehandelingen is een verandering in wastechniek. Masseer zachtjes een kleine hoeveelheid shampoo in de hoofdhuid en haarwortels waar de olie wordt geproduceerd. Masseer zachtjes en grondig om geen verdere irritatie te veroorzaken. De uiteinden van je haar worden voldoende gereinigd als de shampoo door het haar wordt gespoeld.

Er zijn natuurlijke huismiddeltjes voor hoofdhuidmassages voordat je je haar wast, zoals theeolie, kokosolie en een mix van zuiveringszout en water.

Frequent wassen voor vet haar

Instagram / @the_organic_hair_salon

#5: Gebruik minder conditioner

De tegenovergestelde techniek wordt gebruikt voor het conditioneren van het haar. Alleen tDe uiteinden van het haar hebben conditionering nodig, omdat olie wordt geproduceerd op de hoofdhuid. Overconditionering op de hoofdhuid veroorzaakt opbouw van de oliën in de conditioner met de natuurlijk geproduceerde oliën van het lichaam. Elke verandering in uw wasregime kan leiden tot een verandering in het type haarconditioner dat u nodig hebt.

#6: Pas Toverhazelaar toe

Toverhazelaar kan het beste product zijn voor hoofdhuid detox thuis. Het sluit de poriën die olie uitscheiden en verlicht eventuele ontstekingen en jeuk. De natuurlijke pH-balans van de hoofdhuid zal na een paar behandelingen worden hersteld.

#7: Gepureerde bananen met olijfolie of kokosolie

Bananen gemengd met olijf- of kokosolie zorgen voor een uitstekende behandeling voor een droge, jeukende hoofdhuid. Het pureren van een banaan met een eetlepel of twee natuurlijke olie en het masseren in de hoofdhuid gedurende vijf tot 10 minuten zal bijna onmiddellijk verlichting brengen en is gemakkelijk uit te spoelen.

#8: Drink meer water

De beste tip over hoe je van vet haar afkomt, kan zo eenvoudig zijn als meer water drinken. Een symptoom van uitdroging is dat het lichaam de productie en uitscheiding van olie verhoogt om het gevoed en gehydrateerd te houden. Hoe contra-intuïtief dit ook klinkt als je erover nadenkt, het innemen van meer water zal het lichaam minder vatbaar maken voor natuurlijk hydrateren – wat de productie van minder natuurlijke olie betekent.

#9: Eet gezonde vetten

Een dieet van verlaagde vet- en calorie-inname is geen remedie voor vet haar. Net als het gebrek aan water, zal het tekort aan gezonde vetten de uitscheiding van natuurlijke oliën verhogen, omdat het lichaam van nature hydrateert. De opname van meer gezonde vetten in uw dieet, zoals omega-3-vetzuren in vis, olijf- en kokosolie, avocado’s en eieren, zal het lichaam van binnenuit voeden. Van een dieet dat rijk is aan gezonde vetten is aangetoond dat het de effecten van vet haar en een geïrriteerde hoofdhuid meer tegengaat dan het gebruik van externe producten en behandelingen alleen.

Laatste gedachten

Na overleg met uw professionele stylist, als deze remedies en technieken niet resulteren in verlichting voor vet haar en verbeterde hoofdhuidconditie na twee weken, moet u mogelijk contact opnemen met uw arts om er zeker van te zijn dat er geen onderliggende medische reden is voor deze aandoeningen.

Omdat haar ons meest prominente kenmerk is, is gezond haar een aangrijpende manier om onze persoonlijkheid en zelfgevoel uit te drukken. Mensen behandelen en primen hun haar al meer dan een millennium om rang in klasse en samenleving te tonen. Tegenwoordig kunnen we allemaal een gelijke rang hebben in klasse en samenleving door ons haar van binnen en van buiten te voeden. Ik hoop dat je wat ideeën hebt gevonden over hoe je van vet haar af kunt komen.