9 tips van haarstylisten om er jonger uit te zien

Dus je wilt er jonger uitzien? Wie niet! Hoewel je het risico kunt nemen om youtube “DIY tutorials” te volgen, zou je niet liever de aangename ervaring hebben dat iemand die weet wat hij doet een stijl tot leven brengt die helemaal van jou is? Laten we eerlijk zijn, zoals alle dingen in het leven, krijg je waar je voor betaalt, en een fout kan je uiteindelijk niet alleen meer kosten, maar je ook met vermijdbare schade achterlaten. Deze tips helpen je de do’s en don’ts voor je individuele stijl te zien.

#1: Ga voor de CHOP

Bruine Pixie met Bangs voor oudere dames

Instagram / @saloncentric

Te vaak houden vrouwen hun haar lang, ook al is de lengte misschien niet flatterend. Laten we eerlijk zijn, omdat vrouwen ouder worden, kunnen we haar gaan verliezen. Haar dat overwoekerd is en niet de juiste salonverzorging krijgt, kan eruit gaan zien als dunne messen hooi. Hoewel het uitgroeien van die lange lokken misschien jaren heeft geduurd, kan het tijd zijn om voor de karbonade te gaan! Als je stylist aanbeveelt om voor een snit te gaan, raak dan niet in paniek. Bob gestileerde snitten of zelfs pixie cut zullen jaren van je look afscheren. Een short cut kan niet alleen een jonger uiterlijk geven, maar het bespaart in sommige gevallen ook uren stylingtijd. Jamie Lee Curtis is een perfect voorbeeld van hoe een pixie cut je look meer jeugd kan geven.

#2: Kleur is de sleutel

Ik weet zeker dat je hebt gehoord dat bepaalde kleuren niet werken op bepaalde huidtinten. Dat is waar. Een zekere manier om jezelf er ouder uit te laten zien, is door je haar te kleuren met een tint of tint die niet geschikt is voor je huid. Als de kleur te donker is, ziet je gezicht er vervaagd uit, waardoor je er bleek en lijkachtig uitziet. Aan de andere kant, als de kleur te licht is, zal het alle onzuiverheden van uw huid onthullen. Je stylist kan meer dan één tint aanbevelen om je een meer dimensionale kleur te geven. Dit is misschien niet ideaal voor ieders levensstijl of portemonnee. Verschillende vrouwen hebben verschillende behoeften en doelen. Zorg ervoor dat je al je opties met je stylist doorneemt. Trouwens, je kunt eerder trendy kleuren “passen” met de gratis Virtual Makeover van The Right Hairstyles.

#3: Balayage is je maatje

Om het haaronderhoud laag te houden, zullen sommige vrouwen gewoon alle inkomende grijstinten bedekken met een tint die vergelijkbaar is met hun natuurlijke kleur of gewoon een effen kleur in het algemeen. Geloof het of niet, een balayage highlight kan eenvoudiger te onderhouden zijn dan een effen kleur! Een van de belangrijkste tips van stylisten is dat lichter gaan je een jongere look geeft. Highlights helpen bij het uitvloeien van inkomende grijstinten en zorgen voor een jeugdiger uiterlijk. De definitie van balayage is “geschilderd”. Dus een balayage highlight kan in specifieke gebieden worden geschilderd om je beste eigenschappen te accentueren. Het resultaat geeft een gemengde, gegradueerde look met meer dimensie dan traditionele highlights.

#4: Probeer volumeverhogende producten

Frizz is uit! De jaren 80 hebben hun comeback gemaakt, maar kroeshaar niet. Volumineus haar hoeft niet dof en krokant te zijn. Bij gebruik van de juiste producten kun je zonder poef volumineus haar bereiken en toch glans toevoegen. Sexy Hair Big Volume shampoo en conditioner is een favoriet in de salon. Als u liever hebt dat uw doucheproducten wreedheidsvrij zijn, kunt u ook Verb Volume shampoo en conditioner proberen. Wat betreft verlof in volume producten, Marokkaanse Olie Verdikking Lotion en Root Boost zijn must have items. Wees niet bang om die ronde borstel en föhn tevoorschijn te halen, maar houd er rekening mee dat het creëren van sexy volumineus haar niet betekent dat je jezelf langer moet laten lijken.

#5: Less is More!

Een zekere manier om een jongere look te bereiken, is door aandacht te besteden aan de huidige trends. Vandaag gaat iedereen voor die “ik werd zo wakker” stijl. Het hebben van overgepolijst of perfect haar kan verouderd lijken. Getextureerde, rommelige stijlen creëren de illusie afstandelijk te zijn. Beroemdheden zoals Sarah Jessica Parker, Madonna, & Charlize Theron zijn voorstanders van getextureerde golven. Ja, dit betekent dat als je ervoor kiest, je kunt stoppen met het verbergen van die grijze haren! Hoewel de huidige trends zijn afgeweken van de nepgrijze look, zijn natuurlijke zilversoorten absoluut in! Dus ga je gang en rock wat strandtextuur op je natuurlijke witte haar.

#6: Omarm je tijdperk

Er gaat niets boven jezelf ouder worden met een verouderd kapsel, maar dat betekent niet dat je je vingergolven niet kunt rocken. Retro is verfijnd en er is een nieuwe manier om bijna elk tijdperk te dragen! Houd er rekening mee dat deze kapsels misschien zijn geëvolueerd en een beetje moderner zijn geworden. Pin curls en vintage golven hebben bijvoorbeeld in de loop der jaren een lange weg afgelegd. Deze stijlen zijn geëvolueerd tot een geheel nieuw genre dat bekend staat als Pinup of Rockabilly. Hoewel de techniek hetzelfde blijft, hebben moderne wendingen deze klassieker veel edgyer en strakker gemaakt. In feite is LA de thuisbasis van verschillende salons die gespecialiseerd zijn in het creëren van deze specifieke stijlen.

#7: Probeer Some Extensies

We weten allemaal hoe het is om een signature look te hebben. Hoe dun of krakkemikkig ook, sommige vrouwen kunnen gewoon geen afstand doen van hun haar. Als dit bekend klinkt, is het misschien tijd om te kijken naar het krijgen van extensies. Hoewel extensies een aanzienlijke hoeveelheid onderhoud en budget vereisen, kan dit de enige manier zijn om uw manen er dik en jeugdig uit te laten zien. Haargezondheidsproblemen nemen toe bij het denken aan extensions. De huidige technieken bieden echter talloze manieren om extensions te dragen die de levensduur van je huidige haar helemaal niet beïnvloeden. De Halo-extensie kan dagelijks met gemak worden gedragen. Tape in extensions zijn zeer zacht voor dun haar, zijn gemakkelijk te installeren en kunnen tot 12 weken meegaan! Met zoveel verschillende soorten extensies, zorg ervoor dat u grondig onderzoekt welke geschikt zijn voor u.

#8: Laat je stylist je gids zijn

Vaker wel dan niet, kan de schoonheidsindustrie aanvoelen als een doolhof. Er zijn veel routes te nemen en routebeschrijvingen te gaan, maar we kunnen niet altijd zeggen welke ons in een sleur zullen laten steken. Gelukkig hebben we stylisten. Deze angelische professionals hebben hun carrière gekozen vanwege hun passie voor schoonheid en creativiteit! Een vertrouwensrelatie met je stylist en frequente salonbezoeken zijn cruciaal voor het bereiken van je haardoelen. Vraag je stylist om tips over wat goed is voor jou en je levensstijl, of het nu een nieuw kapsel is of die kleur die je graag wilt proberen, je stylist kan je in de juiste richting leiden.

#9: Denk buiten je kader

Het komt steeds vaker voor dat vrouwen aannemen dat ze te oud zijn voor bepaalde stijlen. Als je je echter uit je comfortzone waagt, kun je meer dan ooit van je haar houden! Een edgy undercut of gedurfd eenhoornhaar zijn niet langer alleen voor vrouwen in de 20. Door een gedurfd statement te maken met je stijl, voel je je jonger en bevrijd. Altijd al die paarse streep in je haar willen stoppen? Met de juiste stylist is je enige limiet je verbeelding. Dus wees moedig, wees dapper en maak een statement met je haar. Zelfs als je alleen maar probeert te zeggen hoeveel je van de kleur groen houdt.

Genoten van dit artikel? Kom langs en volg me op Instagram @aubnug of like mijn Facebook-bedrijfspagina Aubnug Design.