Balayage voor medium haar: een haarstylist’s gids + onze top looks

Als het gaat om kapsels die er het beste uitzien met balayage, is medium haar een van de meest populaire lengtes om van deze techniek te profiteren. Het kan zeker een uitdagende stijl zijn om vast te pinnen, vooral als je niet helemaal de nuances begrijpt van hoe het verschilt van een regulier highlightingproces.

Het is belangrijk om het verschil tussen balayage en ombré te begrijpen, hoe je precies de look moet beschrijven die je wilt voor je stylist en wanneer je het mooie jargon moet laten vallen en inspiratiefoto’s moet pakken. We spraken met Jazzi Ziegler, een in New York gevestigde kleurenspecialist, en vroegen haar beste advies voor het nagelen van deze look.

Ziegler begon met het doen van haar in haar woonplaats, Detroit, Michigan. Ze verhuisde naar New York om haar haarkleuringsdromen na te jagen en is al gecertificeerd als een American Board Certified Colorist. “Kleur heeft me altijd gefascineerd,” zegt Ziegler, “Het enige wat ik wil doen is het begrijpen en gebruiken om vrouwen het gevoel te geven dat ze de beste versie van zichzelf zijn.” Blijf lezen voor meer informatie over het bereiken van door stylisten goedgekeurde balayage voor een gemiddelde haarlengte:

balayage voor halflang haar
Balayage van gemiddelde lengte is mogelijk een van de meest onderhoudsarme stijlen die er zijn.

Alles wat met haar te maken heeft: Kun je beschrijven wat de balayage techniek is?

Jazzi Ziegler: Balayage betekent letterlijk “vegen” in het Frans. Wij, als stylisten en kunstenaars, hebben de gebieden die we meer willen laten zien met de hand geschilderd en we creëren een dimensionaal meesterwerk. Deze techniek kan op vele manieren worden gedaan, afhankelijk van de voorkeur van de stylist als het gaat om zijn of haar tools. Sommigen gebruiken folie, anderen gebruiken plasticfolie en weer anderen gebruiken schilderen uit de vrije hand.

Waarin verschilt balayage van ombré?

Balayage is een zachtere, meer natuurlijke look, terwijl een ombré vervaagt van donker aan de wortels naar een lichtere kleur aan de uiteinden. Balayage begint meestal hoger dan ombré, maar heeft geen specifieke en stabiele lijn van variatie door het hele hoofd. Sommige stukken kunnen hoger of lager zijn dan andere, maar dat is wat de stijl een dimensionale vloeiende techniek geeft.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je dezelfde taal spreekt als je stylist?

Probeer geen professionele woorden te gebruiken omdat je slim wilt klinken. We weten dat u niet professioneel bent en soms gebruikt u de verkeerde beschrijving en krijgt u niet het gewenste resultaat omdat u de verkeerde taal gebruikte. Doe gewoon je best om je look te beschrijven en wees geduldig als je stylist vragen stelt die repetitieve vragen lijken; we proberen je gewoon te begrijpen.

Wat voor onderhoud vereist deze stijl?

Dat is het mooie van balayage! Er is meestal veel minder onderhoud. Misschien moet je naar binnen gaan en je haar laten vernederen om ongewenste brassiness te neutraliseren, maar teruggaan is volledig subjectief. Sommige klanten willen hun balayage elke 2 tot 3 maanden onderhouden omdat ze van de look houden. En sommige klanten kiezen voor een minder frequent en meer economisch aantal bezoeken van zes maanden tot een jaar. Het is echter nog steeds belangrijk om regelmatig kapsels / trims te krijgen tussen kleurbezoeken.

Ziet u deze trend tot het einde van het jaar aanhouden, of denkt u dat deze zal vervagen?

Ik denk dat balayage een van de meest uiteenlopende trends is die we hebben gezien. Er zijn zoveel verschillende versies en elk is echt afhankelijk van de klant. Ik denk dat het er altijd zal zijn, maar er zullen kleine variaties blijven worden gemaakt.

Overtuigd van de voordelen van het krijgen van medium balayage haar voor het komende seizoen? Bekijk dan onze sappige verzameling inspirerende looks die gegarandeerd die screenshot-vinger activeren:

1. Krullende Blonde Lob

balayage medium haar krullende blonde lob
Gemaakt voor de zomer.

Zo iconisch als een medium hair balayage job wordt, is deze luchtige blonde look een nieuwe klassieker die zowel bij insiders als influencers te zien is. Maak die textuur af met een haarlak, zoals TRESemmé Compressed Micro Mist Hairspray Texture Hold Niveau 1.

2. Subtiele bruine lob

balayage medium haar subtiele bruine lob
Gebruik een stijltang om te krullen voor dikkere resultaten. Foto credit: indigitalimages.com

Een karamelbruine versie van de krullende blonde lob, we graven de low-key Cali-girl vibes die deze warme tint geeft.

3. Face-Framing Hoogtepunten

balayage medium haar face-framing highlights
Houd het in dezelfde toon, d.w.z. asblond tegen een asbruin.

Stille vegen van kleur rond het gezicht fleuren je gelaat op de meest delicate manieren op.

4. Folie-Balayage Combo

balayage medium lengte haarfolie balayage combo
Balayage halflang haar: Een side-sweep geeft het meer drama.

De precisie folie highlight job in de buurt van de wortels verzacht tot een meer natuurlijk ogende balayage aan de uiteinden voor een look die naadloos zonovergoten is.

5. Aardbei

balayage medium lengte haar aardbei
Wat is een betere manier om de warmere maanden in te luiden? Foto credit: Suzanne Cohen Fotografie

Met medium haar ziet balayage er meestal het meest natuurlijk uit op een krul of golf. Met een unieke tint zoals deze roodblonde tint, wordt de nuance echter een tandje hoger getrapt.

6. Volwassen Natuurlijk

balayage halflang haar dat natuurlijk is gegroeid
Balayage medium haar: Een favoriete look van de street-style set. Foto credit: indigitalimages.com

Deze balayage medium hair look is er een om te proberen als je op zoek bent naar een rustige manier om de trend te dragen. Vraag je stylist om super subtiele kleurvegen bij de kaaklijn.

7. Subtiele uiteinden

balayage medium length haar subtiele uiteinden
Houd je kleur bewust.

De nauwelijks aanwezige balayage middellange haartrend gaat verder met deze look, die alleen aan de uiteinden een verlichting heeft. Zorg er echter voor dat je highlights slechts twee tot drie tinten donkerder zijn om een volgroeide look te voorkomen, die er onverzorgd uit kan zien.

8. Retro

balayage medium length haar retro
Balayage medium haar: Een middendeel drijft het punt naar huis op deze super-charmante stijl. Foto credit: indigitalimages.com

Vakkundig aangebrachte (en nauwelijks waarneembare, a.k.a. geniale) babylights die langs het oor zijn geschilderd, geven deze toch al charmante look een luxe, SexAppeal aan de Franse Rivièra. Een kleine hoeveelheid mousse, zoals Suave Professionals Natuurlijke Volume Mousse, geef een beetje meer swing aan uw sloten na het föhnen.

9. Golvende Blonde Balayage

balayage medium haar: golven
Kies voor lowlights op blond haar. Foto credit: Nick Urtega

Wil je balayage op blond haar? Een paar lowlights kunnen balans creëren in je look. Behoud je look met Suave Vivid Color Conditioner om je prachtige en levendige en haarkleur bij te houden.

10. Donkerbruin Balayage Medium Haar

balayage medium haar: donkerbruin
Deze kleurencombinatie valt op op golvende kapsels.

Het toevoegen van wat tinten die een paar tinten lichter zijn dan je natuurlijke haarkleur, kan dimensie toevoegen aan je look. Style je haar in een golvende stijl voor maximale impact.