Bantu Knots: een stapsgewijze handleiding voor dit iconische natuurlijke kapsel

Diep geworteld in de Afrikaanse cultuur, bantoe knopen zijn een zwart kapsel dat zowel fantastisch als doordrenkt van erfgoed is. Het dient ook als een perfecte beschermende look voor natuurlijk haar terwijl het wat warmweervriendelijke bruikbaarheid serveert. Lees verder om te zien hoe je dit iconische natuurlijke kapsel in enkele minuten kunt maken.

Bantoeknopen zijn traditioneel een Afrikaanse stijl die wordt gedragen door Afrikaanse vrouwen van specifieke culturele groepen. En ondanks wat de naam doet vermoeden, is het geen knoop!

Bantoeknopen zijn opgerolde knotjes die op je hoofd zijn gespeld. Om deze knotjes te maken, moet je elk deel van het haar om zich heen rollen om een knot te vormen en vervolgens elk vastzetten met spelden of kleine haarelastieken. De knoopgrootte en hoeveelheid haar (of knotjes!) zijn helemaal aan jou!

Bantu-knopen zijn geweldig voor natuurlijk haar omdat ze dienen als een geweldige beschermende stijl: het vereist geen hitte-styling of veel producten.

Je Bantu-knopen kunnen tot twee weken meegaan, en als je klaar bent om ze eruit te halen, kunnen sommigen ook genieten van een gekrulde stijl die een knoop-uit wordt genoemd, vergelijkbaar met een twist-out. Om dit te doen, laat je elke knoop voorzichtig los en scheid je ze met je vingers om de krullen die ze hebben gemaakt op hun plaats te houden. Dit gaat nog een paar dagen mee als je de krullen goed bewaart.

Hier is een 5-stappenroutine om Bantu Knots te maken:

Stap 1: Begin met een schone hoofdhuid.

Bantoeknopen creëren een raster op je hoofd dat je hoofdhuid blootlegt, dus zorg ervoor dat het er gezond uitziet en zeker vetvrij is. Proberen Dove Dermacare Scalp Verkwikkende Mint Anti-Roos 2 in 1 Shampoo &Conditioner.

Stap 2: Begin met droog, goed gehydrateerd, ontward haar.

Hoewel nat haar je knopen compacter maakt, zullen ze de vorm van een ringetje niet vasthouden in het geval dat je je knopen wilt verwijderen voor een krullende Bantu-knoop. Een lichte coating van leave-in conditioner zoals SheaMoisture Jamaicaanse Zwarte Castor Olie Versterken &Restore Leave-In Conditioner is geweldig om het haar, vooral natuurlijke texturen, in optimale knoopconditie te houden.

Stap 3: Sectie je haar.

U kunt het aantal secties variëren, afhankelijk van hoe strak u wilt dat uw uiteindelijke Bantu-haarknopen zijn. Sommige vrouwen geven er de voorkeur aan om overal ongeveer vier mini-broodjes te maken; sommigen geven de voorkeur aan veel meer (en kleinere) bollen. Maak met behulp van een fijne tand of rattenstaartkam een raster op je haar, te beginnen met grotere horizontale secties en ze vervolgens verticaal verder te verdelen.

Stap 4: Twirl!

Werk sectie voor sectie, begin met het draaien van de haarlokken door eerst je vinger te gebruiken (om een touwachtig touw te maken) en vervolgens dit nu rondgedraaide gedeelte rond zichzelf te rollen, waardoor een knoop ontstaat die op een veer lijkt. Langer haar kan resulteren in slangachtige spoelen of figuur-achten, die ook een interessantere krul kunnen produceren wanneer ze worden verwijderd. Korter haar heeft een bobby pin nodig om zichzelf vast te zetten; langere / dikkere Bantu-haarknopen kunnen worden vastgezet door de uiteinden rond hun eigen basis te stoppen. Als al het andere faalt, is er altijd een haardas! Let op: Knoop je haar niet te strak! Het beste is om te beginnen met draaien en rollen rond 1/2 “tot 1” afstand van je hoofdhuid voor minder spanning en meer speling, voor het geval je op je knopen slaapt.

Stap 5: Ontvouwen of laten zitten.

Als je knoopkrullen wilt maken, ontvouw je de knopen de volgende dag en schud je ze losjes uit. Je bent klaar!

Hier zijn 10 manieren om Bantu Knots te dragen:

1. Jumbo Bantoe vlechten

Bantoe knopen voor zwarte vrouwen
Een klassieke, makkelijke look.

Als je voor een jumbo-stijl gaat, wordt het stylingproces sneller en wanneer je ze eindelijk eruit haalt, heb je een grotere krulstijl om mee te spelen. Deze all-over knopen voegen veel visuele interesse toe aan uw stijl voor een belangrijke state-making stijl.

2. Kant Bantoe Knopen

Bantoe knopen voor zwarte vrouwen kant
Een zijstijl waar je dol op zult zijn.

Voel je je niet betrokken bij een hele kop Bantoe-knopen? Ga voor slechts een paar aan de zijkant van je stijl voor een leuke look. Deze stijl geeft dezelfde indruk als een zijgeschoren kapsel, maar dan zonder dat niveau van betrokkenheid. Gebruik deze stijl om een asymmetrische stijl te creëren.

3. Gevlochten Bantoe Knopen

Bantoe knopen met verlengstukken
Combineer het met extensies voor een nog indrukwekkendere look. Foto credit: indigitalimages.com

Hoe chic en trendy is deze gevlochten look? Vlecht je eigen haar of voeg wat gekleurde hairextensions toe voor een tweekleurige, multi-textuurstijl die Bantu-knopen en -wendingen combineert. Deze combinatie van kleuren voegt een instant vleugje dimensie toe aan uw stijl.

4. Half-Up Box Vlechten

bantoe knopen half updo
Het dragen van doosvlechten in half-up Bantu-knopen is twee stijlen in één keer raken.

Half omhoog, half omlaag, het beste van twee werelden! Deze oversized stijl maakt een belangrijk statement en laat veel haar achter voor het “half down” gedeelte van de stijl. We houden vooral van deze look vanwege de dimensionale haarkleurdetails die zijn opgenomen.

5. Bantoe Knot-Out

bantoe knopen knopen uit
Zodra je je knopen eruit haalt, heb je prachtige krullen!

Een van de geweldige dingen van Bantu-knopen is dat ze je ook een fantastische look geven als ze eenmaal zijn uitgevouwen. Verwijder de knopen om een mooie gekrulde stijl te onthullen die een knoop-uit wordt genoemd. Deze volumineuze stijl is een extra bonus!

6. Platte twist-out

bantoe knopen platte twist knoop uit
Gebruik Bantoe-knopen als een manier om je krullen te stylen.

Je kunt ook een paar uur Bantu-knopen maken om snelle krullen te maken. Begin tijdens het maken van je knopen met een platte draai om ervoor te zorgen dat elk deel van je haar wordt ingepakt, zodat het in minder tijd in een krul kan worden losgemaakt.

7. Voeg wat accessoires toe!

bantu knopen accessoires
Voeg wat leuke accessoires toe aan je Bantu knopen!

Creëer wat drama door een paar accessoires toe te voegen – we houden van kralen of ringen om de hele look te versterken. Neem kleine kralen op in je stijl voor een vleugje onverwacht contrast en geniet van een accessorized look.

8. Kleine Bantoe Knopen

bantoe knopen kleine knopen
Ga voor een kleine knoopstijl.

Kleine knopen zorgen voor een schone en verfijnde stijl die opvalt in elke menigte. Degenen met dunner haar hebben misschien het gevoel dat deze stijl gewoon niet voor hen is, maar deze kleine knopen bewijzen dat die theorie verkeerd is!

9. Dreadlocks

Bantoe knopen half-up dreadlocks
Verfraai je locs door ze in twee half-up Bantu-knopen te plaatsen.

Als je dreadlocks hebt, kun je deze look nog steeds trekken! Je locs voegen wat drama toe aan je stijl. Dit is een andere contrastrijke look als het gaat om haarkleuren. Deze toevoeging voegt direct drama toe aan je stijl!

10. Eenvoudige Bantoe Knopen

bantoe knopen eenvoudig
Chic en klassiek!

Een eenvoudige geknoopte stijl is een van onze favorieten. Niet voor niets een klassieker, deze eenvoudige stijl slaagt erin om glamoureus en ingetogen tegelijk te zijn. Combineer deze look met gouden accessoires en een felrode lip voor een super glamoureuze look.

Denk je erover om een van deze stijlen te proberen? Zorg ervoor dat je de laatste look met ons deelt via @AllThingsHairUS!