Beau Bollinger’s gids voor geïndividualiseerde haarknipsels

Een kapsel kan het krachtigste stuk in een kledingkast zijn, of het kan ook volledig onmerkbaar zijn. Sommige kapsels zijn zo overdreven dat ze het middelpunt worden. Anderen missen het vermogen om zelfs maar opgemerkt te worden, of erger nog, opgemerkt te worden om negatieve redenen. Ergens in het midden van dat alles, is een kapsel dat het meest geschikt is voor een individu. Een kapsel dat op de een of andere manier de persoon meer als zichzelf laat voelen en de aandacht vestigt op het individu, niet op het haar. Hier zijn enkele van mijn richtlijnen voor geïndividualiseerd haar.

Werk met wat je hebt

Natuurlijke textuur is het MEEST unieke element voor een individu. Het is als de vingerafdruk van haar. Een kapsel moet werken om de natuurlijke textuur aan te moedigen. Of het nu kinky, krullend, golvend of recht is, het omarmen van deze textuur en het dienovereenkomstig knippen zorgt ervoor dat een kapsel er helemaal je eigen uitziet. Bovendien, wanneer een kapsel wordt geknipt om de natuurlijke textuur te verbeteren, wordt het stylen veel gemakkelijker (denk aan wassen en dragen).
Soorten individuele kapsels

Verandering komt in vele vormen

Ik probeer het begrijpen van een kapsel zo eenvoudig mogelijk te maken voor mijn klanten. In lekentermen zijn er twee belangrijke variabelen voor een knipbeurt. De visuele lengte van het kapsel en alles wat binnen die lengte leeft. De eerste is duidelijk, de tweede kan veel dingen zijn, maar voor het gemak, denk lagen en knallen. Er kan veel veranderen met de wijziging van slechts één variabele. Neem iemand met lang, zwaar, golvend haar en geef ze korte lagen, nu heeft het haar leven en is de look compleet anders met behoud van de lengte. De sleutel is om te weten hoeveel verandering nodig is. Gewoon wat knallen, lagen of lengte? Misschien wel alle 3!

Hier zijn enkele van mijn favoriete voor / na foto’s:

Breng de aandacht naar je ogen

Een knipbeurt moet de aandacht vestigen op het individu, niet op het haar zelf. Ik vind het leuk om manieren te vinden om de aandacht te vestigen op de ogen of jukbeenderen van mijn klanten. Soms gebruik ik korte laagjes rond het gezicht (altijd boven of onder de kin, niet goed). Bangs zijn een favoriete optie, bijna iedereen kan ze dragen en er zijn veel opties (micro, vierkant, rond, gordijn enz.) Soms kan een schone vorm van één lengte echter de meest dramatische invloed hebben op het vestigen van de aandacht op de ogen, vooral wanneer de lengte van de schouders is.
Individuele kapsels voor brunnettes

Geniet van het proces

Niet alle veranderingen hoeven dramatisch te zijn. Een goed kapsel moet niet uitgroeien, het moet uitgroeien tot iets nieuws. Als je openstaat voor iets heel anders dan waar je bent, verken dan de mogelijkheden van een verscheidenheid aan looks om daar te komen. Hoewel verandering ons uit onze comfortzone kan halen, moet het niet geforceerd aanvoelen.

Hier is het voorbeeld van een klant door de jaren heen die lang naar kort ging, allemaal in haar tempo en verzoek:

Individuele kapsels werken als haute couture kleding, maar ze hoeven je niet veel geld te kosten. Volg mijn Instagram account @beaubollinger voor inspiratie, ideeën en meer!