Beheers deze 4 stijlvolle knotkapsels met onze stapsgewijze tutorials

Van een training in de sportschool tot de bruiloft van je beste vriend – een stijlvolle knot is veelzijdig en kan het juiste kapsel zijn voor vrijwel elke gelegenheid.

Hoewel je je gebruikelijke knot misschien rockt als een koningin, net als bij elk kapsel, kunnen dingen saai worden en moeten ze af en toe worden opgefleurd.

Maar maak je geen zorgen – er zijn tal van stijlvolle knotkapsels om uit te kiezen, en we zullen je laten zien hoe je vandaag 4 nieuwe lage knotkapsels onder de knie kunt krijgen. Met onze eenvoudig te volgen videozelfstudies leert u hoe u deze unieke en stijlvolle updo’s in slechts een paar eenvoudige stappen kunt maken.

Laag gevlochten broodje

Er is geen betere manier om een beetje elegantie aan je updo toe te voegen dan door het eerst te vlechten. Deze super verfijnde losse gevlochten knot kan in een paar eenvoudige stappen worden gemaakt, met behulp van een paar haarspelden en elastieken.

Laag gevlochten broodje

Stap 1. Begin met het plagen van je wortels met een fijntandige kam om je updo meer hoogte en volume te geven. Steek je hart erin – hoe meer je terugcombeert, hoe langer het meegaat!

Stap 2. Breng het bovenste deel van je haar terug en fixeer het met een kleine haarband. Gebruik je vingers om een gat te maken vlak boven de haarband en zorg ervoor dat het zich in het midden van de achterkant van je hoofd bevindt. Laten we nu je paardenstaart ’topsy tail’ – draai hem om en in deze opening.

Stap 3. Het is tijd om wat te vlechten! Maak twee gelijke delen van het haar en vlecht ze in twee losse vlechten. Begin de vlechten iets uit elkaar te trekken om het een weelderige, vollere uitstraling te geven – zelfs een beetje opleuken. Full looking vlechten geven je broodje gegarandeerd meer volume en elegantie. Bevestig ten slotte beide vlechten met kleine elastieken.

Stap 4. Zodra de vlechten klaar zijn, steek je de linkervlecht in het haar dat je aan de bovenkant van je hoofd hebt gebonden en bevestig je het met een speld. Herhaal dat met de juiste vlecht en zet hem vast met nog een paar pinnen. Ben je klaar voor de complimenten?

Lage Chignon Bun

Heb je je ooit afgevraagd waarom de iconische Brigitte Bardot er zo verfijnd uitzag? Het was natuurlijk het lage chignonbroodje.

Lage Chignon Bun

Stap 1. Net als bij het lage gevlochten broodje, begin je met het plagen van je wortels om wat gewenste hoogte en volume toe te voegen.

Stap 2. Knip de bovenste laag van je haar af, waardoor al het haar dat eronder zit voorlopig overblijft. Zet het vast met een kleine haarband, maak dan een gat in het midden en ’topsy staart’ het. Trek de vlechten voorzichtig uit elkaar om een meer volumineuze look te creëren.

Stap 3. Neem het haar van de zijkanten van je hoofd en bind het onder de eerste paardenstaart, maak opnieuw een gat in een midden en trek het door. Plaag het haar dat naar beneden is om meer volume te creëren.

Stap 4. Steek ten slotte het ongebonden haar in het haar dat je aan de bovenkant hebt vastgebonden en zet het vast met een paar u-pinnen. En – voila!

Lage pull-through bun

Als je je hebt afgevraagd hoe het meest glamoureuze kapsel eruit ziet, presenteren we je de pull-through knot. Het lijkt in eerste instantie misschien een beetje ingewikkelder, maar onze stapsgewijze zelfstudie helpt je dit stijlvolle kapsel sneller onder de knie te krijgen dan je denkt.

Lage trekhapje

Stap 1. Neem een klein deel van je haar aan de linkerkant van je hoofd en bind het vast met een kleine elastische band, slechts een centimeter of twee boven je nek. Trek het haar dat je hebt vastgebonden iets uit elkaar om te voorkomen dat het er plat en levenloos uitziet.

Stap 2. Neem nog een klein deel van je haar naar de rechterkant van je hoofd – en bind dat vast met een andere elastische band. Nogmaals, trek het gebonden haar heel iets uit elkaar om het een vollere look te geven.

Stap 3. Zodra je de twee kleine paardenstaarten hebt, splits je de eerste in twee delen en trek je de tweede paardenstaart door het midden. Het kan nuttig zijn om het aan de bovenkant van je hoofd te klikken om het uit de weg te ruimen.

Stap 4. Scheid nog een klein deel van het haar dat naar de rechterkant van je hoofd beweegt, maar voeg deze keer het haar van de eerste paardenstaart toe aan dat gedeelte – en bevestig het met een elastische band. Trek vervolgens het haar aan beide zijden uit elkaar om meer volume toe te voegen.

Stap 5. Maak het haar los van de bovenkant en doe hetzelfde met de tweede paardenstaart: scheid het in twee gelijke delen en trek de paardenstaart erdoorheen, knip het haar naar boven. Herhaal dit totdat je al het haar opgebruikt terwijl je naar rechts beweegt. Normaal gesproken doen we 6 of 7 paardenstaarten – maar je kunt er zo veel of zo weinig doen als je wilt!

Stap 6. Zodra je het laatste stukje haar aan de rechterkant hebt vastgezet met een doorzichtige elastische band, trek je het haar uit elkaar om volume toe te voegen. Vlecht vervolgens het resterende haar in een losse vlecht en mijmer het op terwijl je gaat.

Stap 7. Pak ten slotte het uiteinde van de vlecht en schuif deze onder de knot aan de linkerkant en bevestig deze op zijn plaats met een of twee haarspelden. En nu – geniet ervan om er prachtig uit te zien!

Franse Vlecht Lage Bun

Een ander chique en snel kapsel is de Franse vlecht lage knot. Wat we leuk vinden aan deze lage bun updo met vlecht is dat het heel eenvoudig is – maar toch zo stijlvol.

Franse Vlecht Lage Bun

Stap 1. Begin met het vlechten van je haar aan de linkerkant in een Franse vlecht. Een herinnering voor degenen die dit al een tijdje niet hebben gedaan: pak een klein stukje haar op en verdeel het in drie gelijke delen. Kruis de rechter haarlok over het midden en vervolgens de linkerstreng. Steek nu de rechterstreng over het midden over, samen met een nieuw deel van het haar – en vervolgens de linkerstreng, samen met een nieuw deel van het haar. Ga verder met de vlecht tot het midden van je nek en zet deze vast met een elastische band, waarbij je wat haar aan de linkerkant ongeremd laat.

Stap 2. Trek de vlecht iets uit elkaar om de illusie van volheid te creëren. Zorg ervoor dat je aan de lusvormige secties trekt, zodat deze niet uit elkaar valt.

Stap 3. Laten we nu werken met het haar dat aan de rechterkant ongevlochten is gebleven. Neem een streng van het haar en draai het, breng het dan naar binnen en draai de tweede haarlok. Draai ten slotte de derde streng in – en plaats het gedraaide haar bovenop waar je de Franse vlecht eerder hebt vastgezet.

Stap 4. Trek voorzichtig aan het gedraaide haar om de zijkant wat meer volume te geven. Bevestig het haar aan de Franse vlecht in het midden van je hoofd met een paar haarspeldbochten en bevestig het allemaal samen met een elastiek. Zorg ervoor dat de haarband niet zichtbaar is – dat zou gemakkelijker moeten zijn als je een klein elastiek gebruikt.

Stap 5. Zodra het is bevestigd, draai je je haar van de rechterkant naar links en trek je het iets uit elkaar om het de illusie van meer volume te geven. Draai je haar in een ontspannen knot en trek aan de uiteinden eronder. Gebruik een paar haarspelden om het op zijn plaats te bevestigen – idealiter een aan de rechterkant en een aan de linkerkant – maar je kunt er nog een paar gebruiken als je dikker haar hebt. Zo simpel, maar toch zo verfijnd!

Kies de juiste toolkit

Om deze stijlvolle knotkapsels te maken – en om ze langer mee te laten gaan – wil je misschien een beetje hulp van de professionals. Er zijn verschillende producten die u zullen helpen de look te bereiken, en hier zijn een paar van onze absolute favorieten:

  • Bumble en Bumble Styling Creme. Voordat je aan je knotkapsel begint te werken, wil je ervoor zorgen dat je haar is voorbereid en klaar is om er op zijn best uit te zien. Gebruik een druppel Bumble en Bumble Styling Creme voordat je je haar föhnt om flyaways onder controle te houden en volume en body aan je updo toe te voegen.
  • Kerastase VIP Spray. Om je haar te helpen de ‘oomph!’ langer te behouden, wil je de Kerastase VIP Spray gebruiken voordat je gaat plagen. Het is een instant backcomb effect volume poeder, dat een updo zichtbaar meer volume geeft.
  • Andalou Naturals Zonnebloem &Citrus Hair Spray. Wat is het leuk om een broodje onder de knie te krijgen als het niet op zijn plaats blijft? Maak je knotkapsel af met deze prachtig citrusachtige haarspray van Andalou Naturals. Het geeft je niet alleen de houvast die je zoekt , maar geeft je lokken ook de voeding die ze verdienen!

Je hoeft echt geen stylist te zijn om deze trendy knotkapsels onder de knie te krijgen – onze stapsgewijze begeleiding helpt je deze trendy updo’s in slechts een paar minuten te bereiken. Ze zijn perfect voor degenen die niet veel tijd hebben om te spelen, maar er graag urenlang glamoureus uitzien.