Beste haarverf voor donker haar voor thuiskleuren

Wist je dat je je donkere lokken aanzienlijk kunt transformeren zonder ze lichter te maken met bleekmiddel en droog haar en schade te riskeren? Meer nog, terwijl het verlichten van donker haar zeker binnen een professioneel domein valt, kan het veranderen van je huidige tint, het warm of koel maken van de kleur, of een paar niveaus lichter of donkerder gaan, eigenlijk vanuit huis worden bereikt.

Hier is een volledige gids voor de soorten kleurstoffen en de producten die de beste gok zullen zijn.

Hoe donker haar thuis te verven?

Iedereen die in zijn jeugd een kleurboek heeft gehad, weet dat je een leeg canvas nodig hebt voor lichte kleuren en geen resultaten zult behalen als je al iets met een bruin krijt hebt bedekt. Met donkerdere haarkleuren is het in principe hetzelfde.

Voor elke drastische verlichting van donker haar, moet je eerst de natuurlijke haarkleur verwijderen door te bleken en vervolgens de lichtblonde lokken met de gewenste tint te tonifiëren. Als je je haar wilt verven zonder agressieve chemicaliën (lees bleekmiddel), wees er dan op voorbereid dat het resultaat dicht bij je huidige haarkleur ligt. Het betekent echter niet dat het geen grote impact zal hebben op de algehele look!

Als je thuis donker haar wilt verven, moet je beslissen welk type haarverf je gaat gebruiken. Dit is wat u moet weten om de beslissing te nemen.

Tijdelijke haarverf voor donker haar

Tijdelijke kleurstoffen zijn een goede optie als je een kleur wilt uitproberen of funky eenhoorntinten wilt aanbrengen zonder een grote verplichting aan te gaan. Deze zitten aan de buitenkant van de nagelriem van het haar, dringen niet door de haarschacht en kunnen in maximaal 1-6 wasbeurten worden uitgewassen.

Tijdelijke haarverf maakt het haar niet lichter. Ze bevatten geen peroxide, alleen kleurmoleculen die al zijn gevormd voordat ze worden aangebracht, waardoor ze veilig en gemakkelijk zijn om thuis mee te experimenteren. Vergeet niet dat je donkerder kunt gaan of de schaduw kunt veranderen, maar het is niet mogelijk om lichter te gaan met een tijdelijke kleurstof.

Semi en Demi Permanente Haarkleur

Demi of semi-permanente kleuren zijn in staat om de schaduw of toon van je strengen te veranderen of de basiskleur donkerder te maken. Omdat ze 1-2% peroxide in hun mengoplossing bevatten, kunnen ze ook een milde verlichting van donker haar veroorzaken door de basis met één niveau te verschuiven.

Demi-kleuren gaan meestal wat langer mee en kunnen in sommige gevallen tot 6 weken duren voordat ze uitwassen. De meeste demi-kleuren kunnen meestal ook grijze haren “mengen” en, afhankelijk van welke formule je gebruikt, kunnen ze worden gebruikt om haartinten te veranderen en glans en glans aan het haar toe te voegen.

Demi-permanente kleuren zijn veilig, maar zijn meer een verplichting dan tijdelijke haarverf, omdat ze een zogenaamde “oxidatieve kleurstof” gebruiken – de kleurstof die niet voorgevormd is, maar zich vormt wanneer het product op het haar wordt aangebracht. De kleur zit op zowel de nagelriem van het haar als in de cortex van het haar, daarom duurt de kleur langer dan de tijdelijke optie.

Permanente kleurstoffen voor ongebleekt bruin haar

Permanente haarverf wordt gebruikt om donker haar zowel donkerder als lichter te maken. Wanneer u permanente kleurstof gebruikt om het haar lichter te maken, moet u de regel “kleur maakt kleur niet lichter” onthouden. Dit betekent dat het alleen werkt als je het gebruikt om maagdelijk haar lichter te maken dat nog niet eerder is gekleurd. Het gebruik van permanente haarverf is de beste optie voor het bedekken van grijstinten en het veranderen van de algehele toon. Omdat je tot 3 niveaus met permanente kleur veilig kunt verlichten, kunnen koele bruine astinten gemakkelijk worden bereikt met een permanente kleurstof.

Permanente dooskleurstoffen bevatten geen bleekmiddel. Ze bevatten echter wel een oxidatieve ontwikkelaar, gemaakt van waterstofperoxide. Het wordt gebruikt om de meeste kleuren en bleekmiddel te activeren in een salon of bij het bleken van haar thuis. De peroxide-oplossing verzacht en minimaliseert de natuurlijke kleur in de haarschacht en zorgt ervoor dat de nieuw geïntroduceerde kleurmoleculen het haar overspoelen en verankeren in de cortex.

Op zichzelf is de ontwikkelaar niet zo schadelijk als bleekmiddel of een bliksempoeder, maar de aanwezigheid ervan betekent wel dat de kleur permanenter en moeilijker uit het haar te verwijderen zal zijn als je besluit dat je van gedachten bent veranderd. Onnodig te zeggen dat het het moeilijkst is om zwarte kleurstof te strippen, dus gebruik nooit een permanente kleurstof om deze haarkleur te proberen.

De aanwezigheid van een ontwikkelaar in de kleur betekent ook dat het haar sterk en gezond genoeg moet zijn om het oxidatieve proces aan te kunnen. Haar dat erg droog, beschadigd en broos is, met weinig tot geen elasticiteit, mag helemaal geen kleur hebben met de ontwikkelaar erop aangebracht. Als je haar beschadigd is, sla dan de demi / semi- of permanente optie over en blijf bij tijdelijke kleur. In het geval dat je haar wordt aangetast, maar je moet het donkerder kleuren en een meer permanente optie nodig hebt, raadpleeg dan professionele kappers. Ze hebben de producten bij de hand om u naar thij verlangde naar schaduw zonder verdere schade.

Beste haarverf voor bruin en zwart haar zonder bleekmiddel

Voor een kleur die in slechts een paar wasbeurten kan worden uitgewassen, zijn Wella Color Fresh Masks of Clairol Jazzing Collection misschien wel de beste haarverf voor je donkere lokken. Ze bieden een breed scala aan tijdelijke slijtage- en waskleuren die het haar verdiepen of een leuke tint toevoegen. Deze kleuren worden meer aanbevolen voor een eenmalig evenement wanneer je geen gekleurd haar wilt zonder enige verplichting.

Voor een demi of semi-permanente optie, probeer Wella Color Charm of Ion Demi Permanente kleuren. Deze kunnen worden gebruikt om haar rood, middelbruin, donkerbruin of zwart te verven en kunnen binnen enkele weken worden uitgewassen.

Wil je een permanente optie voor haarkleur die langer meegaat? Gebruik Clairol Professional, L’Oréal HiColor of, voor een zachtere permanente optie, Ion Ammonia-vrije haarkleur.

Vergeet niet dat je wat nieuwe haarverzorging nodig hebt in de vorm van kleurveilige shampoo en conditioner. Redken Color Extend Magnetics Shampoo is een uitstekende kleurveilige optie, omdat het helpt de kleurmoleculen in het haar te “vergrendelen” voor een duurzamer kleurresultaat, samen met extra glans en conditionering. Probeer geen anti-roos shampoo te gebruiken, zoals Hoofd en schouders, omdat het het haar van al zijn oliën ontdoet en de kleur ook voortijdig kan verwijderen.

Spelen met de tinten en je haar thuis donkerder kleuren kan een leuke en gemakkelijke manier zijn om jezelf een make-over te geven zonder de bank te breken. Zorg er wel voor dat je genoeg product bij de hand hebt, want er is niets erger dan denken dat je genoeg haarverf hebt en halverwege beseffen dat je meer nodig hebt! Een professioneel advies: begin altijd met de minder permanente optie (tijdelijke kleurstof eerst) en bouw op naar iets permanenters als je het echt leuk vindt.