Biologische haarspray: wat u moet weten voordat u koopt

Dankzij het internet komen we altijd schoonheidsfanaten tegen die ontleedt wat er in onze favoriete huid- en haarverzorgingsproducten zit. Het lijkt erop dat de meeste mensen tegenwoordig overschakelen op biologisch alles. We hebben nu biologische droogshampoo, biologische haarspray, biologische shampoo en conditioner, biologisch haarserum, biologische haargel – noem maar op.

Hier is iets waar deze gemeenschappen waarschijnlijk geen licht op zullen werpen: als het gaat om veel van de ingrediënten die ze je aansporen om weg te blijven, worden hun positieve eigenschappen vaak verdoezeld. Wist u bijvoorbeeld dat parabenen helpen voorkomen dat uw producten slecht worden? Je wist het waarschijnlijk tot nu toe niet, en dat is helemaal oké. Laten we het nu een beetje hebben over biologische haarlak.

Lees verder voor enkele dingen die u moet weten:

Hoe vind je de beste biologische haarspray?

Eerste dingen eerst: je moet weten hoe je kunt identificeren of haarlak biologisch is. Meestal ziet u een label met de tekst ‘USDA Organic’. Dit betekent dat het product ten minste 95 procent ingrediënten moet bevatten die vrij zijn van additieven zoals chemische meststoffen, kleurstoffen, pesticiden en meer.

Om de beste biologische haarlak te vinden, is het beter om beoordelingen te lezen van merken waarvan bekend is dat ze biologische producten maken. Je wilt weten hoe betrouwbaar ze zijn. En, natuurlijk, zoek uit of de producten effectief zijn in het stylen van je haar. Er is niets erger dan overschakelen naar een biologische haarlak en beseffen dat het niets doet voor je lokken.

Wat voor biologische haarlak kun je thuis maken?

Er zijn tal van verschillende biologische haarproducten en haarlak die je thuis kunt maken, maar het hangt ervan af wat je zou willen dat de haarlak voor je doet. Als u op zoek bent naar een haarlak die helpt bij het creëren van textuur, is een zoutspray een eenvoudig biologisch haarsprayproduct dat u binnen enkele minuten volledig D.I.Y. kunt maken. Het enige wat je nodig hebt is een leave-in conditioner, zeezout, water en een beetje kokosolie om je spray te maken. Als je er zelf geen kunt maken, probeer dan Love Beauty en Planet Coconut Milk &White Jasmine Salt Spritz Texture Spray.

Hoe zit het met biologische droogshampoo sprays?

Biologische droogshampoo sprays kunnen ook thuis worden gemaakt. Als u echter gewoon op zoek bent naar iets dat vrij is van parabenen en kleurstoffen, kunt u een droogshampoo gebruiken zoals Love Beauty en Planet Radical Refresher Citrus Peel Opbeurende Droogshampoo. Deze droogshampoo verbetert het volume en verwijdert onnodige onzuiverheden met behulp van ingrediënten zoals gedestilleerde vitamine E en Marokkaanse Arganolie. Spray het op het haar en borstel het door.