Bottleneck Bangs zijn het kleine zusje van Curtain Bangs voor

Curtain bangs waren vorig jaar met gemak een van de grootste haartrends. Hoewel knallen niet snel zullen verdwijnen, is het tijd voor een nieuwe stijl om hun stralende moment te hebben: Bottleneck bangs. Zie deze franjestijl als het kleine zusje van curtain bangs. Dankzij de veelzijdigheid van de look zijn bottleneck bangs echter de perfecte opstap naar de wereld van fringe.

Lees verder om meer te ontdekken over deze trendy look, hoe je je stylist om bottleneck bangs kunt vragen en hoe je de fringe zelf kunt stylen.

Van stylingtrucs tot het spijkeren van die uitleg, zodat je de salon uitloopt met de knallen waar je van droomt, we hebben het voor je!

Wat zijn Bottleneck Bangs?

meisje met blonde beachy haar en bottleneck bangs
Ga voor een beachy vibe door losse golven door je haar te creëren. Foto credit: @tomsmithhd

Dus je wilt knallen proberen, maar ben je nog niet klaar om de volledige sprong te wagen? Dit is waar bottleneck bangs in het spel komen – de meer subtiele versie van curtain bangs.

Bottleneck bangs zijn de perfecte overgangsstap bij het testen van fringe. De knallen worden in het midden gescheiden en beginnen in het midden van je voorhoofd, precies rond de wenkbrauwlengte. De franje valt naar beneden en loopt geleidelijk taps toe tot een langere lengte die rond je jukbeen slaat. In wezen verdienden bottleneck bangs hun naam door aan de bovenkant slanker te beginnen en aan de onderkant breder te worden.

Hoe om deze stijl te vragen

De in Londen gevestigde haarstylist Tom Smith bedacht de term bottleneck bangs nadat hij deze trend op tijdschriftomslagen had gezien. “Vraag je haarstylist om langere pony’s te maken die je jukbeenderen afschuimen in een hoek die je gezicht flatteert, terwijl je ronddraait om een laag te creëren die tussen je jukbeen en kaak zit. Vraag vervolgens om het middelste deel korter te knippen, zodat het zacht en schokkerig blijft. Het kortste deel moet in het midden liggen en langer worden aan de randen”, legt Smith uit.

Bottleneck bangs zijn flatterend op zoveel mensen en kunnen worden gedaan op een breed scala aan haartypes. Bovendien houden we ervan hoe deze pony’s ook kunnen worden gecombineerd met bijna elke haarlengte. Of je nu een lob of strengen tot aan je middel draagt, bottleneck bangs zijn een geweldige toevoeging aan je look die helpt interesse en beweging toe te voegen.

Hoe Bottleneck Bangs te stylen

meisje met bottleneck bangs op lang donkerbruin haar
Voeg knallen toe aan een lange gelaagde look. Foto credit: @breeze.salons

Als het gaat om het stylen van dit type pony heb je echt zoveel opties. Voordat je echter aan het leuke deel begint, raadt Smith aan om te beginnen met een goede föhn. “Ze moeten worden behandeld als een volledige knal bij het in eerste instantie föhnen. Wikkel de knal van links naar rechts en concentreer je op het drogen van de wortels naar voren, waardoor je controle krijgt als de knal begint te openen of te scheiden. Hierna kan de langere lengte naar wens worden gestyled”, aldus Smith.

Hier kun je wat creatiever worden met je look, door te kiezen voor een aantal krultangen of stijltangtechnieken om de langere lengte te stylen. “Ik gebruik graag een stijltang om ze op een zeer aanpasbare manier te buigen. Ze kunnen ook worden geföhnd met een ronde borstel, of worden gestyled met een grote krultang voor een uitgeflikkerd resultaat, wegvegend van het gezicht,” legt Smith uit.

Producten om bangs mee te stylen

Ontdek welke producten u kunt gebruiken om het meeste uit uw gestileerde bottleneck bangs te halen.

Wanneer je je haar föhnt, zorg er dan voor dat je een hittebeschermend middel gebruikt zoals TRESemmé Thermal Creations Warmte Tamer Spray. Deze spray is een van onze favorieten omdat het je haar beschermt tegen schade bij gebruik van warmte tot 450 ° F, en het laat geen residu achter in je lokken.

Nadat je je pony’s hebt gestyled, vergrendel je je look op zijn plaats met een haarspray. TRESemmé Compressed Micro Mist Smooth Hold Level 2 Haarspray is een geweldige optie omdat het je lokken gladder maakt en je die houvast geeft waarnaar je op zoek bent zonder dat je haar stijf of knapperig aanvoelt.

Als u op zoek bent naar een spray die u een lichtgewicht houvast geeft, maar ook elke textuur in uw lokken verbetert – natuurlijk of gestyled – raden we ons aaning Suave Droge Textuur Finishing Spray. Niet alleen is de spray een geweldige finishing touch, maar we houden ook van het aminozuurcomplex waarmee het is geformuleerd, dat de haarschubben helpt versterken.

Of je nu een doorgewinterde fringe pro bent die gewoon een verandering in hun stijl nodig heeft of je probeert voor het eerst bangs, bottleneck bangs zijn de perfecte touch voor elke look. Heb je bottleneck bangs? Zorg ervoor dat je je kapsels met ons deelt op Instagram @AllThingsHairUS.