Castorolie voor haargroei, het gebruik en de voordelen ervan

ricinusolie voor haar

Instagram / @organonatureoils

Nu gebruikt bijna iedereen olie in hun dagelijkse of wekelijkse haarverzorgingsonderhoud. Weet je nog dat mensen vroeger dachten dat ‘olievrij’ een goede zaak was? Nu niet meer. We weten nu hoe belangrijk olie is om ons haar in balans te houden als het gaat om vocht. Maar het is moeilijk om te weten welke olie we voor welk doel moeten gebruiken. Castorolie is een bekende remedie voor haaruitval en dunner wordend haar, een goede natuurlijke remedie om dure zwarte haarproducten te vervangen en een van de beste ingrediënten voor zwakke haarbehandelingen.

Mensen gebruiken al eeuwenlang ricinusolie. Tegenwoordig zijn de vele voordelen een wetenschappelijk bewezen feit. Maak je geen zorgen – we gaan niet in detail over de eigenschappen ervan als laxeermiddel! In plaats daarvan duiken we in haargerelateerde castoroliegebruiken.

Wat is Castor Oil?

Castorolie wordt gemaakt van de castorboon (die niet echt een boon is, maar eigenlijk een groot, hard zaad). De plant is een winterharde struik die bij goed verzorgde en snoeiharde uitgroeit tot een kleine boom. Niet te worden verteerd, de olie is direct verkrijgbaar in de handel en wordt gebruikt voor een verscheidenheid aan huishoudelijke doeleinden, zoals een machine smeermiddel of een spierverslapper.

ricinusoliefabriek

Foto credit: Katja Schulz

Sommige mensen passen het zelfs extern toe op de buiken van baby’s om koliek en gas te verlichten! Onthoud gewoon dat het niet moet worden ingenomen. Het verhaal van een oude vrouw is dat het een vrouw zal helpen om te bevallen, maar omdat dit in grote hoeveelheden giftig is, is het het risico gewoon niet waard.

Is castorolie goed voor je haar? Voordelen

Laten we beginnen met het opsommen van de belangrijkste voordelen van ricinusolie voor haar. Door iets vooruit te springen, kan het niet alleen je gezonde haar echt laten groeien, maar ook dwingen om die lokken die leden aan haaruitval opnieuw te laten groeien. Het gebruik van ricinusolie helpt dus om:

 1. Voorkom gespleten haarpunten. Let op, we schreven ‘voorkomen’, niet om reeds bestaande te ‘genezen’, ze kunnen alleen worden afgesneden (of weggepoetst). Castorolie zal ze in de toekomst voorkomen als u vaak worstelt met gespleten haarpunten.
 2. Versla haaruitval. Natuurlijk hangt het resultaat af van het stadium van haaruitval. Als u te maken krijgt met extreme alopecia, raadpleeg dan eerst de tricholoog.
 3. Weg met roos. Het kan verrassend zijn, maar de vette hoofdhuid is de belangrijkste oorzaak van die witte schilfers in je haar, niet de droge. Castorolie heeft schimmelwerende eigenschappen en balanceert de pH van de hoofdhuid, het helpt allemaal om het probleem van jeukende hoofdhuid, irritaties, roos op te lossen.
 4. Verdikken het haar. Haaruitval vermindert, ricinolzuur, vetzuren en omega-6 bevorderen de haargroei en je manen zien er voller uit.
 5. Bescherm het haar tegen haarkleurverlies en tegen UV-stralen. Castorolie is een natuurlijke beschermende laag voor uw lokken.
 6. Krijg een zijdezacht, glanzend haar. Bovendien werkt het voor alle haartypes, zelfs voor grove en nauwelijks hanteerbare texturen.
 7. Conditiesloten. Castorolie helpt de haarschubben te herstellen. Je lokken zullen niet zo snel vocht verliezen.

Haar probleem toepassingen

We hebben kort beschreven waarvoor ricinusolie wordt gebruikt, nu is het tijd om meer details te geven. Dit budget maar zo nuttige olie zal je twee keer laten nadenken voordat je dure producten koopt, geadverteerd op billboards. Het kan je haar en huid in enkele weken genezen, de toestand van je wenkbrauwen en wimpers verbeteren. Een toverstaf in je schoonheidsarsenaal.

Сastor olie voor haargroei

Van de vele voordelen van ricinusolie is een van de beroemdste het omkeren van haaruitval. Het staat al generaties lang bekend als een natuurlijke remedie om de haargroei te bevorderen. Castorolie voor haargroei is zelfs gedocumenteerd door historici als gebruikt in het oude Griekenland!

De belangrijkste reden waarom mensen castorolie voor haar gebruiken, is vanwege het hoge triglyceridengehalte. Als het gaat om cholesterol en dieetproblemen, wordt ons geleerd om hoge triglyceriden te vrezen. Maar voor haar- en schoonheidstoepassingen maakt de zeer vette aard van de olie het een luxueus en dik product dat met vrijwel alles kan helpen. Of u nu alleen maar dikte aan uw manen wilt toevoegen of de haargroei wilt stimuleren na een ernstige ziekte, natuurlijke ricinusolie werkt in alle gevallen.

Castor Olie Gebruik voor Roos

Mensen met een zeer droge hoofdhuid, roos en psoriasis vinden dat hun aandoeningen drastisch verbeteren wanneer ze deze rijke olie aanbrengen.

Als je je afvraagt hoe je ricinusolie voor haar kunt aanbrengen, volg dan onze how-to:

 1. Verwarm het op het fornuis of in de magnetron, zodat het warm is (maar niet heet). Dit bestrijdt niet alleen de natuurlijke dikte van de olie, het helpt ook de hoofdhuid en haarzakjes om zich te openen en de eigenschappen van de plant beter op te nemen.
 2. Gebruik vervolgens gewoon je vingers om de olie in de hoofdhuid te wrijven.
 3. Als yoje wilt de haargroei stimuleren in fijnere, kleinere gebieden, zoals de wenkbrauwen, of als je het maar op één plek wilt aanbrengen, dompel dan een wattenstaafje in de olie en breng het op die manier aan.

Haar bescherming toepassingen

Wat betreft het gebruik van ricinusolie voor haar dat geen verlies of groeiproblemen ervaart, gebruik het gewoon als een masker.

Veel vrouwen merken dat hun haar zachter en gezonder wordt wanneer ze er een gewoonte van maken om wekelijkse haarmaskers te doen. Een korte instructie voor een castorolie haarbehandeling:

 1. Verdeel de voorverwarmde olie van de hoofdhuid en wortels naar de uiteinden.
 2. Wikkel het haar in een handdoek en laat het minstens 30 minuten intrekken.
 3. Als je genoeg tijd hebt, zal het verlengen van de behandeling tot twee uur het haar nog dieper conditioneren.
ricinusolie

Foto credit: Sarah Murray

Сastor Olie als Carrier Oil

In homeopathische trends wordt ricinusolie beschouwd als een “dragerolie”, wat betekent dat het de eigenschappen van andere oliën waarmee het wordt gemengd, vergroot. Het is betaalbaarder dan andere oliën die het haar ten goede komen (zoals argan, bijvoorbeeld). Om het als drager te gebruiken, meng je het in gelijke delen met een andere olie, zoals kokosnoot of argan. Of je kunt gaan met gelijke delen van castor, kokosolie en argan.

Vaak zijn haarproducten met arganolie erg duur. Of als ze goedkoop zijn, hebben ze schadelijke chemicaliën en alleen sporenhoeveelheden arganolie (net genoeg omwille van marketing). Door castor als drager te gebruiken en te mengen met pure arganolie ontstaat een haarbehandeling die zowel betaalbaar als effectief is. U krijgt de voordelen van beide!

Сastor Olie voor gespleten haarpunten

Naast het gebruik van het mengsel als een warm haarmasker, kan het ook elke dag in kleine hoeveelheden worden aangebracht. Als je een probleem hebt met gespleten haarpunten, wrijf dan een paar druppels pure ricinusolie in je handpalmen en breng het vervolgens aan op de uiteinden van je haar.

Сastor olie tegen haarbreuk

Olie kan ook werken om flyaways en merkbare breuk te bestrijden. Laat je echter niet verleiden om ricinusolie te gebruiken als hittebeschermend middel. Omdat het heel snel opwarmt, als je er sporen van in je haar hebt bij het föhnen of krullen, zul je meer hitteschade aan je haar veroorzaken dan helemaal niets te gebruiken.

Jamaicaanse Zwarte Castor Olie

Een versie die steeds populairder wordt, is Jamaicaanse zwarte ricinusolie voor haar, die wordt aangeboden door een verscheidenheid aan trendy merken. Deze olie is speciaal gemaakt van Jamaicaanse ricinuszaden (of bonen) en wordt aangeprezen als bijzonder nuttig voor droog haar en jeukende hoofdhuid.

Jamaicaanse Zwarte Castor Olie

Instagram / @angiesbeautystone

Alle soorten ricinusolie zijn voedend, maar velen vinden dat dit type olie rijker is en dus een meer glanzend effect op het haar creëert.

Geschikt voor alle haartypes, Jamaicaanse castorolie is vooral handig voor het herstellen van schade als gevolg van hitte en kleuring.

Castor Oil Haargroei Resultaten

Er zijn tonnen positieve feedbacks overal op het web van mensen die al ricinusolie hebben geprobeerd. Ze kregen prachtige resultaten en delen inspirerende voor en na foto’s! Dit omvat niet alleen sterkere, zijdeachtigere en minder kroesachtige lokken. Het is echt goed voor de haargroei. Het is voldoende om castorolie hoofdhuidmassage op te nemen in uw dagelijkse avondroutine en na 90 dagen #castoroilchallenge zult u een enorm verschil merken.

Castor Olie Resultaat

Instagram / @naturally__brii

Waar vind je castorolie?

Om te weten waar je ricinusolie voor haar kunt kopen, hoef je niet ver te zoeken. Vanwege de vele ricinusolie die wordt gebruikt, dragen veel traditionele kruideniers het. Als je het echter moeilijk vindt om het op je typische markt te vinden, kun je naar een natuurvoedingswinkel of biologische voedselcoöperatie gaan.

Het product is een favoriet bij degenen die liever een natuurlijke levensstijl leiden, dus bijna alle natuurvoedingswinkels bieden het product aan.

Als je eenmaal verliefd bent op de effecten van ricinusolie op je haar, zul je waarschijnlijk nieuwsgierig zijn naar de andere manieren waarop je het in huis kunt gebruiken. Experimenteer voor nu met het gebruik ervan op je hoofdhuid, je wortels of beide. Gebruik het in combinatie met andere oliën of helemaal alleen om een onmiddellijke vochtboost en langdurige haargroei te ervaren.