De ash blonde haartrend is terug: 10 manieren om het te nagelen

Dit jaar, terwijl we nog steeds dol zijn op alle roze en oranjeblonde haartrends die op internet opduiken, trekken we meer naar blond met grijze ondertonen. Als je op zoek bent naar een haarkleur die niet wit is, maar ook niet platinablond, duik dan in het midden met een cool getint asblond haar. Vooruit hebben we prachtige asblonde haarideeën verzameld waar we momenteel over zwijmelen. Lees verder om geïnspireerd te raken door deze verzameling asblonde tinten: we behandelen donker asblond, medium asblond, licht asblond en alles daartussenin.

1. As Blonde Balayage

jonge vrouw met asblond haar kijken naar mobiele telefoon.
Als je zin hebt in een meer natuurlijk ogende afwerking, kies dan voor balayage. Foto credit: indigitalimages.com

Het maakt niet uit hoeveel haarkleurtechnieken er zijn, balayage gaat nergens heen. Balayage is ideaal voor diegenen die niet vol willen gaan op ashy blond haar, maar net genoeg willen om een gedurfd statement te maken op de meest natuurlijk ogende manier. Mix de look met golvende of krullende uiteinden voor een meer speelse en leuke aanpak. Om veel lichaam en beweging binnen je stijl te creëren, kies je voor het gebruik van TRESemmé Volume Pro Pure Foam Shampoo en TRESemmé Pro Pure Light Vocht Conditioner.

2. Asblonde Haartips

jonge vrouw met asblonde haartips kijken naar telefoon
Voeg een vleugje van deze cool getinte tint toe aan de uiteinden van je haar om het uit te proberen. Foto credit: indigitalimages.com

Als je echt van deze trend houdt en het eens wilt proberen, kijk dan hoe het er op je uitziet, ga dan voor een subtiel statement met een donkere asblonde haarkleur. Kies voor een dip-dye techniek en voeg deze koel getinte grijstint toe aan de uiteinden van je haar. Beste deel: Als je er eerder vroeg dan laat moe van wordt, knip dan gewoon de uiteinden af en begin opnieuw.

3. Asblond haar op piecey kapsels

vrouw met edgy as blonde haar shag stijl
Ga voor een edgy look met een bone straight shag. Foto credit: indigitalimages.com

Terwijl sommige meisjes gek worden om dikker en voller haar te krijgen, draait de nieuwe textuur voor dit seizoen om lichte en luchtige kapsels. Kies voor het combineren van je nieuwe asblonde haarkleurstijl als een dun shagkapsel gedragen bot recht voor een edgy kijk op de look. Voor de meisjes met vettere haartypes, overweeg dan om een droogshampoo te gebruiken om je stijl fris te houden. Gebruiken Love Beauty en Planet Murumuru Butter &Rose Droogshampoo om je haar op te frissen en overtollige olie te absorberen.

4. Warm om af te koelen

asblond haar warm tot koel
Breng je kleur van warm naar koel.

Asblonde kapsels gaan niet alleen over sterke contrasten tussen de wortels en de uiteinden van je stijl. Sommige vrouwen kiezen voor de overgang van een warme basiskleur naar ijzig koele uiteinden. We houden van deze unieke kijk op de ashy blonde haartrend.

5. Recht omhoog textuur

asblonde haartextuur steil haar
Draag je asblonde haar in een rechte en getextureerde stijl.

Was en verzorg je haar onder de douche, slaap op je natte lokken en laat ze een nacht drogen. Je wordt wakker met een hoofd steil haar dat een beetje extra textuur heeft. We houden ervan hoe die textuur en beweging gepaard gaan met een frisse ashy blonde haarkleur.

6. Een klassieke Bob

asblonde ombre en golven
Probeer deze kleur met een trendy snit zoals een golvende lob.

Overweeg om je trendy haarkleur te mengen met een klassiek bobkapsel voor een kapsel naast elkaar waar we geen genoeg van kunnen krijgen. Trendy met klassiek mixen is een geweldige manier om een sprong te maken in de haarafdeling zonder te ver buiten je comfortzone te gaan.

7. Een Ashy Ombré

asblond haar ombre
Spijker twee trends in één stijl.

Er is een reden waarom bijna elke beroemdheid op een bepaald moment ombré-haar heeft gehad. Ombre haar is voor 2020 wat de permanent was voor de jaren ’80… en daarmee bedoelen we: het is overal. Beschouw deze ashy ombré als een manier om een unieke benadering van deze nu klassieke stijl te kiezen.

8. Gracieus ouder worden

asblond haar van middelbare leeftijd womeen
Er is geen leeftijdsgrens voor deze prachtige kleur.

Gebruik deze ashy blonde kleur als een manier om je grijstinten te maskeren als je haar van kleur verandert en je overgaat in volledige grijze lokken. Het gedeeltelijk verven van je haar in een ashy tint blond tijdens de overgang zal het proces een beetje vertragen en je de kans geven om de overgang zo sierlijk mogelijk te maken.

9. Rommelige textuur

asblond haar medium krullen rommelig
Houd je textuur rommelig en edgy.

Draag je frisse ashy blonde haarkleur met een rommelige krullende textuur om wat extra randje aan je nieuwe look toe te voegen. Gebruik je krultang om willekeurige krullen in afwisselende richtingen te maken, laat je vingers door de krullen lopen om ze wat losse textuur te geven en sla het haarproduct over om je stijl er natuurlijk uit te laten zien.

10. Upgrade je krullen

asblond haar krullend haar
Geef je natuurlijke krullen een upgrade.

Geef je natuurlijk krullende haar een gemakkelijke upgrade door het te combineren met een frisse vacht van ashy blonde haarkleur. We houden ervan hoe de lichte tinten natuurlijke krullen echt laten knallen.