De beste haarolie voor droog beschadigd haar is niet langer een geheim

We hebben de droogeffecten van het winterseizoen meer betreurd dan enig ander. Het bewijs staart ons elke ochtend in het gezicht als we uit de douche stappen: ruwheid, klitten, broosheid, schade, ad nauseum—allemaal vanwege de frisse, superdroge lucht die ons tijdens deze maanden dagelijks aanvalt.

Het is ook die tijd van het jaar waarin we de grote kanonnen in het conditioneringsspel naar voren brengen, zoals haarmaskers, diepe conditioners en de beste haarolie voor droog beschadigd haar, waarbij de laatste het nieuwste kind in de buurt is.

beste haarolie voor droog beschadigd haar krullend rood haar
Hé, curlfriend! Haarolie kan krullende meisjes voorzien van het vocht (en definitie) dat hun ringetjes nodig hebben.

De meesten van ons hebben het te danken aan een wetenschap: schuimen, spoelen, herhalen, dan een wekelijks haarmasker weken, als de dingen bijzonder verwilderd voelen, en weg zijn we. Haaroliën, zoals we ze vandaag kennen (helder en serumachtig) zijn een recentere toevoeging aan het feest.

Heb je een nieuw haarregime nodig?

Het gebruik van haarolie voor droge haarproblemen, zoals ruwheid, porositeit en kroezen, lijkt misschien contra-intuïtief, omdat we in onze door reinheid geobsedeerde samenleving zijn geconditioneerd om vettigheid in al zijn vormen te verafschuwen. Dit is ook een van de redenen dat haaroliën een behoorlijke marketinghindernis hadden om onder ogen te zien.

Laten we trendy worden: ben je een kokosnoot, avocado of Argan?

Gelukkig heeft de organische beweging van de afgelopen jaren bijgedragen aan een paradigmaverschuiving in de manier waarop we allemaal dachten over haarolie voor droog haar. Trendy plantaardige producten zoals kokosolie en Marokkaanse Arganolie, beide geprezen om hun effectieve voedende eigenschappen, draaiden plotseling het hoofd van de industrie en draaiden het script om over hoe we het gebruik van oliën als een hydraterend ingrediënt zagen. Als u kiest voor een kokosolie, raden we de Love Beauty en Planet Hope and Repair Kokosolie &Ylang Ylang 3-in-1 Benefit Olie. Als je kiest voor Arganolie, raden we de Love Beauty en Planet Smooth en Serene Argan Oil &Lavender Leave-In Smoothie Cream aan. Dit lavendel voor haar product heeft veel van dezelfde hydraterende voordelen.

Rijk aan essentiële vetzuren (EFA’s), hielpen deze ingrediënten strengen te infunderen – vooral de droogste, meest beschadigde, poreuze, door-de-wringer van soorten – met een hernieuwde gladheid en zachtheid, op een niveau (en efficiëntie!) dat eerder werd gezien met eerdere conditioneringsserums.

beste haarolie voor droog beschadigd haar aanbrengen
De beste haarolie voor droog beschadigd haar is bijzonder effectief in het gladstrijken en toevoegen van glans.

Haaroliën zijn gemakkelijk, economisch, effectief

Meer verfijnde en geavanceerde formules kwamen toen beschikbaar, waardoor onze gebruikerservaring werd verbeterd en elk grof, plakkerig gevoel dat we ooit hadden geassocieerd met die meest bezoedelde woorden: “olie” volledig werd verwijderd. Wat we overhielden was een eenvoudige, eenvoudige oplossing om te helpen met droogheid, schade en porositeit – met ook wat glans erin gegooid – allemaal in slechts een paar druppels.

Hoewel haarolie voor droog haar een manier heeft om te gaan in termen van top-of-mind populariteit, is het zeker een go-to-oplossing die overal zijn weg verdient naar stylistenkits. Loop tegenwoordig de meeste high-end salons binnen en de kans is groot dat serum of lichtgewicht haaroliefiguren in die finale terechtkomen Zhuzh voordat hij/zij je de deur uitstuurt. Een van onze favorieten is Suave Eenvoudig Gestileerd Anti-Frizz Smoothing Serum dat is doordrenkt met zes oliën die je droge haar zacht en handelbaar kunnen maken en kroezen kunnen verminderen.

Voor ons thuiszorgliefhebbers kan de beste olie voor beschadigd haar de extra ruimte op uw plank waard blijken te zijn. Goed gebruikt, kan het je zelfs helpen je routine te stroomlijnen, waardoor je geen extra serums en stylinghulpen meer nodig hebt. Als een post-wash / pre-styling primer is het een overachiever die eindelijk volwassen is geworden en in zo min mogelijk tijd (en moeite) de achtervolging inslaat. Spannende tijden, haarverzorging fans!

Wil je een overzicht van de verschillende haaroliën voor jouw haartype? Klik op onze gedetailleerde haaroliegids.