De beste kapsels voor 10 verschillende lichaamstypes

Er zijn een overvloed aan artikelen die kapsels aanbevelen die geschikt zijn voor uw gezichtsvorm, en hoewel dit belangrijk is, moeten we rekening houden met het hele lichaam bij het kiezen van een kapsel dat op maat voor ons is gemaakt.

Stel je verschillende maten schoenen, tassen en accessoires voor – om je lichaamstype te vieren, moet je gaan voor iets dat er flatterend uitziet, niet ongemakkelijk. Met je kapsel is het hetzelfde. Lees verder voor tips en suggesties over kapsels, stijlen en haarkleuren die je lichaam zullen complimenteren.

Kapsels en lichaamsvormen

Toptips voor het selecteren van een nieuw kapsel zijn onder meer het overwegen van kapsels voor je gezichtsvorm en haartype. Maar hoe zit het met de algehele lichaamsvorm? Hoe mooi heel lang haar er ook uitziet, petite vrouwen zullen niet profiteren van de stijl; evenzo, ongeacht hoeveel vrouwen volume aan het haar willen toevoegen, volumineuze ‘do’s creëren niet altijd het juiste accent.

Hier zijn een paar leidende principes om te onthouden als je wilt dat je kapsel je lichaamskenmerken in balans brengt:

  • Strakke lijnen aan de nek en de zijkanten compenseren een zachter, bochtig lichaam;
  • Als je brede schouders hebt, zal bh-lang haar met zachte krullen helpen om de look vrouwelijker te maken;
  • Super steil haar accentueert de magere lichaamsvorm; het toevoegen van wat vorm en zachte golven zal integendeel de look in evenwicht brengen;
  • Heel lang haar zorgt ervoor dat korte vrouwen er korter uitzien;
  • Het oog wordt automatisch naar het lichtste deel van het haar getrokken – gebruik dit in uw voordeel door uw balayage of multi-tonale kleur slim te plaatsen.

Hier zijn aanbevelingen voor 10 verschillende lichaamstypen en -vormen om u te helpen het beste kapsel voor uw figuur te vinden en te leren balanceren en pronken met uw lichaamskenmerken.

#1: Rechthoek of “Banaan”

Als je taillematen ongeveer hetzelfde zijn als je heup of buste, en je schouders en heupen ongeveer even breed zijn, heb je wat een “banaan” of rechthoekig lichaamstype wordt genoemd.

Kies voor moeiteloze texturen met zachte bewegingen zoals strandgolven en multi-tonale tinten in een kleur (niet te contrasterend). Vermijd gedefinieerde, harde lijnen en geometrische vormen zoals box bob. Vraag op lang haar je stylist om een kapsel met laagjes; vermijd lange kapsels van één lengte, vooral als je haar dik is. Vermijd ook stompe knallen – gordijnknalen of zijranden zijn meer geschikt voor dit lichaamstype. Zijscheidingen of asymmetrische stijlen zullen hier ook een flatterende keuze zijn.

#2: Driehoek of “Peer”

Bij dit lichaamstype zijn je schouders en buste smaller dan je heupen. Je hebt waarschijnlijk slanke armen en een redelijk gedefinieerde taille. Je taille loopt hoogstwaarschijnlijk uit naar je heupen.

Om de look te harmoniseren, spiegel je optisch je heupen door breedte rond je schouders te creëren. Krullend haar is geweldig voor het creëren van dit volume, dus je moet beter alle natuurlijke soorten krullen in je haar koesteren. Schouderlange kapsels doen hier ook perfect werk, evenals stompe knallen, one-size stompe kapsels en gegradueerde snitten. A-lijn concave bob met langer haar naar voren is je must-try stijl. Wat haarkleur betreft, zal een wortelschaduw die enigszins wordt uitgesleept en uiteindelijk overgaat in een lichtere kleur een flatterende optie zijn.

#3: Lepel

Het lepellichaamtype lijkt behoorlijk op de driehoek of “peer” -. Je heupen zijn groter dan je buste of de rest van je lichaam en kunnen een “plank”-achtig uiterlijk hebben tegen een gedefinieerde taille. U kunt ook wat gewicht in uw bovenarmen en dijen dragen.

Dit figuur ziet er het beste uit met langere haarlengte, donkerdere kleuren en stompe lijnen. Een winnende zet is om het gezicht in te kaderen met gevederde gordijnstoten. Rondingen en golven voegen volume toe aan je lokken en, in tegenstelling tot strak steil haar, complimenteren ze je ronde lichaamsvorm.

#4: Zandloper

Als je heupen en buste bijna even groot zijn en je hebt een goed gedefinieerde taille die smaller is dan beide, heb je een zandloper lichaamstype. Je benen en bovenlichaam worden waarschijnlijk als proportioneel beschouwd.

Zijdelen en sexy vloeiend haar zien er geweldig uit op dit bodyframe. Voel je echter vrij om het zeer vrouwelijke lichaamstype te compenseren met sterke geometrische lijnen en superkort haar dat strak gesneden is, maar er textuur aan heeft.

#5: Top Zandloper

Als topzandloper heb je de algemene zandloperverhouding, maar je bustematen zijn iets groter dan je heupen. Overweeg om te gaan met verbrijzelde middellange stukken, die niet te blokkerig of omvangrijk zijn. Het toevoegen van highlights voor het kader, plaatsing van spotlightkleuren en babyverlichting kan ook worden gebruikt om je bovenlichaam te verzachten.

#6: Omgekeerde driehoek of “Apple”

Als je schouders en buste groter zijn dan je relatief smalle heupen, heb je wat bekend is als een omgekeerde driehoek of een “appel” lichaamstype. Om meer balans te creëren, kiest u voor zachtere contouren in plaats van sterke stompe stijlen, vooral schouderlange sneden. Zorg ervoor dat het haar niet direct op je schouders valt, omdat het de illusie van breedte geeft.

Dimensionale kleuren spelen ook in je handen. Styling kan ook veel veranderen. Half-up half-down stijlen en paardenstaarten geplaatst op het hoogste punt van je hoofd geven bijvoorbeeld de illusie van een verlengde torso.

#7: Rond of Ovaal

Als je buste groter is dan de rest van je lichaam, je heupen smal zijn en je buik voller is, heb je wat meestal een rond of ovaal lichaamstype wordt genoemd. Een flatterende keuze is het dragen van kleding met verticale lijnen en deze te matchen met lange, strakke kapsels. Minder breedte in je haar zal je romp visueel verlengen.

#8: Diamant

Als je smalle schouders en buste en een vollere taille hebt, heb je wat een diamanten lichaamsvorm wordt genoemd. Met dit type draag je misschien iets meer gewicht in je bovenbenen terwijl je slanke armen hebt. Dik haar met volume en textuur en groot haar met strakke krullen dragen bij aan de balans. Kijk door kapsels met breedte en kinlengte korte bobs om een flatterende stijl te vinden. Het terugtrekken van haar uit je gezicht kan je ook helpen er slanker uit te zien.

#9: Lang en atletisch

Als je lichaam gespierd is, maar niet bijzonder bochtig, heb je misschien een atletisch lichaamstype. Het werkt goed met bijna elk type snit, dus je gezichtsvorm en haartextuur zullen deze keer een betere gids zijn. Ga voor lang haar of vier je sterke punten met androgyne kapsels. Het enige wat je moet vermijden is haarlengte tussen een kin en een schouder. Deze opening zal je nek visueel verlengen en bijdragen aan je lengte, wat je algehele uiterlijk kan overweldigen.

#10: Klein

Bob snitten of verschillende soorten en lengtes is de beste keuze voor petite slanke vrouwen. Een stylist zal je normaal gesproken ontmoedigen van lange lokken waardoor je er korter uitziet dan je bent en zeer korte pixie cuts die je er een beetje jongensachtig uit kunnen laten zien. Kies voor strakke stijlen en vermijd kapsels die te volumineus zijn en je figuur overweldigen. Als je een rechthoekige vorm hebt zonder rondingen, voeg dan zachte golven toe aan je do.

Elk lichaamstype moet worden gewaardeerd en gevierd en het definieert in geen geval je schoonheid. Als u echter bepaalde functies wilt bagatelliseren en meer balans in uw algehele look wilt creëren, zal het selecteren van de juiste kleding en kapsel u helpen een lange weg te gaan. Voor meer haarinspiratie en advies, volg me op mijn Instagram @hairbynicoleiroh.