De beste knallen voor je gezichtsvorm in 2023

Als je een eenvoudige maar effectieve manier nodig hebt om je uiterlijk te veranderen, zijn knallen altijd een gemakkelijke oplossing. Ze kunnen niet alleen in het comfort van uw eigen huis worden gedaan, maar er zijn ook veel verschillende soorten knallen voor gezichtsvormen om uit te kiezen. Helaas voor de besluitelozen zorgt deze overvloed aan opties ervoor dat ze zich zorgen maken over het kiezen van de verkeerde. Als je denkt aan knallen, maar nog steeds niet kunt beslissen over stijl, overweeg dan deze lijst met je vriend bij het kiezen van de beste knallen voor je gezichtsvorm.

Uw bangs onderhouden

Voordat we erin duiken, laten we beginnen met wat basisonderhoud. Om ervoor te zorgen dat je knallen er altijd op hun best uitzien, laat je ze om de twee tot drie weken trimmen. Idealiter zou je ze elke dag moeten wassen om vettigheid en acne op het voorhoofd te voorkomen. Als dit alleen je haar stript, dan doet droogshampoo altijd wonderen. Vergeet ook niet dat sommige van deze looks extra styling vereisen, afhankelijk van je haartype. Als je een onderhoudsarm meisje bent, ga dan voor een onderhoudsarme knip.

Knallen voor een ovaal gezicht

Als je een ovaal gezicht hebt, perfect uitgebalanceerde kenmerken die smal zijn bij de kin, dan heb je geluk. Omdat dit lang als de ideale gezichtsvorm wordt beschouwd, kun je vrijwel elke bang-stijl rocken die je maar wilt. Er hoeft geen rekening te worden gehouden met verzachting of herstructurering. Dat gezegd hebbende, de volgende stijlen zijn bijzonder chique.

1. Piekerige knallen

Als je je look wilt veranderen, maar niet te drastisch wilt gaan, zijn zachte en rechte piekerige knallen de juiste keuze. Dit is vooral aantrekkelijk voor mensen met meer hoekige functies.

2. Getextureerde bangs

Schokkerige, getextureerde knallen zijn het afgelopen decennium erg populair geworden, en met goede reden. Afgezien van het feit dat ze zowel edgy als ongelooflijk stijlvol zijn, kunnen ze worden aangepast aan een ongelooflijk scala aan haartypes en snitten.

3. Side Swept Bangs

Afhankelijk van hoe ze zijn gesneden of gestyled, kunnen zijwaarts geveegde knallen elke gezichtsvorm perfect omlijsten. En, net als getextureerde knallen, passen ze goed bij elk kapsel.

Knallen voor een rond gezicht

Een rond gezicht wordt gekenmerkt door zijn verkorte lengte, brede jukbeenderen en afgeronde kaaklijn. Als u op zoek bent naar een kapsel dat de illusie van meer structuur geeft, overweeg dan de volgende opties.

4. Gevederde bangs

In tegenstelling tot rechte knallen, die je rondheid alleen maar accentueren, omlijst en werpt een gevederde en zijdelingse look perfect om en verlengt je gelaatstrekken.

5. Micro bangs

Er is geen betere manier om de illusie van lengte te geven dan met een microknal te gaan. Het is ook de perfecte combinatie voor een pixie cut.

6. Dikke kant geveegd

Een dikke, gelaagde knal gesneden in een perfecte diagonaal is nog een andere ongelooflijke manier om je functies te verlengen. Voeg highlights toe aan je look voor wat extra dimensie.

7. Getextureerde Franje

Rechte piekerige knallen, vooral in combinatie met losse lagen, geven je de structuur die je wilt zonder je functies te verzwaren of ze breder te laten lijken.

8. Gebogen stompe knallen

Stompe knallen kunnen nog steeds wonderen doen voor een rond gezicht als ze correct worden gedaan. Ga voor een snit die de ronding van je wenkbrauwen volgt: hoger in het midden en naar beneden gebogen aan de zijkanten. Dit zorgt voor de juiste hoeveelheid structuur.

Knallen voor een vierkant gezicht

Een vierkant gezicht bestaat uit een voorhoofd, jukbeenderen en een kaaklijn van dezelfde breedte. Als het je doel is om te voorkomen dat je te hard en boxxy overkomt, dan zijn zachte looks de sleutel bij het kiezen van de juiste snit.

9. Tousled Bangs

De sleutel is om je knallen niet in een rechte lijn te snijden, maar meer afgerond. Houd je stijl gevederd en gelaagd, net als deze zachte, vrouwelijke look.

10. Schokkerige knallen

Meestal worden kortere knallen niet aanbevolen voor vierkante gezichten. Maar deze schuine, ongelijke snit in combinatie met een licht gelaagd kapsel voegt precies de juiste hoeveelheid lengte en lichtheid toe aan uw kenmerken.

11. Lange side bangs

Deze zachte, weidse look is een andere fantastische keuze voor het balanceren van je hoeken. En het is vooral prachtig voor mensen met golvend haar of die graag een beetje regelmatig stylen.

Knallen voor een hartvormig gezicht

Net als bij het vierkante gezicht, behalve bredere jukbeenderen en een meer taps toelopende kin, vereist een hartvormig gezicht een kapsel dat voor balans zorgt. Je beste gok is een blik die het oog naar het midden van je gezicht trekt.

12. Bot en piekerig

Lang en lief, deze look zal automatisch de aandacht trekken op je fantastische jukbeenderen. We raden aan om ze te combineren met een golvende gelaagde snit.

13. Taps toelopende knallen

Een taps toelopende look zal niet alleen je gezicht verlengen, maar ook focus in je ogen brengen. Voor een echte verandering, koop jezelf een schattige pixie of lob cut om erbij te horen.

14. Gordijn knallen

Langere raamslagen helpen een smalle kin te verbreden terwijl je je jukbeenderen en kaaklijn benadrukt. Deze gevederde look geeft de perfecte balans tussen zachtheid en structuur.

Knallen voor een klein voorhoofd

Je leest het goed, iedereen. Ondanks wat je misschien denkt, kun je zeker nog steeds knallen met een klein voorhoofd. De sleutel is om een snit te vinden die net genoeg blootlegt om het groter te laten lijken.

15. Gevederde gordijn knallen

Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in scherpe do’s, of een beetje extra willen toevoegen aan hun golvende lokken, doet deze stijl wonderen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het goed combineert met bijna alle haarlengtes.

16. Korte knallen

Korte, stompe knallen zijn altijd de perfecte optie voor een klein voorhoofd. Hoe meer het wordt blootgesteld door je haar-do, hoe langer het verschijnt.

17. Asymmetrische franje

Een lange, asymmetrische snede over één oog is een fantastische manier om de illusie van lengte te creëren. Het is vooral goed voor degenen die gloednieuw zijn voor bangs.

Knallen voor een lang gezicht

Een lang of langwerpig gezicht is in feite een ovaal gezicht met verlengde kenmerken. En, precies hetzelfde, ze kunnen meestal pronken met elk kapsel dat ze willen. Maar als u wilt voorkomen dat u er te lineair uitziet, raden we deze looks aan.

18. Rechte, getextureerde knallen

Ideaal voor mensen met golvend of krullend haar, dit geeft je die edgy flair terwijl je je gezicht verbreedt tot meer een echte ovaal.

19. Lange stompe knallen

Natuurlijk is de klassieke stompe knal altijd een veilige gok, omdat het niet alleen een hoog voorhoofd kan camoufleren, maar ook breedte aan je uiterlijk kan toevoegen.

20. Bardot Bangs

Zoals gesuggereerd, is deze look een voorbeeld van de Franse actrice en mode-icoon uit de jaren 1960, Brigitte Bardot. Een stijlvolle combinatie van full en side swept, deze knallen kunnen gemakkelijk worden veranderd, afhankelijk van hoe je ze scheidt.

Knallen voor een hoog voorhoofd

Als het gaat om knallen, of kapsels in het algemeen, heeft een hoog voorhoofd zijn eigen reeks uitdagingen. Of je het nu wilt maskeren of niet, de juiste statement bangs zorgen altijd voor het perfecte frame.

21. Rechte stompe knallen

De klassieke rechtgetrokken look is perfect, vooral voor mensen met borstlang haar of langer. Zware knallen worden meestal gesuggereerd, omdat ze zorgen voor een betere camouflage.

22. A-Lijn Knallen

Een goed middendeel zal je nooit in de steek laten, omdat het je voorhoofd meer breed dan hoog laat lijken en je die echte ovale vorm geeft.

23. Tweeledige knallen

Stompe knallen omlijst door kinlange stukken aan weerszijden doen wonderen voor degenen die een zachtere, speelsere look willen.

Bangs voor een mollig gezicht

Beschouw dit gedeelte als je dagelijkse herinnering dat het niet uitmaakt wat je vorm of grootte ook is, niets kan je ervan weerhouden je felste zelf te zijn. En als het gaat om knallen, zul je verrast zijn door de opvallende looks die je zou kunnen trekken.

24. Scheermesgesneden bangs

Elke stijlsnede met een scheermes in plaats van een schaar is perfect voor rondere, vollere functies, omdat dit meer dimensie en structuur toevoegt. Dit kun je natuurlijk het beste doen door een professionele kapper.

25. Gelaagde franje

De lange gevederde lagen en het middelste deel van deze ongelooflijke gelaagde do creëren een afslankende, langwerpige uitstraling.

26. Stompe, zware knallen

Niets voegt structuur toe als een gewaagde knal. En je kunt je look echt afzetten met een aantal killer highlights of een ombre. Vergeet niet dat ze het beste zijn wanneer ze in een boog worden gesneden, hetzelfde met elk rond gezicht.

Natuurlijk is het belangrijk om in gedachten te houden dat alles op deze lijst slechts een suggestie is. Als je van een bepaalde knalstijl houdt en er zeker van bent dat je het kunt rocken, ongeacht je gezichtsvorm, ga er dan voor. Uiteindelijk gaat het er echt om wat je het meest zelfverzekerd en mooi maakt.

Uitgelichte afbeelding via Instagram

Piekerige bangs
Getextureerde bangs
Side Swept Bangs
Gevederde bangs
Micro Bangs
Dikke kant geveegd
Getextureerde Franje
Gebogen stompe knallen
Tousled Bangs
Schokkerige Knallen
Lange Side Bangs
Bot en piekerig
Taps toelopende knallen
Gordijn Bangs
Gevederde gordijn bangs
Korte bangs
Asymmetrische Franje
Rechte, getextureerde bangs
Lange stompe knallen
Bardot Bangs
Rechte Stompe BanGs
A-Lijn Bangs
Tweeledige bangs
Scheermes-gesneden bangs
Gelaagde franje
Stompe, zware knallen