De beste siliconenvrije conditionerproducten om te proberen

Wat is siliconen? Doet het meer kwaad dan goed als het gaat om je strengen? We duiken in deze vragen en geven je een overzicht van de voordelen van siliconenvrije conditioner voor meisjes met krullend haar in het bijzonder.

We durven te wedden dat de lijst met ingrediënten op de achterkant van de fles niet het eerste is dat u controleert bij het winkelen voor producten. Als je op ons lijkt, begin je met het zoeken naar merken waar je van houdt. Ook zoek je naar producten die sterke en glanzende strengen bevorderen. Ten slotte voelt u zich meer dan waarschijnlijk aangetrokken tot producten met een esthetisch aantrekkelijke verpakking. We zijn vaak op dezelfde manier (schuldig!).

Maar als je de lijst met ingrediënten op de achterkant van je flessen haarproducten goed bekijkt, zul je misschien verrast zijn. Wat je tegenkomt zijn chemische stoffen die je waarschijnlijk niet eens kunt uitspreken. Veel reguliere haarproducten worden overspoeld met extra chemicaliën. Soms leveren deze ingrediënten glanzend uitziend haar, maar doen vaak meer kwaad dan goed. Vooral meisjes met krullend haar moeten kennis nemen van dit fenomeen en overwegen over te schakelen naar een siliconenvrije conditioner.

Heb je een nieuw haarregime nodig?

Waarom zitten siliconen in haarproducten?

siliconenvrije conditioner natuurlijk haar
Siliconenvrij is the way to be!

Siliconen worden vaak gevonden in haarverzorgingsproducten. Ze dragen positief bij aan de algehele glans van je strengen en zullen je ontwarringswerk veel gemakkelijker maken. Siliconen creëren een gladde textuur die nuttig is bij het ontwarren van knopen. Ze worden vaak gevonden in shampoos, conditioners en hittebeschermende middelen. Meestal worden ze vermeld in de ingrediëntensectie in vormen zoals dimethicone of Cyclomethicone.

Wat zijn de positieve en negatieve effecten van siliconen?

Aan de ene kant laat siliconen je haar achter met een zijdeachtig en glad gevoel. Dit maakt het super gemakkelijk om je lokken door te kammen en te ontwarren en zal resulteren in nieuwe niveaus van zachtheid en glans in je haar. Aan de andere kant bekleed je je haar in wezen met chemicaliën, en dit kan enige productopbouw in je hoofdhuid veroorzaken die uiteindelijk de gezondheid van je hoofdhuid, wortels en algehele haarschacht kan beïnvloeden.

siliconenvrije conditioner natuurlijk krullend
Geef je krullen de conditioner die ze verdienen.

Hoe kunnen meisjes met krullend haar profiteren van een siliconenvrije conditioner?

Hoewel de voordelen van het volgen van een meer natuurlijke route verleidelijk zijn voor vrouwen met haar van elke textuur, hebben meisjes met krullend haar de extra zorg dat ze geen haarproducten willen gebruiken die hun krullen verzwaren. Sommige vormen van siliconen kunnen zwaar zijn en elke styling die je aan je krullen hebt gedaan tegengaan, waardoor ze worden verzwaard en je krulgroef wordt verknoeid. De beste siliconenvrije conditioner houdt je krullen intact terwijl je ze nog steeds hydrateert en hydrateert.

Overschakelen naar een siliconenvrije conditioner geeft je alle zachtheid en eenvoudige stylingvoordelen die worden geleverd met mainstream conditioners zonder je krullen te verzwaren met onnodige chemicaliën. Win-win, toch?

Welke siliconenvrije conditioner is het beste voor jou?

Als u op zoek bent naar een beschermende, voedende en verzachtende siliconenvrije optie, wilt u overwegen Love Beauty en Planet Coconut Milk &White Jasmine Conditioner. Dit product helpt bij het definiëren en verbeteren van uw lokken, waardoor het een go-to is voor getextureerde haartypes en meer. Het resultaat? Kroesvrij, mooi uitgebalanceerd en handelbaar haar.

Op zoek naar een product speciaal ontworpen voor dames met krullende strengen? Je moet het proberen SheaMoisture Kokosnoot &Hibiscus Krul &Shine Conditioner! Deze siliconenvrije conditioner hydrateert droge, krullende haartypes diep en voorkomt kroezen en krulbreuk. Wat is er niet om van te houden?

Als u op zoek bent naar een meer klassiek conditioneringsproduct dat ook voedt, wilt u het bekijken Love Beauty &Planet Kokosolie en Ylang Ylang Conditioner. Deze conditioner is doordrenkt met virgin kokosolie. De formule nr.urishes, helpt het haar zichtbaar te herstellen en voorkomt gespleten haarpunten voor gladde en gezond uitziende lokken.

Denk je erover om een van deze conditioners eens te proberen? Zorg ervoor dat je de resultaten met ons deelt via @AllThingsHairUS!