De beste videozelfstudie over het maken van een sokbroodje in 12 stappen

Wanneer u op zoek bent naar een eenvoudige manier om een mooi, elegant kapsel te maken, moet u een sokbroodje tutorial overwegen. Het is waarschijnlijk niet iets dat je kunt doen als je niet thuis bent, tenzij je wat extra sokken bij je hebt of kant-en-klare donuts van hen. Al met al zul je minder dan een paar minuten besteden om je uiterlijk gemakkelijk te veranderen zodra je leert hoe je een sokkenbroodje kunt maken.

Het enige wat je nodig hebt om dit mooie kapsel te maken is een sok, elastiek, een haarborstel en haarlak om het resultaat veilig te stellen. Het is het meest geschikt voor lang haar van verschillende diktes. Je kunt echter ook proberen om het op medium haar te maken als het dik genoeg is, omdat je hiermee het juiste volume kunt bereiken. Je kunt dit kapsel eigenlijk rocken in absoluut verschillende situaties, zoals werk, date, feest, enz. Omdat je een hoge knot krijgt, zal het je haar van je gezicht houden, wat erg handig is, vooral tijdens de hete maanden.

Hoe een perfecte sok te kiezen

Je hoeft geen nieuw paar sokken te kopen om er een te knippen. Kies een oud paar dat je niet meer nodig hebt. Het is ook belangrijk om een sok van de juiste lengte te kiezen, omdat deze niet te lang of te kort mag zijn. Heb je halflang haar, dan kun je kiezen voor een enkellange sok. Degenen die lang haar hebben, moeten een sok van middenscheenlengte kiezen. Het kan enige tijd duren om een perfecte sok te vinden, maar als je dat eenmaal doet, kun je hem lang gebruiken.

Een ander belangrijk ding om op te letten is dat de sok niet te veel losse draden mag hebben. Vergeet niet dat je het moet knippen, dus je moet je best doen om te voorkomen dat er extra draden uit steken.

Ook is het aan te raden om een sok te kiezen die lijkt op je haarkleur. Hoewel je zult proberen om al het haar volledig te bedekken, wil je niet dat het door je haar gluurt, als de knot uit elkaar valt.

Stapsgewijze instructies

Hieronder vind je 12 eenvoudige stappen voor het maken van een sokkenbroodje. Ze worden allemaal geleverd met foto’s en u kunt ook een video bekijken aan het einde van deze zelfstudie.

Stap 1. Was je haar indien nodig, want het moet schoon zijn. Borstel je haar voorzichtig voordat je een sokkenbroodje maakt.

Sock Bun: Stap 1

Stap 2. Neem een schone sok en snijd het teengebied af. Je kunt het geknipte deel weggooien, omdat je het niet nodig hebt voor het kapsel.

Sokbroodje: Stap 2

Stap 3. Nu heb je een soort buis met aan elk uiteinde een opening. Pak het uiteinde dat je net met je hand hebt gesneden en keer de rand binnenstebuiten. Het moet een kleine vouw zijn. Blijf de sok helemaal naar beneden rollen.

Sokbroodje: Stap 3

Stap 4. Wanneer je het einde bereikt, heb je een mooie stevige donut. Breng de nodige aanpassingen aan om ervoor te zorgen dat het gelijkmatig wordt gerold. Als er iets mis is, zoals veel draden, en je kunt het niet laten werken, moet je een andere sok kiezen en de vorige twee stappen herhalen.

Sokbroodje: Stap 4

Stap 5. Doe je haar in een hoge paardenstaart. Dit kun je doen door je haar op te tillen en te fixeren met een elastiekje. Vergeet niet om je haar te borstelen, beginnend bij de wortels helemaal tot aan het elastiek, om ervoor te zorgen dat alles netjes is en er niets uitsteekt.

Sock Bun: Stap 5

Stap 6. Neem de sok-donut en doe je paardenstaart erdoorheen.

Sokbroodje: Stap 6

Stap 7. De donut moet niet per se over het elastiek worden geplaatst dat je haar vastzet, maar zorg ervoor dat de hele paardenstaart erin zit.

Sokbroodje: Stap 7

Stap 8. Nu moet je de donut naar de uiteinden schuiven. Vergeet niet dat je de uiteinden niet echt hoeft te bereiken, plus er moet enige afstand zijn tussen de uiteinden van je haar en de donut.

Sokbroodje: Stap 8

Stap 9. Verberg de uiteinden onder de donut, zodat ze deze bedekken. Terwijl je de donut voorzichtig met je handen vasthoudt, begin je hem in te stoppen en naar beneden te rollen totdat je de basis bereikt. Probeer ervoor te zorgen dat het haar de donut gelijkmatig bedekt. Hoe meer lagen haar op de donut, hoe dikker deze zal zijn.

Sokbroodje: Stap 9

Stap 10. Zodra je de basis hebt bereikt, plaats je de knot over het elastiek en zorg je ervoor dat deze goed past. Hoogstwaarschijnlijk hoeft u geen extra tools te gebruiken om het te beveiligen. Spreid het haar uit en stop losse lokken onder de donut.

Sokbroodje: Stap 10

Stap 11. Om ervoor te zorgen dat alles perfect is, moet je een spiegel gebruiken zodat je de achterkant van je hoofd kunt zien. Kijk goed naar je kapsel en zorg ervoor dat het er echt goed uitziet. Breng de nodige aanpassingen aans.

Sokbroodje: Stap 11

Stap 12. Als je tevreden bent met het resultaat, maak je het haar glad met haarlak. Vergeet niet om niet alleen de knot te sprayen, maar al je haar om ervoor te zorgen dat er overdag niets uitsteekt. Nu ben je klaar om te gaan!

Sokbroodje: Stap 12

Bekijk de video met stapsgewijze instructies over het doen van een sokkenbroodje.

We hopen dat je deze stap-voor-stap instructie leuk vindt en dat je gaat proberen om dit kapsel zelf te maken. Het vereist niet echt speciale vaardigheden of oefening, en je kunt dezelfde donut zo vaak gebruiken als je wilt! Nadat je het slechts een paar keer hebt gemaakt, kun je veel sneller een perfect broodje maken!