De bloemvlecht: 2 manieren om dit op bloemen geïnspireerde vlecht te dragen

Net toen we dachten dat de gevlochten kapseltrend niet chiquer kon worden, kwamen we de bloemvlecht tegen. Als je de vlechttrend verveelt, is deze meisjesachtige stijl een trefzekere manier om je interesse opnieuw te wekken. Of het nu gedragen wordt als een half-up stijl of als een volledige updo, deze look is eenvoudig en snel te bereiken. Hier is een extra bonus: deze hollandse bloem vlecht kapsels zijn geweldig voor werk of ontspanning. We houden zelfs van deze looks voor een bruidsfeest. Klaar om deze bloemlooks uit te proberen?

Lees verder om te leren hoe je elke look in minder dan 10 minuten kunt spijkeren:

1

Stap 1

Was en bereid haar voor.

Om te beginnen, was het haar met Nexxus Frizz Defy Active Frizz Control Shampoo en Conditioner om een gladde en kroesvrije basis te creëren voordat je gaat stylen.

bloem vlecht haar naar beneden

2

Stap 2

Gebruik een haarstokje om krullen toe te voegen.

Gebruik een 1-inch haarstok of krultang om het haar van je gezicht af te krullen.

bloem vlecht krul haar

3

Stap 3

Sectie haar voor een paardenstaart en maak een vlecht.

Verzamel een stuk haar dat een paar centimeter omhoog begint van je oren om je half-up paardenstaart te creëren. Zet je paardenstaart vast met een haarband en maak vervolgens een vlecht helemaal tot aan de uiteinden. Bevestig indien nodig de uiteinden van de vlecht met een haarelastiek of kam het terug om het op zijn plaats te houden. Dit is de basis van alle bloemkapsels.

Bloemvlecht maken vlecht

4

Stap 4

Maak je bloemvlecht.

Hier begint het plezier eigenlijk! Nadat je je haar hebt gevlochten, trek je aan de randen langs de steek om het bloemblaadjeseffect te creëren. Als je klaar bent, houd je het uiteinde van je vlecht vast en wikkel je het haar in een knot.

bloem vlecht wrap vlechtbroodje

5

Stap 5

Laatste blik.

Speld je bloemvlechtbroodje tegen je hoofd met bobby pinnen om vast te zetten. Maak af met een haarlak zoals Dove Style + Care Extra Hold Haarlak om flyaways glad te strijken en je kapsel met een stevige houvast te zetten.

bloem vlecht definitieve look

Kun je geen genoeg krijgen van vlechten? Dan heb je geluk, want we hebben nog veel meer stijlen voor je om te proberen. Blijf scrollen voor je volgende oplossing.

1

Stap 1

Voeg textuur toe.

Beginnend met droge, klittenvrije sloten, mist wat TIGI Bed Head Superstar Queen voor een dag verdikking Spray over je hele haar.

Dit voegt extra textuur en grip toe aan je lokken, waardoor ze gemakkelijker te vlechten zijn.

bloem vlecht updo verdikken

2

Stap 2

Begin met vlechten.

Neem een stuk haar dicht bij de haarlijn aan de kant van je voorkeur en begin met het maken van een Nederlandse vlecht.

Doe dit door een deel van het haar in drie gelijke delen te verdelen. Weef het buitenste gedeelte onder de middelste streng en herhaal, trek het haar naar het buitenste gedeelte terwijl je vlecht.

bloemvlecht updo begin met vlechten

3

Stap 3

Vlecht van de ene naar de andere kant.

Ga door met vlechten, werk terug naar de kruin van je hoofd en dan in de tegenovergestelde richting.

bloemvlecht updo doorgaan met vlechten

4

Stap 4

Werk je een weg naar beneden.

Zodra je vlecht begint te buigen, pak je kleinere stukjes haar van de onderkant van de vlecht.

Dit zal zorg ervoor dat het bloembroodje plat tegen de kop ligt, waardoor de stijl een naadloze afwerking krijgt.

bloem vlecht updo werk naar beneden

5

Stap 5

Maak een ‘S’-vorm.

Blijf het haar in een ‘S’-vorm vlechten en weef van de ene kant van je hoofd naar de andere.

Zodra al het haar is gevlochten, weef je de resterende strengen in een klassieke driestrengs vlecht en zet je ze vast met een haarband.

bloem vlecht updo s vorm

6

Stap 6

Pannenkoek je vlecht.

Om de ‘bloemblaadjes’ van je bloemvlecht te maken, moet je je vlecht pannenkoeken.

Trek voorzichtig met je vingers aan één kant van je vlecht om het weefsel los te maken en het uiterlijk van het haar af te vlakken.

bloem vlecht updo pannenkoek

7

Stap 7

Maak de bloem.

Maak een bloembroodje door de losse vlecht in een spiraalvorm te wikkelen net boven het onderste gedeelte van je Hollandse vlecht.

Stop het uiteinde van de vlecht erin zodat deze wordt weggestopt en gebruik vervolgens bobby-pinnen om de knot op zijn plaats te bevestigen.

bloem vlecht updo creëer bloem

8

Stap 8

Veilig met haarlak.

Als je eenmaal helemaal tevreden bent met het uiterlijk en de plaatsing van je bloembroodje, besproei je je hoofd van voor naar achter met TRESemmé Compressed Micro Mist Hairspray Texture Hold Niveau 1 om de look vast te zetten.

bloem vlecht updo veilige haarlak

9

Stap 9

Compleet!

En… je bent klaar! Of je het nu een hollandse bloemenvlecht, rozenvlecht of bloemenbroodje noemt, onze tutorial bewijst dat deze botanisch geïnspireerde stijl bedrieglijk eenvoudig onder de knie te krijgen is.

bloem vlecht updo afgewerkte look