De Boxer Braid: Cornrows, of Dutch Braids, Rebooted

First things first: Deze coole vlechten worden officieel cornrows genoemd. In sommige gevallen worden ze pigtail Dutch braids a.k.a. reverse French braids genoemd, vanwege de manier waarop de vlechtjes stoten omhoog in plaats van in het midden te worden ingesprongen. En hoewel het boxervlechtkapsel al eeuwenlang wordt gedragen – als een erfgoedkapsel binnen de black hair community – is het de afgelopen jaren omgedoopt tot boxervlechtjes. Sommigen zeggen dat het komt omdat het het kapsel is dat bij uitstek is van vrouwelijke atleten terwijl ze het in de ring uitvechten, terwijl er anderen zijn die zeggen dat het een marketingtruc voor sociale media en beroemdheden is.

Maar of ze nu cornrows, double Dutches, boxervlechtjes of omgekeerde Franse pigtails worden genoemd, ze zijn eigenlijk vrij eenvoudig te maken: je kunt deze look sporten terwijl je in de sportschool bent, voor date night of zelfs voor werk! Ze zijn super indrukwekkend en krijgen je haar uit je gezicht, wat een totale win / win is in ons boek.

Lees verder om te zien hoe je je eigen boxervlechten kunt maken:

boxer vlecht kapsels: achteraanzicht
Nederlandse varkensstaarten omvatten het vlechten van secties onder de andere, wat resulteert in een omgekeerde Franse look. Foto credit: Dvora

Stap 1: Begin met schoon, gewassen en geföhnd haar.

Weinig dingen houden een vlecht beter vast dan strengen die zijn gewassen, geconditioneerd en voorbereid op het trekken. Doe dit met een versterkingssysteem, zoals Love Beauty en Planet Blauwgroene Algen &Eucalyptus Shampoo en Conditioner. Dit duo werkt om je haar zachtjes te reinigen en te voeden.

Stap 2: Föhn tot 90 procent of helemaal droog.

Zorg ervoor dat je haar droog is voordat je aan je boxervlechtstijl begint.

Stap 3: Ontwar en borstel eventuele knopen weg.

Maak een middendeel helemaal van je haarlijn tot de achterkant van je hoofd, alsof je je haar doorsnijdt voor varkensstaarten. Het gebruik van het uiteinde van een visstaartkam kan helpen om een precieze deellijn te geven.

Stap 4: Klem een sectie af.

Begin met het nederlands vlechten van het losse gedeelte vanaf de haarlijn naar beneden. Een Nederlandse vlecht is een omgekeerde Franse vlecht: De zijdelen worden onder in plaats van over het middendeel gekruist. Dit zal ertoe leiden dat de vlecht eruitziet alsof deze vrijwel bovenop je hoofd zit, als een richel op je hoofdhuid. Ga verder langs het punt waar het loskomt van je nek en vlecht tot de uiteinden. Veilig met een haarband.

Stap 5: Herhaal stap 4 aan de linkerkant.

Zet de uiteinden vast met een haarband. Werk af met wat hoge glans. Spray je stijl met Bed Head van TIGI Headrush Shine Hair Spray.

Wil je daarna je randen stylen? Vergeet niet om een gel te gebruiken, zoals Emerge Style Doelen Gel, om je haarlijn er ruig uit te laten zien.

Nog steeds niet klaar om de trend aan te pakken? Het lijkt misschien alsof er een bekwame set handen nodig is om te creëren, maar we zijn hier om het tegendeel te bewijzen. Als een volledig budge-proof updo-optie is de boxervlecht een redder in nood wanneer je je haar omhoog en uit de buurt van je gezicht moet houden.

Perfect voor alles, van een fitnessles tot een festival, het is gemakkelijk geschikt voor alle haartypes en texturen. Overtuigd? Volg onze eenvoudige stap-voor-stap tutorial om deze look voor eens en voor altijd onder de knie te krijgen.

1

Stap 1

Verdeel het haar.

Maak met behulp van een kam een nauwkeurig middendeel. Scheid het haar in twee secties en bind het gedeelte waar je je niet op concentreert, indien nodig. Neem vervolgens een klein stukje haar van de voorkant van je hoofd en gebruik je vingers om het in drie gelijkmatige stukken te verdelen. Dit vormt het begin van je boxervlecht.

boxer vlechten tutorial verdelen het haar

2

Stap 2

Begin met vlechten.

Neem de drie afzonderlijke delen van het haar en begin ze te weven in een vlecht aan de bovenkant van je hoofd. Kruis het linkergedeelte van het haar onder de middelste strand en dan het rechter gedeelte onder het midden oversteken.

vlechten tutorial boxer vlecht starten

3

Stap 3

Vlecht van voor naar achter.

Ga door met dit vlechtproces terwijl je terug vlecht naar de nek van je nek.  Pak kleine stukjes haar van beide kanten van de vlecht terwijl je naar beneden beweegt, op dezelfde manier als je zou doen met een Franse vlecht.

boxer vlecht van voor naar achter

4

Stap 4

Vastbinden om vast te zetten.

Zodra je helemaal tot aan het einde van je haar hebt gevlochten, laat je een gedeelte van een centimeter aan de onderkant los en bevestig je het vlecht stevig met een haarband.

boxer vlecht stropdas om vast te zetten

5

Stap 5

Herhaal het proces.

Nu je één boxervlecht hebt voltooid, is het tijd om naar de andere kant van je hoofd te gaan.

Neem het losse deel van het haar van de andere kant van je deel, herhaal dit vlechtproces, beweeg van voor naar achter en bevestig met een haarband.

boxervlecht herhaal het proces

6

Stap 6

Pannenkoek en afwerken!

Deze stap is optioneel, maar als je een voller uitziende vlecht wilt maken (vooral als je dun haar hebt), gebruik dan je vingers om zachtjes aan beide kanten te trekken. Dit zal de vlecht heel iets losmaken en ervoor zorgen dat deze er dikker uitziet. Meer is er niet!

boxer vlecht gids pannenkoek