De eenvoudigste Flower Braid Hair Tutorial in stap-voor-stap foto’s

Vind je het niet gewoon geweldig als iets dat er echt ingewikkeld of moeilijk uitziet of lijkt, uiteindelijk een fluitje van een cent wordt? ja? Ik ook van jou! Op een dag, toen ik door mijn Instagram-feed scrolde op zoek naar inspiratie, kwam ik het mooiste bloemvlechtkapsel ooit tegen. Ik wist meteen dat ik moest leren hoe ik het moest namaken, hoe moeilijk het ook was. Maar raad eens? Het was simpel! Vandaag zal ik je laten zien hoe je een prachtige bloemvlecht kunt maken, hoe je deze in verschillende kapsels kunt verwerken en enkele van mijn favoriete producten die ik gebruik om mijn uiterlijk te bereiken.

Bloem Vlecht Stap voor Stap Tutorial

Volg de onderstaande instructies om een van de meest magnetische vlechten ooit onder de knie te krijgen. Deze tutorial werkt voor alle haarlengtes en texturen. Dus laten we beginnen met vlechten!

Stap 1. Om te beginnen wil je beginnen met een paar steken van een gewone driestrengs vlecht.

Hoe een bloemvlecht te doen: stap 1

Stap 2. Trek vervolgens voorzichtig aan de steken van de vlecht aan de buitenrand om ze er groot en uitgewaaierd uit te laten zien. Deze techniek wordt “pancaking” genoemd.

Hoe een bloemvlecht te doen: stap 2

Stap 3. Ga door met deze stappen helemaal naar beneden in je vlecht. Zorg ervoor dat je slechts een paar steken vlecht en ga dan terug en pannenkoek terwijl je gaat. Als je wacht om je vlecht te pannenkoeken wanneer je het einde bereikt, zal de vlecht te strak zijn en zal je pancaking er rommelig en ongelijk uitzien.

Hoe een bloemvlecht te doen: stap 3

Stap 4. Wanneer je het einde van je vlecht hebt bereikt, zet je deze vast met een klein elastiekje. Het zou er als volgt uit moeten zien:

Hoe een bloemvlecht te doen: stap 4

Stap 5. Begin vervolgens je vlecht op te rollen in een spiraal, met de pannenkoekenkant aan de buitenkant.

Hoe een bloemvlecht te doen: stap 5

Stap 6. Blijf je vlecht rollen met de pannenkoekenkant naar buiten gericht totdat je de kop bereikt. (Het pannenkoeken van de buitenrand geeft een meer ‘bloemblaadjeachtig’ effect aan je bloem!)

Hoe een bloemvlecht te doen: stap 6

Stap 7. Zodra je klaar bent met het oprollen van je vlecht, houd je je bloem stabiel en op zijn plaats met één hand en pin je hem vast met de andere. Hier gebruik ik Lala’s Updos en Pink Pewter’s magnetische armband om mijn bobby pins vast te houden.

Hoe een bloemvlecht te doen: stap 7

Stap 8. Doe je best om je bobby pinnen onder de bloem te wiebelen, waarbij je alleen het onderste deel van de vlecht vangt. Dit zorgt ervoor dat je geen bobby pins ziet als je klaar bent met pinnen.

Hoe een bloemvlecht te doen: stap 8

Stap 9. Gebruik vervolgens je favoriete haarlak om je bloem op zijn plaats te zetten. Ik gebruik graag Big Sexy Hair’s Get Layered hairspray. Het sprayt als een echt mooie, gemakkelijk te beheersen mist, wat perfect is voor als ik geen dikke klodders haarlak op mijn vlechten wil krijgen.

Hoe een bloemvlecht te doen: stap 9

Stap 10. Tweek je bloem als dat nodig is, trek aan een aantal van je ‘bloemblaadjes’ om ze te egaliseren. En dan ben je klaar!

Hoe een bloemvlecht te doen: stap 10

Zien? Hoe makkelijk was dat? Nu kun je het zelf proberen. Je zult zeker veel complimenten krijgen!

Hoe gebruik je Flower Braid in hair styling?

Hier zijn enkele stijlen die ik in het verleden heb gedaan met behulp van deze bloemvlechttechniek!

#1: Franse zeemeermin vlecht met een ‘boeket’ bloemen

Franse zeemeerminvlecht met een boeket bloemen

#2: Drie strengen lus vlecht bedekt met een bloem

Driestrengs lus vlecht bedekt met een bloem

#3: Topsy Tail Flips Geaccentueerd met een bloem

Topsy staart flipt geaccentueerd met een bloem

#4: Half-Updo met een Fishtail Flower Braid

Half-Updo met een Fishtail Flower Braid

#5: Franse strikvlecht geëindigd met een bloemvlecht

Franse strikvlecht eindigde met een bloemvlecht

Ik hoop dat je hebt genoten van mijn stijlen en dat je vandaag iets nieuws hebt kunnen leren! Als je dat hebt gedaan, kun je me vinden op Facebook en op Instagram om meer van mijn inhoud te zien!