De enige haarborstelgids die je ooit nodig zult hebben

Haarborstels zijn er in elke vorm, maat en specificatie. Dat is geweldig, maar kan ook even verwarrend zijn als het gaat om het vinden van de juiste haarborstel voor jouw specifieke haartype. In wezen werken alle haarborstels om te ontwarren en te helpen bij het stylen, maar de verwarring ligt over het algemeen in het uitzoeken van de details van de verschillende borstelharen die er zijn en hoe verschillende haarborstelontwerpen elk haartype op een zeer specifieke manier ten goede kunnen komen. Om dit probleem op te lossen, gingen we volledig in de detectivemodus om de vele doeleinden van de haarborstelvariëteiten te ontdekken die er zijn – van de heteluchtborsteltypen tot modellen die kunnen wedijveren met de detanglerborstel – allemaal voor elk haartype. Lees verder om meer te weten te komen over de beste haarborstel die je moet gebruiken om de stijl te krijgen waar je naar hunkert:

De beste haarborstel voor elk haartype

Haarborstel Gemengde Borstel

1. Gemengde borstel

Geschikt voor: vlechten

Een borstel met gemengde haren is een populair model dat ook een geweldige vervanging is voor een ontwarrende borstel (minimale schade!). Om te helpen bij het ontwarren van je gevlochten kapsels terwijl je een enorme glans toevoegt, pak je een gemengde borstel gemaakt met een combinatie van zwijnenhaar en synthetische borstelharen. Dit is niet alleen de alles-in-één borstel, maar het is behoorlijk democratisch en kan ook op alle andere haartypes werken!

Haarborstel Rat-Tail Kam

2. Rat-Tail Kam

Beste voor: dun haar

Nog een andere dubbele combo-borstel, de rat-tail kam zorgt voor gemakkelijk doorsnijden en scheiden met zijn lange, dunne handvat, en zijn fijne tanden hebben ook gladmakende voordelen. Bovendien zijn rattenstaartkammen het perfecte instrument om enorm volume toe te voegen aan dun haar door het proces van plagen (kortom: fijne tanden = fijn haar.). Ze maken het textureren van haar een supereenvoudige stap. Om het haar op zijn perfect gecoiffeerde plaats te houden, gebruik je Nexxus Kam Thru Finishing Mist.

Een ander handig voordeel van de lange punt van de rat-tail kam is dat het perfect is om knobbels en hobbels terug op zijn plaats te stoppen voor een gladdere basis.

Haarborstel Teasing Borstel

3. Plagerige borstel

Beste voor: golvend/krullend haar

Als je op zoek bent naar dezelfde voordelen van een rattenstaartkam, maar daarbij iets meer TLC nodig hebt, is een borstel met dichte zwijnenharen precies waar je stylingroutine naar hunkert. Zwijnenharen zijn niet zo hard als de tanden van een plastic kam, wat zich vertaalt in een zachtere poetservaring. Als je kroes ervaart na het borstelen met deze houten haarborstel, gebruik dan wat leave-in conditioner, zoals Dove Amplified Textures Moisture Lock Leave-In Conditioner, voor hydratatie en een beetje definitie.

Haarborstel Geventileerde Borstel

4. Geventileerde borstel

Geschikt voor: golvend of steil haar

Als je net als wij bent, hou je van die extra vijf minuten die je in bed nestelt als je wekker begint te zoemen. Helaas moeten we er veel dagen uit breken om onszelf toonbaar te maken voor de dag die voor ons ligt. Maar wat als er een manier was? Een geventileerde borstel, a.k.a. een van die haarborstels met open lamellen over het hoofd, verandert het tempo en zorgt voor een paar extra ZZZ’s door de droogtijd te verkorten door meer luchtstroom toe te staan terwijl je droogt. En, zoals we weten, hoe minder tijd ons haar onder hitte is, hoe gezonder en minder vatbaar voor breuk het is. #win

Haarborstel Ronde Borstel

5. Ronde borstel

Het beste voor: blowout-stijlen maken

Op zoek naar een salonachtige blowout vanuit het comfort van je eigen huis (wie niet?). Om deze look te bereiken, gebruik je een ronde borstel om zowel je haar te drogen als wat volume in je lokken te brengen. Hoewel deze borstel een hoofdbestanddeel kan zijn in iemands haarregime, is het vooral gunstig voor mensen met fijn haar vanwege de volumeverhogende eigenschappen. Vergeet niet om wat hittebeschermend middel te spritzen, zoals TRESemmé krijgt slanke hittebeschermingsspray, op sloten voordat u het blowout-proces start.

Haarborstel Paddle Borstel

6. Paddle synthetische borstel

Beste voor: dik haar

Voor alle dikharige meiden die er zijn, laat ons je kennismaken met je nieuwe go-to haarborstel. Een peddelvormige houten borstel, vooral een die wordt geleverd met synthetische borstelharen, helpt kroezen glad te maken terwijl je meer haar in één keer droogt. Een houten borstel zorgt niet alleen voor een mooie, organische look en feel, het heeft ook een solide, langdurige kwaliteit (Ed’s opmerking: Dat gewicht eenlso blijkt nuttig bij het naar beneden trekken van haar in een glad, steil kapsel).

Synthetische borstelharen zoals nylon zijn de manier om te gaan bij het beheren van je weelderige manen, omdat ze stevig genoeg zijn om als een ontwarrende borstel te fungeren en, in tegenstelling tot zwijnenharen, geen statische of een poezelige textuur creëren, waardoor een peddelborstel het ideale hulpmiddel is voor het creëren van een rechter uiterlijk. Wil je meer begeleiding? Bekijk onze tutorial om haar te stylen met een peddelborstel en leer hoe je je ochtends stylingroutine aanzienlijk kunt stroomlijnen!

Bekijk meer van onze favoriete Nexxus haarborstelmodellen om u te helpen de door u gekozen look te creëren.

Wil je meer weten over borstels? Bekijk waarom je een ronde borstel nodig hebt.