De gids voor holistische haarverzorging met natuurlijke tips en remedies

Holistische schoonheid betekent het overwegen van de heelheid van het lichaam, de geest en de geest om ons gelukkigste en gezondste zelf te bereiken. Het gaat ook om bewuste consumptie en leven in harmonie met de natuur, door kruiden te gebruiken en milieuvriendelijke producten te kopen. Een holistische haartherapeut raadt je liever aan om meer greens aan je dieet toe te voegen dan je voor te stellen die dure haarverzorgingslijn te kopen. Vandaag hebben we het geluk om te praten met holistische “hairapist” Tara McAdams, die de deugden van haar ware passie prijst – holistische haarverzorging!

Waarom is de haarindustrie groener geworden?

Naarmate meer en meer mensen zich de gevaren van schadelijke chemicaliën in de ingrediënten van onze schoonheidsproducten beginnen te realiseren, beginnen ze meer plantaardige en natuurlijk geproduceerde producten te willen. Historisch gezien aten onze voorouders niet alleen planten, maar gebruikten ze ook planten en schimmels voor medicinale doeleinden, gebruikten ze dierenhaar en houten borstels om hun lokken te temmen, baadden ze in suiker en zout en hydrateerden ze hun huid met honing en plantaardige oliën. Onze huid en haar zijn belangrijke componenten voor een gezonde levensstijl, en welke producten we gebruikten zouden net zo belangrijk moeten zijn als het voedsel dat we eten en de medicijnen die we nemen.

Groen Haar Tools

Instagram / @tmac75

De meerderheid van de mensen die reguliere haar- en schoonheidsproducten gebruiken, doen dit omdat ze consistente resultaten bieden, maar er is weinig regelgeving door de FDA over schoonheids- en haarproducten en wat erin gaat. De industrie controleert in wezen zichzelf en bepaalt of hun producten veilig zijn of niet met heel weinig toezicht, maar nu stellen mensen eisen aan veiligere, milieuvriendelijke producten en producten gemaakt van minder schadelijke plantaardige materialen. Consumenten zijn op zoek naar schonere producten die vrij zijn van parabenen, ftalaten, sulfaten en gevaarlijke chemicaliën zoals formaldehyde en lood.

Hoe neem je een holistische benadering van haarverzorging?

Maar het nemen van een holistische benadering van haarverzorging gaat niet alleen over de shampoo die we gebruiken of de stylingmiddelen die de meest trendy nieuwe ‘do’ geven, het gaat erom je haar van wortel tot punt te verzorgen op een manier die de groeicycli van je haar eert en het niet ontdoet van zijn natuurlijke oliën. Het wassen van je haar is slechts een klein stukje van de hele taart, als het gaat om een gezondere aanpak. Het gaat verder dan elk product en hoe je je haar dagelijks kunt verzorgen, van de borstel die je gebruikt tot het kussen waarop je kunt slapen. Een gezond dieet rijk aan omega-3 vetzuren helpt je haar langer en sterker te laten groeien; het eten van een dieet dat rijk is aan donkere bladgroenten en groenten die silica bevatten, helpt gespleten haarpunten te voorkomen en geeft ons glanzender, voller haar.

Franse vlecht met paarse bloemen

Instagram / @holistichabits

Terwijl “schonere” en meer plantaardige producten de neiging hebben om vooraf meer te kosten; op de lange termijn is het een investering in je haar die onbetaalbaar wordt. Met producten als After Sun Hair en Body Bath van Oway gebruik je bij elke reiniging een fractie van het product en was je je haar minder vaak. Het kiezen van een gezondere haarborstel voor het soort haar dat je hebt, is een andere manier om je haar meer gevoed te houden. Veel holistische haarstylisten raden een zwijnharenhaarborstel aan, maar voor veganistisch vriendelijk haar is een nylon-borstelhouten borstel voldoende omdat ze helpen de oliën op je hoofdhuid te verdelen en het haar niet beschadigen en breken zoals traditionele plastic borstels doen. Inventariseer ook de haaraccessoires die je op je haar gebruikt wanneer je een meer natuurlijke benadering kiest. Spelden en clips kunnen je haar beschadigen en breken, en je moet er nooit in slapen. Vermijd plastic haarbanden en plastic barrettes door te kiezen voor stoffen haarbanden, gebruik een vleugje conditioner op de metalen tanden van een barrette en vermijd ook dat je je haar zo strak trekt dat het leidt tot breuk en tractieverlies rond de slapen. Deze eenvoudige tips zullen leiden tot gezonder haar en het risico op dunner worden en rafelen verminderen.

Het kiezen van de juiste stylist is ook belangrijk wanneer u een meer holistische benadering van haarverzorging wilt volgen. Zoek naar salons die biologische producten gebruiken en zich inzetten om ecologisch verantwoord te zijn. Stel een consult in met uw kapper over haarkniptechnieken en gezondere kleurstoffen wanneer u uw haar wilt benadrukken of kleuren en feedback wilt krijgen over hun persoonlijke filosofie. Het doel van je stylist moet niet alleen zijn om je gelukkig te maken met je snit en stijl, maar ook om je haar zijn volledige en gezondste potentieel te laten bereiken.

Hoe ziet een holistische haarroutine eruit?

Een holistische benadering van haarverzorging betekent dat u uw haarproducten en routines aanpast aan uw werkelijke behoeften, niet aan de marketingadvertenties. Ook zijn holistische schoonheidsjunkies dol op kruiden en hun natuurlijke superkrachten. Het YouTube-kanaal, holistichabits, heeft 745.000 abonnees en staat vol met diy-recepten en gifvrije beautytips. Het haar van eigenaresse Sarah Marie Nagel is trouwens verbazingwekkend lang en gezond!

DIY concept is ook goed omdat je weet wat je in je zelfgemaakte haarverzorgingsproducten stopt. Ook wordt het een bevredigende hobby, als je een sluwe ziel bent. YouTuber Ela Hale deelt graag de recepten van haar favoriete natuurlijke haarproducten op haar kanaal:

Het krijgen van een holistische salonbehandeling is ook een geweldige optie. Als salonopvoeder en natuurlijke haarapist deel ik mijn favoriete haarbehandelingen op mijn kanaal. Als je geïnteresseerd bent, is dit de Shirolepa haar- en hoofdhuidbehandeling bij Tmac’s Holistic Hair Studio in Daphne, Alabama, Verenigde Staten:

https://www.youtube.com/watch?v=YMHnFKXzePA

Verzorg je haar van wortels tot uiteinden, binnenstebuiten. Voel je vrij om me te DM’en voor een holistisch haarverzorgingsadvies of scroll door mijn Instagram-pagina voor tips en trucs.

Uitgelichte afbeelding via Instagram